Smulpaapje kookt! – Geroosterde bloemkool



Er is weinig zó lekker als geroosterde bloemkool. Dat kun je het hele jaar in de oven doen, maar in de zomer is het nog lekkerder als je dat op de barbecue doet. Ik koos dit keer voor een Midden Oosten kruidenmengsel. Maar zelfs met alleen zout en peper werkt het al, en proef je de pure smaak van bloemkool.

Serveer de geroosterde bloemkool in dit geval met gekookte freekeh en kip of een stukje gebakken vis.

Wat heb je nodig

1 bloemkool, in gelijke partjes (stronk meegesneden)
1tl al Andalousie kruiden (ik gebruikte die uit de FoodweLovebox, maar ook Jonnie Boer verkoopt ze in de supermarkt)
1tl Za’ atar (bijvoorbeeld uit de Souqlijn van Nadia & Merijn)

Om erbij te serveren

200g freekeh, gekookt
100g feta
verse munt, naar smaak

Geroosterde bloemkool

Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en meng met de kruiden. Steek de barbecue aan en verhit tot 200C. Zet de schaal met de bloemkool op het rooster, klep dicht en zo laat je ‘m roosteren tot de bloemkool beetgaar is. Tussentijds schep je de bloemkool om, zodat alle kanten mooi kleuren. Afhankelijk van de dikte van je bloemkool en je barbecue trek je hier 30-40 minuten voor uit. Uiteraard kan dit ook in de oven, op gelijke temperatuur.

Arabische bloemkool

Kook halverwege de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de feta en verse munt. De geroosterde bloemkool schep je er tot slot doorheen. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 8 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!