Pruimenplaattaart



Met maar 5 ingrediënten zet je in nog geen half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als er iets lekkers, lekker snel op tafel moet.

Het enige dat wat tijd vooraf vraagt en wat je nodig hebt voor deze plaattaart met pruimen is een potje pruimenjam. Dat kun je super makkelijk zelf maken, met dit recept. Maar een potje gekochte jam van een andere fruitsoort is natuurlijk ook prima. Net wat je makkelijk vindt.

Een rol koelvers bladerdeeg is sowieso handig om in huis te hebben. Niet alleen voor deze pruimenplaattaart. Je kunt er ook heerlijke hartige plaattaarten mee maken, zoals deze. Maar nu gaan we eerst aan de slag voor deze zoete plaattaart.

Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
200g pruimenjam (maak die zelf met dit recept)
verse pruimen, gehalveerd (ik gebruikte Reine Claudes)
kaneelsuiker

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakplaat

Pruimenplaattaart

Voor je plaattaart met pruimen rol je als eerste het bladerdeeg op een bakplaat uit, Snijd een centimeter uit de kant lichtjes het deeg in. Niet helemaal insnijden! In het midden van je deeg gaat de pruimenjam, gelijkmatig over de bodem. Daarover de citroenrasp.

Verdeel nu de gehalveerde pruimen over de jam. Hoeveel je er precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je pruimen. Daarover heen strooi je dunnetjes wat kaneelsuiker, voor nog wat extra smaak. Doe dat ook over de randjes van het deeg die je vrij hebt gehouden.

Plaattaart met pruimen

Bak je plaattaart nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er dan uit en laat even kort afkoelen. Snijd in stukken en serveer, eventueel bestrooit met nog wat extra kaneelsuiker.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!