Pruimenplaattaart



Met maar 5 ingrediënten zet je in nog geen half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als er iets lekkers, lekker snel op tafel moet.

Het enige dat wat tijd vooraf vraagt en wat je nodig hebt voor deze plaattaart met pruimen is een potje pruimenjam. Dat kun je super makkelijk zelf maken, met dit recept. Maar een potje gekochte jam van een andere fruitsoort is natuurlijk ook prima. Net wat je makkelijk vindt.

Een rol koelvers bladerdeeg is sowieso handig om in huis te hebben. Niet alleen voor deze pruimenplaattaart. Je kunt er ook heerlijke hartige plaattaarten mee maken, zoals deze. Maar nu gaan we eerst aan de slag voor deze zoete plaattaart.

Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
200g pruimenjam (maak die zelf met dit recept)
verse pruimen, gehalveerd (ik gebruikte Reine Claudes)
kaneelsuiker

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakplaat

Pruimenplaattaart

Voor je plaattaart met pruimen rol je als eerste het bladerdeeg op een bakplaat uit, Snijd een centimeter uit de kant lichtjes het deeg in. Niet helemaal insnijden! In het midden van je deeg gaat de pruimenjam, gelijkmatig over de bodem. Daarover de citroenrasp.

Verdeel nu de gehalveerde pruimen over de jam. Hoeveel je er precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je pruimen. Daarover heen strooi je dunnetjes wat kaneelsuiker, voor nog wat extra smaak. Doe dat ook over de randjes van het deeg die je vrij hebt gehouden.

Plaattaart met pruimen

Bak je plaattaart nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er dan uit en laat even kort afkoelen. Snijd in stukken en serveer, eventueel bestrooit met nog wat extra kaneelsuiker.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.