Pruimenplaattaart



Met maar 5 ingrediënten zet je in nog geen half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als er iets lekkers, lekker snel op tafel moet.

Het enige dat wat tijd vooraf vraagt en wat je nodig hebt voor deze plaattaart met pruimen is een potje pruimenjam. Dat kun je super makkelijk zelf maken, met dit recept. Maar een potje gekochte jam van een andere fruitsoort is natuurlijk ook prima. Net wat je makkelijk vindt.

Een rol koelvers bladerdeeg is sowieso handig om in huis te hebben. Niet alleen voor deze pruimenplaattaart. Je kunt er ook heerlijke hartige plaattaarten mee maken, zoals deze. Maar nu gaan we eerst aan de slag voor deze zoete plaattaart.

Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
200g pruimenjam (maak die zelf met dit recept)
verse pruimen, gehalveerd (ik gebruikte Reine Claudes)
kaneelsuiker

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakplaat

Pruimenplaattaart

Voor je plaattaart met pruimen rol je als eerste het bladerdeeg op een bakplaat uit, Snijd een centimeter uit de kant lichtjes het deeg in. Niet helemaal insnijden! In het midden van je deeg gaat de pruimenjam, gelijkmatig over de bodem. Daarover de citroenrasp.

Verdeel nu de gehalveerde pruimen over de jam. Hoeveel je er precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je pruimen. Daarover heen strooi je dunnetjes wat kaneelsuiker, voor nog wat extra smaak. Doe dat ook over de randjes van het deeg die je vrij hebt gehouden.

Plaattaart met pruimen

Bak je plaattaart nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er dan uit en laat even kort afkoelen. Snijd in stukken en serveer, eventueel bestrooit met nog wat extra kaneelsuiker.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.