PruimenplaattaartMet maar 5 ingrediënten zet je in nog geen half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als er iets lekkers, lekker snel op tafel moet.

Het enige dat wat tijd vooraf vraagt en wat je nodig hebt voor deze plaattaart met pruimen is een potje pruimenjam. Dat kun je super makkelijk zelf maken, met dit recept. Maar een potje gekochte jam van een andere fruitsoort is natuurlijk ook prima. Net wat je makkelijk vindt.

Een rol koelvers bladerdeeg is sowieso handig om in huis te hebben. Niet alleen voor deze pruimenplaattaart. Je kunt er ook heerlijke hartige plaattaarten mee maken, zoals deze. Maar nu gaan we eerst aan de slag voor deze zoete plaattaart.

Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
200g pruimenjam (maak die zelf met dit recept)
verse pruimen, gehalveerd (ik gebruikte Reine Claudes)
kaneelsuiker

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakplaat

Pruimenplaattaart

Voor je plaattaart met pruimen rol je als eerste het bladerdeeg op een bakplaat uit, Snijd een centimeter uit de kant lichtjes het deeg in. Niet helemaal insnijden! In het midden van je deeg gaat de pruimenjam, gelijkmatig over de bodem. Daarover de citroenrasp.

Verdeel nu de gehalveerde pruimen over de jam. Hoeveel je er precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je pruimen. Daarover heen strooi je dunnetjes wat kaneelsuiker, voor nog wat extra smaak. Doe dat ook over de randjes van het deeg die je vrij hebt gehouden.

Plaattaart met pruimen

Bak je plaattaart nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er dan uit en laat even kort afkoelen. Snijd in stukken en serveer, eventueel bestrooit met nog wat extra kaneelsuiker.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden