Gepofte zoete ui van de BBQ

Als je een zoete ui op de BBQ poft heb je een lekker bijgerecht voor bij je barbecuemaaltijd. Budgetvriendelijk, vegetarisch én lekker. Wat wil je nog meer?
Oké, een beetje tijd. Dat heb je er wel voor nodig. Maar als je bijvoorbeeld gevlinderde kip of spareribs van de barbecue maakt heb je die tijd ook nodig. Dus waarom niet ook voor deze heerlijke gepofte uien.
Doordat ze de tijd krijgen worden ze super zacht en omdat je zoete uien gebruikt wordt de intensiteit van die zoetheid alleen maar meer. Als laatste even nog wat extra smaak door ze te grillen op het rooster en je gepofte zoete ui van de BBQ is klaar.
Ik serveerde deze gepofte uien met een kleine lik misoboter. Waanzinnig lekker! Maar je kunt ook kiezen voor kruidenboter en zelfs gewoon gezouten boter is al lekker. Ik vertel je hoe je deze zoete uien van de barbecue maakt.
Voor vier personen als BBQ bijgerecht
4 grote zoete uien (AH)
BBQ indirect verhit op 125C
Misoboter of iedere andere boter die je lekker vindt.
Gepofte zoete ui van de BBQ
Ik pel als eerste de buitenste laag van de ui eraf, voor ik ze op de barbecue leg. Je kunt ze ook in hun jasje poffen en die er na afloop afhalen, net wat je wilt. Je poft de zoete ui ongeveer een uur op indirect vuur. Dat kan gewoon direct op het rooster.
Als ze lekker zacht zijn haal je de tussenplaat uit de BBQ en stook je het vuur op tot 175C. Rooster de gepofte uien dan nog een kwartiertje op het rooster. Serveer met de boter van jouw keuze. Wij aten ze bij spareribs. Geweldig lekkere combinatie!
Gepubliceerd op 24 mei 2021