Gepofte zoete ui van de BBQ



Als je een zoete ui op de BBQ poft heb je een lekker bijgerecht voor bij je barbecuemaaltijd. Budgetvriendelijk, vegetarisch én lekker. Wat wil je nog meer?

Oké, een beetje tijd. Dat heb je er wel voor nodig. Maar als je bijvoorbeeld gevlinderde kip of spareribs van de barbecue maakt heb je die tijd ook nodig. Dus waarom niet ook voor deze heerlijke gepofte uien.

Doordat ze de tijd krijgen worden ze super zacht en omdat je zoete uien gebruikt wordt de intensiteit van die zoetheid alleen maar meer. Als laatste even nog wat extra smaak door ze te grillen op het rooster en je gepofte zoete ui van de BBQ is klaar.

Ik serveerde deze gepofte uien met een kleine lik misoboter. Waanzinnig lekker! Maar je kunt ook kiezen voor kruidenboter en zelfs gewoon gezouten boter is al lekker. Ik vertel je hoe je deze zoete uien van de barbecue maakt.

Voor vier personen als BBQ bijgerecht

4 grote zoete uien (AH)
BBQ indirect verhit op 125C

Misoboter of iedere andere boter die je lekker vindt.

Gepofte zoete ui van de BBQ

Gepofte zoete ui van de BBQ

Ik pel als eerste de buitenste laag van de ui eraf, voor ik ze op de barbecue leg. Je kunt ze ook in hun jasje poffen en die er na afloop afhalen, net wat je wilt. Je poft de zoete ui ongeveer een uur op indirect vuur. Dat kan gewoon direct op het rooster.

Als ze lekker zacht zijn haal je de tussenplaat uit de BBQ en stook je het vuur op tot 175C. Rooster de gepofte uien dan nog een kwartiertje op het rooster. Serveer met de boter van jouw keuze. Wij aten ze bij spareribs. Geweldig lekkere combinatie!

Gepubliceerd op 24 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.