Onze 8e week thuis – Corona updateOnze 8e week thuis – Corona update

Want vorig weekend reden we naar het zuiden van het land, om een weekje in Limburg te vertoeven. Vrienden hebben daar een heerlijke plek, in the middle of nowhere. Perfect dus om er toch even uit te zijn, zonder echt weg te zijn. Een ongekende luxe om een week lang te vertoeven in de heuvels van het mooie Limburg (ik schreef daar hier al eens over)

 

Vakantie in eigen land

Hoewel de eerste dagen het weer nog wat rommelig was, hebben we de rest van de week genoten van zonovergoten dagen. Lummeldagen ook. Dus op ons gemak opstaan. Geen gejakker. Lekker stukken wandelen. Volop borrelen en samen eten. Wat een genot. We waren er allemaal wel even aan toe. Ik lees zowaar ook weer eens een niet kookboek…. (deze dus)

 Vrijdagmiddagborrel in de wijngaard

De week sluiten we af met mijn wekelijkse virtuele vrijdagmiddagborrel, midden in de wijnvelden van St. Martinus. Samen met Stan, de wijnmaker, proeven we – eerst via hun kanaal – drie wijnen die zijn gecombineerd met hapjes uit mijn boek Borreltijd. Mensen hebben de hapjes thuis ook kunnen maken en blijken dat ook deels echt gedaan te hebben. Zó tof.

   

Daarna borrelen we om 17u in mijn instalive en kunnen we meer vertellen over de oorsprong van deze Limburgse wijn. Echt super leuk om het op deze manier te kunnen doen. Voorlopig is het ook de laatste virtuele vrijdagmiddagborrel. Nu de nieuwigheid eraf is (8x! deed ik het maar liefst) merk ik dat het aantal kijkers ook terugloopt. Tijd dus om op het hoogtepunt te stoppen.

Jarig in Coronatijd

Als we weer thuis zijn is het volgende vraagstuk in deze Coronatijd; hoe vieren we de verjaardag van onze dochter. Want de plannen die we hadden kunnen we wel vergeten, ook al duurt haar verjaardag nog tot begin juli.
Het leuke van social media is dat als je die vraag open stelt je echt de meest te gekke reacties en suggesties krijgt. Die heb ik daarna gebundeld, en hoe wij het gaan doen, in dit artikel.

Update website – overgang Smulpaapje

Nu ik weer aan het werk ben gaan we ook de allerlaatste fase in van de overgang van alle content van Smulpaapje naar hier. Dat is echt een enorme monsterklus, als je je bedenkt dat er meer dan 1600 artikelen op Smulpaapje.nl staan.

Met dank aan het fantástische team dat deze overgang regelt is het gelukt om ál die artikelen over te hevelen. Dus niet de beste bezochte 500, zoals we hadden gedacht. Maar álles! Echt zo tof. Het betekent ook dat de punten op de i zetten iets langer nog duurt dan gepland. Maar dan hebben we straks wel echt een geweldig gevulde site voor je, met álles wat je maar kunt wensen.

Back to normal

En nu de vakantie voorbij is gaan we thuis ook (soort van) terug naar normaal. Vanaf dinsdag gaat onze dochter weer twee dagen naar school. Die is daar hélemaal klaar voor. En ook haar school heeft alle denkbare maatregelen getroffen. Het wordt wel een logistieke uitdaging, maar goed. Het begin is er.

Dat is er ook qua sporten. Ik ben vanochtend, voor het eerst in twee maanden, weer gaan sporten met mijn personal trainer. Buiten, in de open lucht. Met alle voorzorgsmaatregelen denkbaar. Maar het is zó fantastisch dat het weer kan. Ik wist niet hoe zeer ik het gemist had. Geweldig ook hoe mijn sportschool het zo heeft geregeld dat het weer kan. Heerlijk!

Back in business

En zodra de site klaar is is het ook tijd om na te gaan denken hoe verder met mijn bedrijf. De afgelopen maanden ben ik redelijk doorgekomen, ondanks dat een aantal opdrachten niet doorgingen of tijdelijk zijn stilgelegd. Maar er is natuurlijk ook nog de rest van het jaar. En voorlopig zie ik niet dat het leven heel snel terug naar écht normaal gaat. Tijd dus om daar op voor te gaan sorteren.

Voor nu gaan we eerst aan de slag met zorgen dat alles daar hier, op deze site, klaar voor is. Want het is te gek om te zien hoe jullie ‘m al met zó velen gevonden hebben en alle artikelen lezen. Ik zie het, ik waardeer het enórm en het is alles waar ik op gehoopt had. En meer. Dankjewel daarvoor!

 

Gepubliceerd op 11 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.