Onze 8e week thuis – Corona updateOnze 8e week thuis – Corona update

Want vorig weekend reden we naar het zuiden van het land, om een weekje in Limburg te vertoeven. Vrienden hebben daar een heerlijke plek, in the middle of nowhere. Perfect dus om er toch even uit te zijn, zonder echt weg te zijn. Een ongekende luxe om een week lang te vertoeven in de heuvels van het mooie Limburg (ik schreef daar hier al eens over)

 

Vakantie in eigen land

Hoewel de eerste dagen het weer nog wat rommelig was, hebben we de rest van de week genoten van zonovergoten dagen. Lummeldagen ook. Dus op ons gemak opstaan. Geen gejakker. Lekker stukken wandelen. Volop borrelen en samen eten. Wat een genot. We waren er allemaal wel even aan toe. Ik lees zowaar ook weer eens een niet kookboek…. (deze dus)

 Vrijdagmiddagborrel in de wijngaard

De week sluiten we af met mijn wekelijkse virtuele vrijdagmiddagborrel, midden in de wijnvelden van St. Martinus. Samen met Stan, de wijnmaker, proeven we – eerst via hun kanaal – drie wijnen die zijn gecombineerd met hapjes uit mijn boek Borreltijd. Mensen hebben de hapjes thuis ook kunnen maken en blijken dat ook deels echt gedaan te hebben. Zó tof.

   

Daarna borrelen we om 17u in mijn instalive en kunnen we meer vertellen over de oorsprong van deze Limburgse wijn. Echt super leuk om het op deze manier te kunnen doen. Voorlopig is het ook de laatste virtuele vrijdagmiddagborrel. Nu de nieuwigheid eraf is (8x! deed ik het maar liefst) merk ik dat het aantal kijkers ook terugloopt. Tijd dus om op het hoogtepunt te stoppen.

Jarig in Coronatijd

Als we weer thuis zijn is het volgende vraagstuk in deze Coronatijd; hoe vieren we de verjaardag van onze dochter. Want de plannen die we hadden kunnen we wel vergeten, ook al duurt haar verjaardag nog tot begin juli.
Het leuke van social media is dat als je die vraag open stelt je echt de meest te gekke reacties en suggesties krijgt. Die heb ik daarna gebundeld, en hoe wij het gaan doen, in dit artikel.

Update website – overgang Smulpaapje

Nu ik weer aan het werk ben gaan we ook de allerlaatste fase in van de overgang van alle content van Smulpaapje naar hier. Dat is echt een enorme monsterklus, als je je bedenkt dat er meer dan 1600 artikelen op Smulpaapje.nl staan.

Met dank aan het fantástische team dat deze overgang regelt is het gelukt om ál die artikelen over te hevelen. Dus niet de beste bezochte 500, zoals we hadden gedacht. Maar álles! Echt zo tof. Het betekent ook dat de punten op de i zetten iets langer nog duurt dan gepland. Maar dan hebben we straks wel echt een geweldig gevulde site voor je, met álles wat je maar kunt wensen.

Back to normal

En nu de vakantie voorbij is gaan we thuis ook (soort van) terug naar normaal. Vanaf dinsdag gaat onze dochter weer twee dagen naar school. Die is daar hélemaal klaar voor. En ook haar school heeft alle denkbare maatregelen getroffen. Het wordt wel een logistieke uitdaging, maar goed. Het begin is er.

Dat is er ook qua sporten. Ik ben vanochtend, voor het eerst in twee maanden, weer gaan sporten met mijn personal trainer. Buiten, in de open lucht. Met alle voorzorgsmaatregelen denkbaar. Maar het is zó fantastisch dat het weer kan. Ik wist niet hoe zeer ik het gemist had. Geweldig ook hoe mijn sportschool het zo heeft geregeld dat het weer kan. Heerlijk!

Back in business

En zodra de site klaar is is het ook tijd om na te gaan denken hoe verder met mijn bedrijf. De afgelopen maanden ben ik redelijk doorgekomen, ondanks dat een aantal opdrachten niet doorgingen of tijdelijk zijn stilgelegd. Maar er is natuurlijk ook nog de rest van het jaar. En voorlopig zie ik niet dat het leven heel snel terug naar écht normaal gaat. Tijd dus om daar op voor te gaan sorteren.

Voor nu gaan we eerst aan de slag met zorgen dat alles daar hier, op deze site, klaar voor is. Want het is te gek om te zien hoe jullie ‘m al met zó velen gevonden hebben en alle artikelen lezen. Ik zie het, ik waardeer het enórm en het is alles waar ik op gehoopt had. En meer. Dankjewel daarvoor!

 

Gepubliceerd op 11 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!