Nationale krokettendag



Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!

Want kroketten maak ik al zelf sinds de begintijd van Smulpaapje. Waarom? Omdat er echt niks lekkerder is dan een zelfgemaakte kroket.

Kroketten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze perfect gebruiken om restjes vlees mee op te maken, zoals ik je zo dadelijk zal laten zien. Maar ook een klassiek garnalenkroketje of juist met smeuïge kaas. Yum! Heerlijk gewoon.

Tijd dus om mijn top drie allerlekkerste kroketrecepten met je te delen.

Top 3 allerlekkerste kroketten

  1. Pulled pork kroket

    Een van mijn allereerste kroketrecepten, de pulled pork kroket. Gemaakt met restjes pulled pork van de barbecue. Het recept van de pulled pork kroket (zie foto links) staat uiteraard op de site.

    aardappelkroketten smulpaapje

  2. Aardappelkroketjes

    Puur jeugdsentiment, deze aardappelkroketjes. Ik maak ze nog steeds, net als mijn moeder, vooral met Kerst. Maar eigenlijk zijn ze het hele jaar lekker! Dit recept moet je zeker ook met Kerst maken. Of gewoon morgen…

    kroket met zuurkool

  3. Zuurkoolkroket

    Bas Robben maakte in zijn boek Zuur deze zuurkoolkroketjes. De lekkerste vegetarische kroket denkbaar! Het recept voor de zuurkoolkroketjes staat uiteraard in het boek van Bas, maar gelukkig ook op de site.

Masterclass kroketten Cees Holtkamp

De meester van zelfgemaakte kroketten is natuurlijk Cees Holtkamp. Hij kreeg de Nederlanders aan de ambachtelijke kroketten in zijn winkel in Amsterdam.

Nog steeds zijn de Holtkamp kroketten (en bitterballen) legendarisch. In onderstaande video dan ook een masterclass kroketten frituren met de meester himself.

Gepubliceerd op 9 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour