Nationale krokettendag
Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!
Want kroketten maak ik al zelf sinds de begintijd van Smulpaapje. Waarom? Omdat er echt niks lekkerder is dan een zelfgemaakte kroket.
Kroketten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze perfect gebruiken om restjes vlees mee op te maken, zoals ik je zo dadelijk zal laten zien. Maar ook een klassiek garnalenkroketje of juist met smeuïge kaas. Yum! Heerlijk gewoon.
Tijd dus om mijn top drie allerlekkerste kroketrecepten met je te delen.
Top 3 allerlekkerste kroketten
-
Pulled pork kroket
Een van mijn allereerste kroketrecepten, de pulled pork kroket. Gemaakt met restjes pulled pork van de barbecue. Het recept van de pulled pork kroket (zie foto links) staat uiteraard op de site.
-
Aardappelkroketjes
Puur jeugdsentiment, deze aardappelkroketjes. Ik maak ze nog steeds, net als mijn moeder, vooral met Kerst. Maar eigenlijk zijn ze het hele jaar lekker! Dit recept moet je zeker ook met Kerst maken. Of gewoon morgen…
-
Zuurkoolkroket
Bas Robben maakte in zijn boek Zuur deze zuurkoolkroketjes. De lekkerste vegetarische kroket denkbaar! Het recept voor de zuurkoolkroketjes staat uiteraard in het boek van Bas, maar gelukkig ook op de site.
Masterclass kroketten Cees Holtkamp
De meester van zelfgemaakte kroketten is natuurlijk Cees Holtkamp. Hij kreeg de Nederlanders aan de ambachtelijke kroketten in zijn winkel in Amsterdam.
Nog steeds zijn de Holtkamp kroketten (en bitterballen) legendarisch. In onderstaande video dan ook een masterclass kroketten frituren met de meester himself.
Gepubliceerd op 9 oktober 2020