Nationale krokettendag



Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!

Want kroketten maak ik al zelf sinds de begintijd van Smulpaapje. Waarom? Omdat er echt niks lekkerder is dan een zelfgemaakte kroket.

Kroketten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze perfect gebruiken om restjes vlees mee op te maken, zoals ik je zo dadelijk zal laten zien. Maar ook een klassiek garnalenkroketje of juist met smeuïge kaas. Yum! Heerlijk gewoon.

Tijd dus om mijn top drie allerlekkerste kroketrecepten met je te delen.

Top 3 allerlekkerste kroketten

  1. Pulled pork kroket

    Een van mijn allereerste kroketrecepten, de pulled pork kroket. Gemaakt met restjes pulled pork van de barbecue. Het recept van de pulled pork kroket (zie foto links) staat uiteraard op de site.

    aardappelkroketten smulpaapje

  2. Aardappelkroketjes

    Puur jeugdsentiment, deze aardappelkroketjes. Ik maak ze nog steeds, net als mijn moeder, vooral met Kerst. Maar eigenlijk zijn ze het hele jaar lekker! Dit recept moet je zeker ook met Kerst maken. Of gewoon morgen…

    kroket met zuurkool

  3. Zuurkoolkroket

    Bas Robben maakte in zijn boek Zuur deze zuurkoolkroketjes. De lekkerste vegetarische kroket denkbaar! Het recept voor de zuurkoolkroketjes staat uiteraard in het boek van Bas, maar gelukkig ook op de site.

Masterclass kroketten Cees Holtkamp

De meester van zelfgemaakte kroketten is natuurlijk Cees Holtkamp. Hij kreeg de Nederlanders aan de ambachtelijke kroketten in zijn winkel in Amsterdam.

Nog steeds zijn de Holtkamp kroketten (en bitterballen) legendarisch. In onderstaande video dan ook een masterclass kroketten frituren met de meester himself.

Gepubliceerd op 9 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.