Nationale krokettendag



Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!

Want kroketten maak ik al zelf sinds de begintijd van Smulpaapje. Waarom? Omdat er echt niks lekkerder is dan een zelfgemaakte kroket.

Kroketten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze perfect gebruiken om restjes vlees mee op te maken, zoals ik je zo dadelijk zal laten zien. Maar ook een klassiek garnalenkroketje of juist met smeuïge kaas. Yum! Heerlijk gewoon.

Tijd dus om mijn top drie allerlekkerste kroketrecepten met je te delen.

Top 3 allerlekkerste kroketten

  1. Pulled pork kroket

    Een van mijn allereerste kroketrecepten, de pulled pork kroket. Gemaakt met restjes pulled pork van de barbecue. Het recept van de pulled pork kroket (zie foto links) staat uiteraard op de site.

    aardappelkroketten smulpaapje

  2. Aardappelkroketjes

    Puur jeugdsentiment, deze aardappelkroketjes. Ik maak ze nog steeds, net als mijn moeder, vooral met Kerst. Maar eigenlijk zijn ze het hele jaar lekker! Dit recept moet je zeker ook met Kerst maken. Of gewoon morgen…

    kroket met zuurkool

  3. Zuurkoolkroket

    Bas Robben maakte in zijn boek Zuur deze zuurkoolkroketjes. De lekkerste vegetarische kroket denkbaar! Het recept voor de zuurkoolkroketjes staat uiteraard in het boek van Bas, maar gelukkig ook op de site.

Masterclass kroketten Cees Holtkamp

De meester van zelfgemaakte kroketten is natuurlijk Cees Holtkamp. Hij kreeg de Nederlanders aan de ambachtelijke kroketten in zijn winkel in Amsterdam.

Nog steeds zijn de Holtkamp kroketten (en bitterballen) legendarisch. In onderstaande video dan ook een masterclass kroketten frituren met de meester himself.

Gepubliceerd op 9 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.