Nationale krokettendag



Wie had dat ooit gedacht, een hele dag speciaal om te vieren dat er kroketten bestaan. Een mooie aanleiding voor mijn top 3 lekkerste kroketten!

Want kroketten maak ik al zelf sinds de begintijd van Smulpaapje. Waarom? Omdat er echt niks lekkerder is dan een zelfgemaakte kroket.

Kroketten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt ze perfect gebruiken om restjes vlees mee op te maken, zoals ik je zo dadelijk zal laten zien. Maar ook een klassiek garnalenkroketje of juist met smeuïge kaas. Yum! Heerlijk gewoon.

Tijd dus om mijn top drie allerlekkerste kroketrecepten met je te delen.

Top 3 allerlekkerste kroketten

  1. Pulled pork kroket

    Een van mijn allereerste kroketrecepten, de pulled pork kroket. Gemaakt met restjes pulled pork van de barbecue. Het recept van de pulled pork kroket (zie foto links) staat uiteraard op de site.

    aardappelkroketten smulpaapje

  2. Aardappelkroketjes

    Puur jeugdsentiment, deze aardappelkroketjes. Ik maak ze nog steeds, net als mijn moeder, vooral met Kerst. Maar eigenlijk zijn ze het hele jaar lekker! Dit recept moet je zeker ook met Kerst maken. Of gewoon morgen…

    kroket met zuurkool

  3. Zuurkoolkroket

    Bas Robben maakte in zijn boek Zuur deze zuurkoolkroketjes. De lekkerste vegetarische kroket denkbaar! Het recept voor de zuurkoolkroketjes staat uiteraard in het boek van Bas, maar gelukkig ook op de site.

Masterclass kroketten Cees Holtkamp

De meester van zelfgemaakte kroketten is natuurlijk Cees Holtkamp. Hij kreeg de Nederlanders aan de ambachtelijke kroketten in zijn winkel in Amsterdam.

Nog steeds zijn de Holtkamp kroketten (en bitterballen) legendarisch. In onderstaande video dan ook een masterclass kroketten frituren met de meester himself.

Gepubliceerd op 9 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.