Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera



Uit Cucina Povera van Roberta Pagnier komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.

Want kalfsvlees wordt in ons land weinig gegeten en bovendien best aan de prijs. Roberta Pagnier schreef in haar Cucina Povera een alternatief recept voor deze klassieker en gebruikte varkenskoteletten.

Ik maakte daar voor ons ribkarbonades van en gebruikte verder dezelfde ingrediënten als voor de Milanese kalfskoteletten. Het resultaat was heerlijk! Sappig vlees, een lekker korstje, smullen! Ik maakte er gebakken gnocchi en verse spinazie bij.

Het is een simpel recept, maar zorg dat je alles hebt klaar staan en je gnocchi al bijna klaar zijn. Dan is het een kwestie van bakken en zorgen dat iedereen meteen aan tafel komt. Maar met de geur van het bakken van deze Milanese kalfskoteletten (maar dan met varken..) weet ik zeker dat iedereen in no time aan tafel zit!

Voor vier personen

4 grote varkenskoteletten (of ribkarbonades)
100 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
300 gram Panko (grof broodkruim)
zonnebloemolie

voor erbij: gebakken gnocchi

Cucina Povera van Roberta Pagnier

Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Verhit ruim olie in een grote koekenpan terwijl je je vlees paneert. Bestrooi je vlees eerst met zout en peper en haal ze dan door een laagje bloem. Wentel daarna in het losgeklopte ei en als laatste haal je het vlees door de Panko. Druk het broodkruim goed aan.

Bak de Milanese kalfskoteletten nu ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai dan om en bak de andere kant. Laat het vlees daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gebakken gnocchi.

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.