Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera



Uit Cucina Povera van Roberta Pagnier komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.

Want kalfsvlees wordt in ons land weinig gegeten en bovendien best aan de prijs. Roberta Pagnier schreef in haar Cucina Povera een alternatief recept voor deze klassieker en gebruikte varkenskoteletten.

Ik maakte daar voor ons ribkarbonades van en gebruikte verder dezelfde ingrediënten als voor de Milanese kalfskoteletten. Het resultaat was heerlijk! Sappig vlees, een lekker korstje, smullen! Ik maakte er gebakken gnocchi en verse spinazie bij.

Het is een simpel recept, maar zorg dat je alles hebt klaar staan en je gnocchi al bijna klaar zijn. Dan is het een kwestie van bakken en zorgen dat iedereen meteen aan tafel komt. Maar met de geur van het bakken van deze Milanese kalfskoteletten (maar dan met varken..) weet ik zeker dat iedereen in no time aan tafel zit!

Voor vier personen

4 grote varkenskoteletten (of ribkarbonades)
100 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
300 gram Panko (grof broodkruim)
zonnebloemolie

voor erbij: gebakken gnocchi

Cucina Povera van Roberta Pagnier

Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Verhit ruim olie in een grote koekenpan terwijl je je vlees paneert. Bestrooi je vlees eerst met zout en peper en haal ze dan door een laagje bloem. Wentel daarna in het losgeklopte ei en als laatste haal je het vlees door de Panko. Druk het broodkruim goed aan.

Bak de Milanese kalfskoteletten nu ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai dan om en bak de andere kant. Laat het vlees daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gebakken gnocchi.

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
28 oktober 2023
recept hachee rode kool
 
Hachee, ouderwets runderstoofvlees

Recept voor het oer Hollandse stoofgerecht hachee. Die maak je vanaf nu gewoon lekker zelf!