Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera van Roberta Pagnier komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.
Want kalfsvlees wordt in ons land weinig gegeten en bovendien best aan de prijs. Roberta Pagnier schreef in haar Cucina Povera een alternatief recept voor deze klassieker en gebruikte varkenskoteletten.
Ik maakte daar voor ons ribkarbonades van en gebruikte verder dezelfde ingrediënten als voor de Milanese kalfskoteletten. Het resultaat was heerlijk! Sappig vlees, een lekker korstje, smullen! Ik maakte er gebakken gnocchi en verse spinazie bij.
Het is een simpel recept, maar zorg dat je alles hebt klaar staan en je gnocchi al bijna klaar zijn. Dan is het een kwestie van bakken en zorgen dat iedereen meteen aan tafel komt. Maar met de geur van het bakken van deze Milanese kalfskoteletten (maar dan met varken..) weet ik zeker dat iedereen in no time aan tafel zit!
Voor vier personen
4 grote varkenskoteletten (of ribkarbonades)
100 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
300 gram Panko (grof broodkruim)
zonnebloemolie
voor erbij: gebakken gnocchi
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera
Verhit ruim olie in een grote koekenpan terwijl je je vlees paneert. Bestrooi je vlees eerst met zout en peper en haal ze dan door een laagje bloem. Wentel daarna in het losgeklopte ei en als laatste haal je het vlees door de Panko. Druk het broodkruim goed aan.
Bak de Milanese kalfskoteletten nu ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai dan om en bak de andere kant. Laat het vlees daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gebakken gnocchi.
Gepubliceerd op 29 oktober 2023