Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera



Uit Cucina Povera van Roberta Pagnier komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.

Want kalfsvlees wordt in ons land weinig gegeten en bovendien best aan de prijs. Roberta Pagnier schreef in haar Cucina Povera een alternatief recept voor deze klassieker en gebruikte varkenskoteletten.

Ik maakte daar voor ons ribkarbonades van en gebruikte verder dezelfde ingrediënten als voor de Milanese kalfskoteletten. Het resultaat was heerlijk! Sappig vlees, een lekker korstje, smullen! Ik maakte er gebakken gnocchi en verse spinazie bij.

Het is een simpel recept, maar zorg dat je alles hebt klaar staan en je gnocchi al bijna klaar zijn. Dan is het een kwestie van bakken en zorgen dat iedereen meteen aan tafel komt. Maar met de geur van het bakken van deze Milanese kalfskoteletten (maar dan met varken..) weet ik zeker dat iedereen in no time aan tafel zit!

Voor vier personen

4 grote varkenskoteletten (of ribkarbonades)
100 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
300 gram Panko (grof broodkruim)
zonnebloemolie

voor erbij: gebakken gnocchi

Cucina Povera van Roberta Pagnier

Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Verhit ruim olie in een grote koekenpan terwijl je je vlees paneert. Bestrooi je vlees eerst met zout en peper en haal ze dan door een laagje bloem. Wentel daarna in het losgeklopte ei en als laatste haal je het vlees door de Panko. Druk het broodkruim goed aan.

Bak de Milanese kalfskoteletten nu ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai dan om en bak de andere kant. Laat het vlees daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gebakken gnocchi.

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.