Menu van de week (week 40)



Voor het menu van deze week breng je komend weekend een bezoekje aan je plaatselijke toko, waar je de ingrediënten koopt voor de soep van maandag. Die nóg lekkerder wordt als je ‘m zondag al klaarmaakt. Met de restjes, aangevuld met nog wat verse ingrediënten maak je donderdag de lekkerste Koreaanse Bibimbap.

Maar uiteraard is er ook pasta, in ieder gezin favoriet en vrijdag is er de inmiddels vertrouwde Fast Food Friday!

maandag            saotosoep
Niet alleen makkelijk om 'm de dag ervoor al te maken, hij wordt er ook nóg lekkerder van!

dinsdag              spruitjes met rijst
Op deze manier lust iedereen spruitjes. Wedden?


woensdag          linguini met courgette & makreel
Verdubbel het recept, zodat het hele gezin lekker kan mee eten

donderdag         Koreaanse bibimbap
Een geweldige manier om restjes groente, kip en rijst op te maken

vrijdag                 taco’s met gehakt & mango
In 20 minuten aan tafel, als dat geen Fast Food Friday is?!

Boodschappenlijstje

kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede bouillonblokjes)
klein doosje gemalen piment
bolletje knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels, (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
3 stengels fijn gesneden bladselderij
250g taugé
1 zakje gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
1 doosje eieren
1cm verse gember
350g kippendijen
500g spruitjes
250g (basmati)rijst
250g (Pandan)rijst
300g verse spinazie
250g kastanjeschampignons
125g taugé
klein potje Atjar
sesamzaad
2 courgettes
3 rode paprika
4 (gele) tomaten
400ml slagroom
1 pak linguini (à 500g)
1 gestoomde makreel
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

Uien
knoflook
olie
ketjap asin
ketjap manis
sambal
azijn
(palm) suiker
zout
zonnebloemolie
sesamolie
gedroogde tijm

 

Gepubliceerd op 6 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.