Menu van de week (week 40)



Voor het menu van deze week breng je komend weekend een bezoekje aan je plaatselijke toko, waar je de ingrediënten koopt voor de soep van maandag. Die nóg lekkerder wordt als je ‘m zondag al klaarmaakt. Met de restjes, aangevuld met nog wat verse ingrediënten maak je donderdag de lekkerste Koreaanse Bibimbap.

Maar uiteraard is er ook pasta, in ieder gezin favoriet en vrijdag is er de inmiddels vertrouwde Fast Food Friday!

maandag            saotosoep
Niet alleen makkelijk om 'm de dag ervoor al te maken, hij wordt er ook nóg lekkerder van!

dinsdag              spruitjes met rijst
Op deze manier lust iedereen spruitjes. Wedden?


woensdag          linguini met courgette & makreel
Verdubbel het recept, zodat het hele gezin lekker kan mee eten

donderdag         Koreaanse bibimbap
Een geweldige manier om restjes groente, kip en rijst op te maken

vrijdag                 taco’s met gehakt & mango
In 20 minuten aan tafel, als dat geen Fast Food Friday is?!

Boodschappenlijstje

kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede bouillonblokjes)
klein doosje gemalen piment
bolletje knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels, (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
3 stengels fijn gesneden bladselderij
250g taugé
1 zakje gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
1 doosje eieren
1cm verse gember
350g kippendijen
500g spruitjes
250g (basmati)rijst
250g (Pandan)rijst
300g verse spinazie
250g kastanjeschampignons
125g taugé
klein potje Atjar
sesamzaad
2 courgettes
3 rode paprika
4 (gele) tomaten
400ml slagroom
1 pak linguini (à 500g)
1 gestoomde makreel
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

Uien
knoflook
olie
ketjap asin
ketjap manis
sambal
azijn
(palm) suiker
zout
zonnebloemolie
sesamolie
gedroogde tijm

 

Gepubliceerd op 6 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.