Menu van de week (week 40)



Voor het menu van deze week breng je komend weekend een bezoekje aan je plaatselijke toko, waar je de ingrediënten koopt voor de soep van maandag. Die nóg lekkerder wordt als je ‘m zondag al klaarmaakt. Met de restjes, aangevuld met nog wat verse ingrediënten maak je donderdag de lekkerste Koreaanse Bibimbap.

Maar uiteraard is er ook pasta, in ieder gezin favoriet en vrijdag is er de inmiddels vertrouwde Fast Food Friday!

maandag            saotosoep
Niet alleen makkelijk om 'm de dag ervoor al te maken, hij wordt er ook nóg lekkerder van!

dinsdag              spruitjes met rijst
Op deze manier lust iedereen spruitjes. Wedden?


woensdag          linguini met courgette & makreel
Verdubbel het recept, zodat het hele gezin lekker kan mee eten

donderdag         Koreaanse bibimbap
Een geweldige manier om restjes groente, kip en rijst op te maken

vrijdag                 taco’s met gehakt & mango
In 20 minuten aan tafel, als dat geen Fast Food Friday is?!

Boodschappenlijstje

kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede bouillonblokjes)
klein doosje gemalen piment
bolletje knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels, (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
3 stengels fijn gesneden bladselderij
250g taugé
1 zakje gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
1 doosje eieren
1cm verse gember
350g kippendijen
500g spruitjes
250g (basmati)rijst
250g (Pandan)rijst
300g verse spinazie
250g kastanjeschampignons
125g taugé
klein potje Atjar
sesamzaad
2 courgettes
3 rode paprika
4 (gele) tomaten
400ml slagroom
1 pak linguini (à 500g)
1 gestoomde makreel
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

Uien
knoflook
olie
ketjap asin
ketjap manis
sambal
azijn
(palm) suiker
zout
zonnebloemolie
sesamolie
gedroogde tijm

 

Gepubliceerd op 6 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.