Menu van de week (week 40)



Voor het menu van deze week breng je komend weekend een bezoekje aan je plaatselijke toko, waar je de ingrediënten koopt voor de soep van maandag. Die nóg lekkerder wordt als je ‘m zondag al klaarmaakt. Met de restjes, aangevuld met nog wat verse ingrediënten maak je donderdag de lekkerste Koreaanse Bibimbap.

Maar uiteraard is er ook pasta, in ieder gezin favoriet en vrijdag is er de inmiddels vertrouwde Fast Food Friday!

maandag            saotosoep
Niet alleen makkelijk om 'm de dag ervoor al te maken, hij wordt er ook nóg lekkerder van!

dinsdag              spruitjes met rijst
Op deze manier lust iedereen spruitjes. Wedden?


woensdag          linguini met courgette & makreel
Verdubbel het recept, zodat het hele gezin lekker kan mee eten

donderdag         Koreaanse bibimbap
Een geweldige manier om restjes groente, kip en rijst op te maken

vrijdag                 taco’s met gehakt & mango
In 20 minuten aan tafel, als dat geen Fast Food Friday is?!

Boodschappenlijstje

kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede bouillonblokjes)
klein doosje gemalen piment
bolletje knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels, (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
3 stengels fijn gesneden bladselderij
250g taugé
1 zakje gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
1 doosje eieren
1cm verse gember
350g kippendijen
500g spruitjes
250g (basmati)rijst
250g (Pandan)rijst
300g verse spinazie
250g kastanjeschampignons
125g taugé
klein potje Atjar
sesamzaad
2 courgettes
3 rode paprika
4 (gele) tomaten
400ml slagroom
1 pak linguini (à 500g)
1 gestoomde makreel
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

Uien
knoflook
olie
ketjap asin
ketjap manis
sambal
azijn
(palm) suiker
zout
zonnebloemolie
sesamolie
gedroogde tijm

 

Gepubliceerd op 6 oktober 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!