Menu van de week (week 40)

Voor het menu van deze week breng je komend weekend een bezoekje aan je plaatselijke toko, waar je de ingrediënten koopt voor de soep van maandag. Die nóg lekkerder wordt als je ‘m zondag al klaarmaakt. Met de restjes, aangevuld met nog wat verse ingrediënten maak je donderdag de lekkerste Koreaanse Bibimbap.
Maar uiteraard is er ook pasta, in ieder gezin favoriet en vrijdag is er de inmiddels vertrouwde Fast Food Friday!
maandag saotosoep
Niet alleen makkelijk om 'm de dag ervoor al te maken, hij wordt er ook nóg lekkerder van!
dinsdag spruitjes met rijst
Op deze manier lust iedereen spruitjes. Wedden?
woensdag linguini met courgette & makreel
Verdubbel het recept, zodat het hele gezin lekker kan mee eten
donderdag Koreaanse bibimbap
Een geweldige manier om restjes groente, kip en rijst op te maken
vrijdag taco’s met gehakt & mango
In 20 minuten aan tafel, als dat geen Fast Food Friday is?!
Boodschappenlijstje
kippenbouillon (zelfgemaakt of van goede bouillonblokjes)
klein doosje gemalen piment
bolletje knoflook
2 salam blaadjes (gedroogd of vers / diepvries bij de toko)
2 sereh stengels, (markt of toko)
1 stukje Laos, duim groot (toko)
4 kippendijen
2 drumsticks
3 stengels fijn gesneden bladselderij
250g taugé
1 zakje gefrituurde aardappelsticks (toko)
1 zakje gefrituurde uitjes (toko)
1 doosje eieren
1cm verse gember
350g kippendijen
500g spruitjes
250g (basmati)rijst
250g (Pandan)rijst
300g verse spinazie
250g kastanjeschampignons
125g taugé
klein potje Atjar
sesamzaad
2 courgettes
3 rode paprika
4 (gele) tomaten
400ml slagroom
1 pak linguini (à 500g)
1 gestoomde makreel
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
175g mangoblokjes
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
ijsbergsla
125ml zure room, naar smaak
optioneel: verse koriander
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
Uien
knoflook
olie
ketjap asin
ketjap manis
sambal
azijn
(palm) suiker
zout
zonnebloemolie
sesamolie
gedroogde tijm
Gepubliceerd op 6 oktober 2016