Menu van de week (week 37)

Wat hebben we genoten van de nazomer en nog steeds zijn de dagen, hoewel korter en minder warm, te fijn om niet nog even te genieten van een aantal gerechten waarvan we zeker weten dat ze nu voor het laatst gegeten kunnen worden. Denk aan een zomerse pastasalade met zalm en tomaatjes.
Maar we nemen ook alvast een voorproefje op alle lekkere comfort food gerechten die het najaar brengt, met een kidsproof curry. Alle restjes groente maken we donderdag op, zodat we op Fast Food Friday kunnen genieten van lekker snel aan tafel met te gekke mini pizza's. Smullen maar!
Smulpaapje menu van de week
Maandag pasta met zalm & tomaatjes
In een kwartiertje aan tafel, zodat de week relaxt maar wel heel smakelijk begint
Dinsdag freekeh met zwarte bonen & kip
Maak 'm de avond van te voren klaar, zodat je vandaag nog sneller heerlijk aan tafel kunt
Woensdag kidsproof bloemkoolcurry met raita
Neem je kinderen (en jezelf?) mee op smaakavontuur met deze toegankelijke vega curry
Donderdag boerenomelet
Alle restjes qua groente kun je kwijt in deze smakelijke boerenomelet of volg het recept zoals aangegeven
Vrijdag Griekse pitta pizza’s
Fast Food Friday zetten we een pizza op tafel, waarvoor je niet eens deeg hoeft te kneden. Kies voor het gemak van pitta's of maak je eigen flatbread
Boodschappenlijstje voor het gehele weekmenu
500g pasta
250ml crème fraiche
250g gerookte zalm
4 bosuitjes
35g dille
1 citroen
250 mini tomaatjes
100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
2 paprika’s
300g gerookte kipfilet
1 flinke tomaat (ongeveer 150g)
1 bloemkool
80g zilvervliesrijst
40g gedroogde rode linzen
8 kardemompeulen
12 hele blanke amandelen
2 rode uien
1 bosje verse munt
100ml Griekse yoghurt
1 prei
6 eieren
1 pak grote pittabroodjes (6 stuks)
250g lamsgehakt
150g feta (Dodoni)
rasp van ½ citroen
1 potje kalamata olijven zonder pit (AH)
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
neutrale olie
knoflook
kurkuma
kaneelstokje
geraspte kaas
Provençaalse kruiden
rode uien
gedroogde peterselie
Gepubliceerd op 14 september 2016