Menu van de week (week 37)



Wat hebben we genoten van de nazomer en nog steeds zijn de dagen, hoewel korter en minder warm, te fijn om niet nog even te genieten van een aantal gerechten waarvan we zeker weten dat ze nu voor het laatst gegeten kunnen worden. Denk aan een zomerse pastasalade met zalm en tomaatjes.

Maar we nemen ook alvast een voorproefje op alle lekkere comfort food gerechten die het najaar brengt, met een kidsproof curry. Alle restjes groente maken we donderdag op, zodat we op Fast Food Friday kunnen genieten van lekker snel aan tafel met te gekke mini pizza's. Smullen maar!

Smulpaapje menu van de week

Maandag            pasta met zalm & tomaatjes
In een kwartiertje aan tafel, zodat de week relaxt maar wel heel smakelijk begint

Dinsdag             freekeh met zwarte bonen & kip
Maak 'm de avond van te voren klaar, zodat je vandaag nog sneller heerlijk aan tafel kunt

Woensdag         kidsproof bloemkoolcurry met raita
Neem je kinderen (en jezelf?) mee op smaakavontuur met deze toegankelijke vega curry

Donderdag         boerenomelet
Alle restjes qua groente kun je kwijt in deze smakelijke boerenomelet of volg het recept zoals aangegeven

Vrijdag                 Griekse pitta pizza’s
Fast Food Friday zetten we een pizza op tafel, waarvoor je niet eens deeg hoeft te kneden. Kies voor het gemak van pitta's of maak je eigen flatbread

 

Boodschappenlijstje voor het gehele weekmenu

500g pasta
250ml crème fraiche
250g gerookte zalm
4 bosuitjes
35g dille
1 citroen
250 mini tomaatjes
100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
2 paprika’s
300g gerookte kipfilet
1 flinke tomaat (ongeveer 150g)
1 bloemkool
80g zilvervliesrijst
40g gedroogde rode linzen
8 kardemompeulen
12 hele blanke amandelen
2 rode uien
1 bosje verse munt
100ml Griekse yoghurt
1 prei
6 eieren
1 pak grote pittabroodjes (6 stuks)
250g lamsgehakt
150g feta (Dodoni)
rasp van ½ citroen
1 potje kalamata olijven zonder pit (AH)

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
neutrale olie
knoflook
kurkuma
kaneelstokje
geraspte kaas
Provençaalse kruiden
rode uien
gedroogde peterselie

Gepubliceerd op 14 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.