Menu van de week (week 37)



Wat hebben we genoten van de nazomer en nog steeds zijn de dagen, hoewel korter en minder warm, te fijn om niet nog even te genieten van een aantal gerechten waarvan we zeker weten dat ze nu voor het laatst gegeten kunnen worden. Denk aan een zomerse pastasalade met zalm en tomaatjes.

Maar we nemen ook alvast een voorproefje op alle lekkere comfort food gerechten die het najaar brengt, met een kidsproof curry. Alle restjes groente maken we donderdag op, zodat we op Fast Food Friday kunnen genieten van lekker snel aan tafel met te gekke mini pizza's. Smullen maar!

Smulpaapje menu van de week

Maandag            pasta met zalm & tomaatjes
In een kwartiertje aan tafel, zodat de week relaxt maar wel heel smakelijk begint

Dinsdag             freekeh met zwarte bonen & kip
Maak 'm de avond van te voren klaar, zodat je vandaag nog sneller heerlijk aan tafel kunt

Woensdag         kidsproof bloemkoolcurry met raita
Neem je kinderen (en jezelf?) mee op smaakavontuur met deze toegankelijke vega curry

Donderdag         boerenomelet
Alle restjes qua groente kun je kwijt in deze smakelijke boerenomelet of volg het recept zoals aangegeven

Vrijdag                 Griekse pitta pizza’s
Fast Food Friday zetten we een pizza op tafel, waarvoor je niet eens deeg hoeft te kneden. Kies voor het gemak van pitta's of maak je eigen flatbread

 

Boodschappenlijstje voor het gehele weekmenu

500g pasta
250ml crème fraiche
250g gerookte zalm
4 bosuitjes
35g dille
1 citroen
250 mini tomaatjes
100g gebroken freekeh
1 blik zwarte bonen (à 400g)
100g mais (uit blik)
2 paprika’s
300g gerookte kipfilet
1 flinke tomaat (ongeveer 150g)
1 bloemkool
80g zilvervliesrijst
40g gedroogde rode linzen
8 kardemompeulen
12 hele blanke amandelen
2 rode uien
1 bosje verse munt
100ml Griekse yoghurt
1 prei
6 eieren
1 pak grote pittabroodjes (6 stuks)
250g lamsgehakt
150g feta (Dodoni)
rasp van ½ citroen
1 potje kalamata olijven zonder pit (AH)

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zout en peper
neutrale olie
knoflook
kurkuma
kaneelstokje
geraspte kaas
Provençaalse kruiden
rode uien
gedroogde peterselie

Gepubliceerd op 14 september 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.