Supersnelle gazpacho



Supersnelle gazpacho

Het is zonder twijfel mijn favoriete zomerse (koude) soep, de Spaanse gazpacho. Ik heb al een recept hiervoor op Smulpaapje staan maar omdat die best even wat werk is bedacht ik er eentje die echt supersnel gemaakt is.

Niks geen tomaten ontvellen, geen gedoe maar gewoon alles in één keer in de blender, draaien en klaar ben je. Het meeste werk is het wachten tot je gazpacho door en door koud is, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

Voor 1 liter snelle gazpacho
750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (ik gebruik deze)

Recept voor de snelste gazpacho

Halveer de tomaten en snijd het groene aanzetje eruit (dit is bitter) en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Ik gebruikte de Power Blender van Magimix, die in een minuut een supergladde gazpacho maakte. Kijk bij jouw blender even hoe krachtig de motor is en hoe lang je alles dus moet blenden tot je een super gladde soep hebt.

De lekkerste gazpacho

Zet de gazpacho nu minstens 4 uur, maar liefst de hele dag, in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘serveert nog een keer heel goed door. Serveer dan in een klein kommetje of glas en garneer met croutons, nog wat olijfolie en wat verse peterselie. Mmmmmm!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.