Supersnelle gazpacho



Supersnelle gazpacho

Het is zonder twijfel mijn favoriete zomerse (koude) soep, de Spaanse gazpacho. Ik heb al een recept hiervoor op Smulpaapje staan maar omdat die best even wat werk is bedacht ik er eentje die echt supersnel gemaakt is.

Niks geen tomaten ontvellen, geen gedoe maar gewoon alles in één keer in de blender, draaien en klaar ben je. Het meeste werk is het wachten tot je gazpacho door en door koud is, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

Voor 1 liter snelle gazpacho
750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (ik gebruik deze)

Recept voor de snelste gazpacho

Halveer de tomaten en snijd het groene aanzetje eruit (dit is bitter) en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Ik gebruikte de Power Blender van Magimix, die in een minuut een supergladde gazpacho maakte. Kijk bij jouw blender even hoe krachtig de motor is en hoe lang je alles dus moet blenden tot je een super gladde soep hebt.

De lekkerste gazpacho

Zet de gazpacho nu minstens 4 uur, maar liefst de hele dag, in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘serveert nog een keer heel goed door. Serveer dan in een klein kommetje of glas en garneer met croutons, nog wat olijfolie en wat verse peterselie. Mmmmmm!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.