Supersnelle gazpacho



Supersnelle gazpacho

Het is zonder twijfel mijn favoriete zomerse (koude) soep, de Spaanse gazpacho. Ik heb al een recept hiervoor op Smulpaapje staan maar omdat die best even wat werk is bedacht ik er eentje die echt supersnel gemaakt is.

Niks geen tomaten ontvellen, geen gedoe maar gewoon alles in één keer in de blender, draaien en klaar ben je. Het meeste werk is het wachten tot je gazpacho door en door koud is, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

Voor 1 liter snelle gazpacho
750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (ik gebruik deze)

Recept voor de snelste gazpacho

Halveer de tomaten en snijd het groene aanzetje eruit (dit is bitter) en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Ik gebruikte de Power Blender van Magimix, die in een minuut een supergladde gazpacho maakte. Kijk bij jouw blender even hoe krachtig de motor is en hoe lang je alles dus moet blenden tot je een super gladde soep hebt.

De lekkerste gazpacho

Zet de gazpacho nu minstens 4 uur, maar liefst de hele dag, in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘serveert nog een keer heel goed door. Serveer dan in een klein kommetje of glas en garneer met croutons, nog wat olijfolie en wat verse peterselie. Mmmmmm!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.