Kopenhagen – PraktischPraktische tips en informatie voor een weekend Kopenhagen

Je vliegt o.a. met KLM in iets meer dan een uur naar de luchthaven van Kopenhagen. Vanaf daar is het een half uurtje met de (onbemande) rechtstreekse trein naar het centrum van Kopenhagen. Een enkeltje kost je DKR 48 (zone 4). Met de taxi ben je uiteraard sneller, maar ook duurder uit.

Hotels Kopenhagen

Er is een overvloed aan hotels in Kopenhagen. Ik zat één nacht in het Skt. Petri (chic!) met dank aan de perstrip waarmee ik de eerste dag in Kopenhagen was. De tweede nacht had ik zelf geboekt in het Phoenix hotel (om de hoek van Nyhaven). Ook meer dan prima, maar voor één nacht betaalde ik voor een kleine eenpersoonskamer al € 150,- inclusief een overigens meer dan prima ontbijt!

Een volgende keer denk ik dat ik eerder zou kijken in welke wijk in wil zitten. Waarschijnlijk zou ik dan kiezen voor accomodatie in Vestebrø.

Fietsen huren in Kopenhagen

Kopenhagen is, naast een prima wandelstad, ook top om met de fiets te ontdekken. Op meerdere plekken in de stad zijn er mogelijkheden om fietsen te huren. Reken op ongeveer DKR 100 per dag. Je kunt ook gebruik maken van fietshuur door middel van een app (Donkey bike) of het witte deelfietsenplan van Bycyclen. Hiervoor maak je online een account aan en met je inlog kun je, waar je wil, een ebike huren. Je betaalt die dan per half uur dat je ‘m gebruikt (DKR 30).

Kopenhagen
Gebruik je ‘m langer, dan betaal je het volgende half uur. Ideaal dus als je van één plek naar de ander wilt en ‘m daar weer wegzit. Niet handig als je de fiets de hele dag wilt gebruiken. Wat wel super handig ook met deze fietsen is is dat er een routeplanner opzit. Geen geklooi dus met je telefoon in je hand houden voor de route.

Wijken Kopenhagen

Je bezoek aan Kopenhagen kun je heel handig opsplitsen in het bezoeken van deze wijken:

  • Indre by – dit is eigenlijk het hart van Kopenhagen en zou je het centrum kunnen noemen. De kleurrijke huisjes van Nyhavn behoren hier ook toe. Hier vind je ook de grote winkelstraten en warenhuizen
  • Norrebrø – in het noorden van Kopenhagen; oa. de foodhallen Torvehallern zitten hier, maar het is ook de multiculturele wijk die bárstensvol te gekke restaurantjes zit
  • Vestebrø – in het westen van Kopenhagen. Doet denken aan een mix tussen Notting Hill en SoHo. Veel te gekke winkeltjes en ook hier weer volop toffe restaurantjes.

Betalen in Kopenhagen

Je betaalt in Deense kronen – omgerekend kosten DKR 100 ongeveer € 13,50 – maar vooraf cash pinnen is amper nodig, want echt overal kun je met pin of contactloos betalen. Kopenhagen is geen goedkope stad. Je betaalt op sommige plekken (op terras of bij een foodmarket) rustig meer dan een tientje voor een glas wijn. Een goedgevulde portemonnee mee dus als je naar Kopenhagen gaat!

Favoriete foodadresjes in Kopenhagen

Natuurlijk zette ik ook mijn favoriete adresjes voor je online:
Streetfood – click hier
Koffie, ontbijt & lunch – click hier

Gepubliceerd op 4 juli 2018


2 reacties

  1. Johan Wouda schreef:

    Zijn er ook fietsen te huur op het vliegveld van Kopenhagen? Donderdagavond 1 sept 20.30- zondagavond 4 sept 19.00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
3 februari 2023
business class klm
 
Businessclass vliegen

Is het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.