Kopenhagen – PraktischPraktische tips en informatie voor een weekend Kopenhagen

Je vliegt o.a. met KLM in iets meer dan een uur naar de luchthaven van Kopenhagen. Vanaf daar is het een half uurtje met de (onbemande) rechtstreekse trein naar het centrum van Kopenhagen. Een enkeltje kost je DKR 48 (zone 4). Met de taxi ben je uiteraard sneller, maar ook duurder uit.

Hotels Kopenhagen

Er is een overvloed aan hotels in Kopenhagen. Ik zat één nacht in het Skt. Petri (chic!) met dank aan de perstrip waarmee ik de eerste dag in Kopenhagen was. De tweede nacht had ik zelf geboekt in het Phoenix hotel (om de hoek van Nyhaven). Ook meer dan prima, maar voor één nacht betaalde ik voor een kleine eenpersoonskamer al € 150,- inclusief een overigens meer dan prima ontbijt!

Een volgende keer denk ik dat ik eerder zou kijken in welke wijk in wil zitten. Waarschijnlijk zou ik dan kiezen voor accomodatie in Vestebrø.

Fietsen huren in Kopenhagen

Kopenhagen is, naast een prima wandelstad, ook top om met de fiets te ontdekken. Op meerdere plekken in de stad zijn er mogelijkheden om fietsen te huren. Reken op ongeveer DKR 100 per dag. Je kunt ook gebruik maken van fietshuur door middel van een app (Donkey bike) of het witte deelfietsenplan van Bycyclen. Hiervoor maak je online een account aan en met je inlog kun je, waar je wil, een ebike huren. Je betaalt die dan per half uur dat je ‘m gebruikt (DKR 30).

Kopenhagen
Gebruik je ‘m langer, dan betaal je het volgende half uur. Ideaal dus als je van één plek naar de ander wilt en ‘m daar weer wegzit. Niet handig als je de fiets de hele dag wilt gebruiken. Wat wel super handig ook met deze fietsen is is dat er een routeplanner opzit. Geen geklooi dus met je telefoon in je hand houden voor de route.

Wijken Kopenhagen

Je bezoek aan Kopenhagen kun je heel handig opsplitsen in het bezoeken van deze wijken:

  • Indre by – dit is eigenlijk het hart van Kopenhagen en zou je het centrum kunnen noemen. De kleurrijke huisjes van Nyhavn behoren hier ook toe. Hier vind je ook de grote winkelstraten en warenhuizen
  • Norrebrø – in het noorden van Kopenhagen; oa. de foodhallen Torvehallern zitten hier, maar het is ook de multiculturele wijk die bárstensvol te gekke restaurantjes zit
  • Vestebrø – in het westen van Kopenhagen. Doet denken aan een mix tussen Notting Hill en SoHo. Veel te gekke winkeltjes en ook hier weer volop toffe restaurantjes.

Betalen in Kopenhagen

Je betaalt in Deense kronen – omgerekend kosten DKR 100 ongeveer € 13,50 – maar vooraf cash pinnen is amper nodig, want echt overal kun je met pin of contactloos betalen. Kopenhagen is geen goedkope stad. Je betaalt op sommige plekken (op terras of bij een foodmarket) rustig meer dan een tientje voor een glas wijn. Een goedgevulde portemonnee mee dus als je naar Kopenhagen gaat!

Favoriete foodadresjes in Kopenhagen

Natuurlijk zette ik ook mijn favoriete adresjes voor je online:
Streetfood – click hier
Koffie, ontbijt & lunch – click hier

Gepubliceerd op 4 juli 2018


2 reacties

  1. Johan Wouda schreef:

    Zijn er ook fietsen te huur op het vliegveld van Kopenhagen? Donderdagavond 1 sept 20.30- zondagavond 4 sept 19.00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.