Kopenhagen – PraktischPraktische tips en informatie voor een weekend Kopenhagen

Je vliegt o.a. met KLM in iets meer dan een uur naar de luchthaven van Kopenhagen. Vanaf daar is het een half uurtje met de (onbemande) rechtstreekse trein naar het centrum van Kopenhagen. Een enkeltje kost je DKR 48 (zone 4). Met de taxi ben je uiteraard sneller, maar ook duurder uit.

Hotels Kopenhagen

Er is een overvloed aan hotels in Kopenhagen. Ik zat één nacht in het Skt. Petri (chic!) met dank aan de perstrip waarmee ik de eerste dag in Kopenhagen was. De tweede nacht had ik zelf geboekt in het Phoenix hotel (om de hoek van Nyhaven). Ook meer dan prima, maar voor één nacht betaalde ik voor een kleine eenpersoonskamer al € 150,- inclusief een overigens meer dan prima ontbijt!

Een volgende keer denk ik dat ik eerder zou kijken in welke wijk in wil zitten. Waarschijnlijk zou ik dan kiezen voor accomodatie in Vestebrø.

Fietsen huren in Kopenhagen

Kopenhagen is, naast een prima wandelstad, ook top om met de fiets te ontdekken. Op meerdere plekken in de stad zijn er mogelijkheden om fietsen te huren. Reken op ongeveer DKR 100 per dag. Je kunt ook gebruik maken van fietshuur door middel van een app (Donkey bike) of het witte deelfietsenplan van Bycyclen. Hiervoor maak je online een account aan en met je inlog kun je, waar je wil, een ebike huren. Je betaalt die dan per half uur dat je ‘m gebruikt (DKR 30).

Kopenhagen
Gebruik je ‘m langer, dan betaal je het volgende half uur. Ideaal dus als je van één plek naar de ander wilt en ‘m daar weer wegzit. Niet handig als je de fiets de hele dag wilt gebruiken. Wat wel super handig ook met deze fietsen is is dat er een routeplanner opzit. Geen geklooi dus met je telefoon in je hand houden voor de route.

Wijken Kopenhagen

Je bezoek aan Kopenhagen kun je heel handig opsplitsen in het bezoeken van deze wijken:

  • Indre by – dit is eigenlijk het hart van Kopenhagen en zou je het centrum kunnen noemen. De kleurrijke huisjes van Nyhavn behoren hier ook toe. Hier vind je ook de grote winkelstraten en warenhuizen
  • Norrebrø – in het noorden van Kopenhagen; oa. de foodhallen Torvehallern zitten hier, maar het is ook de multiculturele wijk die bárstensvol te gekke restaurantjes zit
  • Vestebrø – in het westen van Kopenhagen. Doet denken aan een mix tussen Notting Hill en SoHo. Veel te gekke winkeltjes en ook hier weer volop toffe restaurantjes.

Betalen in Kopenhagen

Je betaalt in Deense kronen – omgerekend kosten DKR 100 ongeveer € 13,50 – maar vooraf cash pinnen is amper nodig, want echt overal kun je met pin of contactloos betalen. Kopenhagen is geen goedkope stad. Je betaalt op sommige plekken (op terras of bij een foodmarket) rustig meer dan een tientje voor een glas wijn. Een goedgevulde portemonnee mee dus als je naar Kopenhagen gaat!

Favoriete foodadresjes in Kopenhagen

Natuurlijk zette ik ook mijn favoriete adresjes voor je online:
Streetfood – click hier
Koffie, ontbijt & lunch – click hier

Gepubliceerd op 4 juli 2018


2 reacties

  1. Johan Wouda schreef:

    Zijn er ook fietsen te huur op het vliegveld van Kopenhagen? Donderdagavond 1 sept 20.30- zondagavond 4 sept 19.00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.