Kopenhagen – StreetfoodKopenhagen Torvehallern (foodhallen)

Hier zou je eigenlijk het hele weekend kunnen eten als je in Kopenhagen bent. De foodhallen van Kopenhagen zijn verdeeld over twee gebouwen. Er tussen vind je nog meer openluchtkraampjes. Waar je ook maar zin in hebt – om ter plekke op te eten of om mee te nemen – ze hebben het hier. Ik geef je een aantal van mijn favorieten!

Hallernes Smorrebrod

Niet alleen is er van Smørrebrød een restaurant, er is ook een locatie in de Torvehallern. Een enórme etalage met keuze uit de lekkerste en ter plekke vers bereidde smørrebrød. Vis, vlees, vegetarisch, het is aan jou. Zorg voor giga trek en deel met elkaar, want het is echt zó lekker. Ik heb hier twee dagen achter elkaar geluncht, zo lekker was het. Probeer ook zeker een biertje van de tap erbij. Heerlijk! Mijn favoriet was o.a. die met garnalen en dille die je hieronder op de foto ziet. Maar probeer zeker ook de fiskefrikadelle (gebakken vis) of die met gerookte zalm.

Hija de sanchez Tacqueria

Ook hier is een restaurant van (in Vesterbrø) maar als eerste was er de stand (buiten) in Torvehallern. Rosio Sanchez is een voormalig chef van Noma die de echte Mexicaanse keuken naar Kopenhagen wil brengen. Verse, huisgemaakte, zachte taco's met verschillende toppings. Niet goedkoop (ongeveer € 5,50) maar iedere dag weer een enorme rij. Persoonlijk vond ik ze wat tegenvallen, maar ik schijn de enige te zijn 😉 Hieronder zie je de taco die ik at, met Barbacoa

Laura's Bakery

Ook in de foodhallen, Laura's Bakery. Niet alleen kun je er koffie of iets anders te drinken kopen maar ze hebben ook een waanzinnige selectie aan vers brood (ik kocht o.a. die met maanzaad, linksonder op de foto) en aan zoetigheden, zoals kaneelbroodjes in alle varianten denkbaar en mijn persoonlijke favoriet; Tebirkes. Een bladerdeegbroodje met vulling en bestrooid met maanzaad. Góddelijk!

Torvehallerne – info

Je vindt de foodhallen aan de Frederiksborggade 21
Geopend: ma – do 10u tot 19u vr tot 20u za tot 18u en zo tot 17u

Handig ook om te weten, buiten de Torvehallerne is een openbaar, gratis toilet dat keurig wordt schoongehouden.

Bridge Streetfood Market Broens Gadekokken

Als je voorbij de mooie huisjes van Nyhavn richting de fietsers/wandelbrug loopt steek je het water over en kom je bij de streetfood market Broens Gadekøkken uit. Op mooie zomerse dagen een geweldige plek om buiten te zitten en te genieten van de verschillende keukens die hier hun eetwaar verkopen.

Hoge kwaliteit trouwens en een ruime keuze aan wereldkeukens. Wij aten bij California Kitchen een poké bowl en een MexiCali bolw en waren onder de indruk van de prijs/kwaliteitsverhouding.

Sowieso is het sfeertje hier echt super, op de (vrij)dag dat wij er zaten was er een dj. Combineer dat met een lekkere cocktail (prijzig!) en je weekend Kopenhagen begint echt top!

Snoepen in Tivoli

Tivoli, het oudste pretpark van Europa dat je mídden in Kopenhagen vindt, is niet alleen te gek omdat het zo'n tof park is om met kinderen heen te gaan, maar je kunt er ook geweldig snoepen. En dat deden we dan ook.

Als eerste bij de Lakrids store waar ze o.a. Lakrids dropsoftijs verkopen (onverwacht super lekker!). Maar je kunt hier ook alle Lakrids drop en drop met chocola kopen.

The Mallows

Maar je vindt in Tivoli ook het Deense marshmellow merk The Mallows. Opgericht door de zus van Lakridsoprichter Johan Bülow. Dit zijn handgemaakte marshmellows in werkelijk te gekke smaken. Zo heb je nog nooit marshmellows gegeten.

Ik kocht de sour lemon & de summer berries. Heerlijk! Niet in Tivoli? Geen ramp, ze zijn ook te koop in de foodhallen van Magasin Nord, het grote warenhuis van Kopenhagen. Die foodhal is overigens ook zeker een bezoekje waard!

Meer favoriete adresjes in Kopenhagen

Die vind je hier!

Gepubliceerd op 4 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]