Kopenhagen – StreetfoodKopenhagen Torvehallern (foodhallen)

Hier zou je eigenlijk het hele weekend kunnen eten als je in Kopenhagen bent. De foodhallen van Kopenhagen zijn verdeeld over twee gebouwen. Er tussen vind je nog meer openluchtkraampjes. Waar je ook maar zin in hebt – om ter plekke op te eten of om mee te nemen – ze hebben het hier. Ik geef je een aantal van mijn favorieten!

Hallernes Smorrebrod

Niet alleen is er van Smørrebrød een restaurant, er is ook een locatie in de Torvehallern. Een enórme etalage met keuze uit de lekkerste en ter plekke vers bereidde smørrebrød. Vis, vlees, vegetarisch, het is aan jou. Zorg voor giga trek en deel met elkaar, want het is echt zó lekker. Ik heb hier twee dagen achter elkaar geluncht, zo lekker was het. Probeer ook zeker een biertje van de tap erbij. Heerlijk! Mijn favoriet was o.a. die met garnalen en dille die je hieronder op de foto ziet. Maar probeer zeker ook de fiskefrikadelle (gebakken vis) of die met gerookte zalm.

Hija de sanchez Tacqueria

Ook hier is een restaurant van (in Vesterbrø) maar als eerste was er de stand (buiten) in Torvehallern. Rosio Sanchez is een voormalig chef van Noma die de echte Mexicaanse keuken naar Kopenhagen wil brengen. Verse, huisgemaakte, zachte taco's met verschillende toppings. Niet goedkoop (ongeveer € 5,50) maar iedere dag weer een enorme rij. Persoonlijk vond ik ze wat tegenvallen, maar ik schijn de enige te zijn 😉 Hieronder zie je de taco die ik at, met Barbacoa

Laura's Bakery

Ook in de foodhallen, Laura's Bakery. Niet alleen kun je er koffie of iets anders te drinken kopen maar ze hebben ook een waanzinnige selectie aan vers brood (ik kocht o.a. die met maanzaad, linksonder op de foto) en aan zoetigheden, zoals kaneelbroodjes in alle varianten denkbaar en mijn persoonlijke favoriet; Tebirkes. Een bladerdeegbroodje met vulling en bestrooid met maanzaad. Góddelijk!

Torvehallerne – info

Je vindt de foodhallen aan de Frederiksborggade 21
Geopend: ma – do 10u tot 19u vr tot 20u za tot 18u en zo tot 17u

Handig ook om te weten, buiten de Torvehallerne is een openbaar, gratis toilet dat keurig wordt schoongehouden.

Bridge Streetfood Market Broens Gadekokken

Als je voorbij de mooie huisjes van Nyhavn richting de fietsers/wandelbrug loopt steek je het water over en kom je bij de streetfood market Broens Gadekøkken uit. Op mooie zomerse dagen een geweldige plek om buiten te zitten en te genieten van de verschillende keukens die hier hun eetwaar verkopen.

Hoge kwaliteit trouwens en een ruime keuze aan wereldkeukens. Wij aten bij California Kitchen een poké bowl en een MexiCali bolw en waren onder de indruk van de prijs/kwaliteitsverhouding.

Sowieso is het sfeertje hier echt super, op de (vrij)dag dat wij er zaten was er een dj. Combineer dat met een lekkere cocktail (prijzig!) en je weekend Kopenhagen begint echt top!

Snoepen in Tivoli

Tivoli, het oudste pretpark van Europa dat je mídden in Kopenhagen vindt, is niet alleen te gek omdat het zo'n tof park is om met kinderen heen te gaan, maar je kunt er ook geweldig snoepen. En dat deden we dan ook.

Als eerste bij de Lakrids store waar ze o.a. Lakrids dropsoftijs verkopen (onverwacht super lekker!). Maar je kunt hier ook alle Lakrids drop en drop met chocola kopen.

The Mallows

Maar je vindt in Tivoli ook het Deense marshmellow merk The Mallows. Opgericht door de zus van Lakridsoprichter Johan Bülow. Dit zijn handgemaakte marshmellows in werkelijk te gekke smaken. Zo heb je nog nooit marshmellows gegeten.

Ik kocht de sour lemon & de summer berries. Heerlijk! Niet in Tivoli? Geen ramp, ze zijn ook te koop in de foodhallen van Magasin Nord, het grote warenhuis van Kopenhagen. Die foodhal is overigens ook zeker een bezoekje waard!

Meer favoriete adresjes in Kopenhagen

Die vind je hier!

Gepubliceerd op 4 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.