Kopenhagen – Koffie, ontbijt- & lunchtipsAamanns 1921

De eerste kennismaking met smørrebrød was bij Aamanns 1921, toen we er met de Lakrids persreis gingen lunchen na aankomst in Kopenhagen. Een onvergetelijke ervaring, want mijn hemel wat lekker. Laat je vooral verrassen door een selectie van desmørrebrød die wordt gemaakt, want je weet niet wat je overkomt. Oh, en zorg voor een volledige lege maag en geen enkele eetplannen voor de uren daarna want je gaat álles opeten. Echt.

Niels Hemmingsens Gade 19-21
Open 11.30 – 15u voor de lunch en van 18u – 21.30u voor diner (zo en ma gesloten)

Grod

De Denen ontbijten niet alleen graag met zoetigheden, maar ook veelvuldig met pap. Havermout, granola of een andere versie van pap, je eet het bij Grød.

Ik wist van het bestaan af met dank aan culi-collega Ingrid Hofstra – die er zelf ook een te gek boek over schreef. Ik schoof er helaas aan voor uitsluitend koffie, want had al 2 ontbijtjes achter de kiezen. Maar ook deze gaat in de herhaling zodra ik weer in Kopenhagen ben.

Ook een aanrader is het prachtige servies dat ze verkopen. Ik kocht een kom en beker, die ik inmiddels dagelijks gebruik.

Je vindt ze o.a. in de Torvehallern en op de Streetfoodmarket, maar ook in het kleine, knusse restaurant dat ze hebben in Vesterbro

Jægersborggade 50, kld. tv
Dagelijks geopend 7.30 – 21u

Tips voor koffie in Kopenhagen

Koffie in Kopenhagen is van ongekend hoge kwaliteit. Laat de koffie in je hotel dus staan, want welke soort koffie je ook wil, ze kunnen het op deze adresjes voor je maken. Dit zijn een aantal van mijn favorieten.

The Laundromat Café

Er zitten er een aantal door Kopenhagen, maar bij die in Norrebro kon je ook lekker buiten op het terras zitten. De naam Laundromat is trouwens niet zomaar, je kunt hier ook daadwerkelijk je was doen!

Elmegade 15 – Arhusgade 38 – Gammel Gongevej 96
Dagelijks geopend van 9u – 21u

Atelier September

Hier kun je ontbijten, lunchen of gewoon een kop koffie drinken. Zorg voor een plekje in je maag, want ook hier vind je die heerlijke Deense zoetigheden die je bij je koffie of als ontbijt kunt bestellen.

Gothersgade 30
Dagelijks van 7.30u – 17u (za en zo tot 16u)

Ipsen & Co

Ik liep hier langs tijdens mijn wandeling door Vesterbro/Frederiksberg en het zag er van de buitenkant al zó gezellig uit. Terras op straat, maar ook genoeg ruimte binnen. Koffie, ontbijt of lunch, aan jou de keuze!

Gammel Kongevej 108
Dagelijks van 8u – 18u geopend

 

Vegan eten in Kopenhagen

In de wijk Nørrebrø ontdekte ik Plant Power Food, een 100% vegan restaurant dat open is sinds november 2017.

Heerlijk lichte inrichting, een prachtige kaart en te gekke limo's en smoothies. Helaas had ik net enorm ontbeten, dus ik heb er alleen wat gedronken maar de kaart zag er echt super aantrekkelijk uit. Zeker proberen dus!

Fælledvej 15
Dagelijks open van 10u  – 22u

Bakkerij Bagerdygtigt

Dit was dus de reden dat ik bij Plant Power geen trek meer had, want bij deze bakker – met een klein terras voor de winkel – had ik nét een geweldig kaneelbroodje opgepeuzeld. Top dus voor een ontbijtje on the go of voor als je een keer een snelle hap tussendoor wilt. Ook hier weer topkoffie trouwens!

Istedgade 118
Dagelijks van 6u – 17.30u open

Meer favoriete adresjes

Die vind je hier

Gepubliceerd op 4 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!