Rijstbowl met gyoza



Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!

Uit Bowls & Bento van Tim Anderson komt dit simpelweg briljante recept. Je bent in nog geen kwartier klaar (afhankelijk van de rijst die je kiest). Want je maakt in feite de vulling van een gyoza, zonder dat je die in een velletje hoeft te vouwen. Dus alle smaken van gyoza waar ik zo dol op ben, met minimale inspanning. Dit is zo’n Japans recept dat je keer op keer maakt en waarmee je met de vulling kunt spelen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Ik gebruikte overigens half om half gehakt in het recept en in plaats van alleen een eidooier bakte ik een spiegeleitje en deed er nog wat crispy chili olie op. Heerlijk!

Het recept is voor 2 – 4 personen, maar wij aten het met z’n drietjes makkelijk op. Gelukkig kun je het recept vrij eenvoudig verdubbelen. Restjes zijn de dag erna namelijk ook gewoon heerlijk!

Rijstbowl met gyoza

1 el olie
200 gram varkensgehakt
1 Chinese kool, in dunne reepjes
4 tenen knoflook, geperst
15 gram verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
2 el sake
1 el maïzena
1 tl rijstazijn of citroensap
zout en witte peper naar smaak
2 porties warme rijst
2 eidooiers
2 lente uitjes, in dunne ringen
1 tl sesamzaad
1 tl crispy chili olie, of meer naar smaak

rijstbowl gyoza

Makkelijke Japanse maaltijd met rijst en gyoza

De rijst kook je volgens gebruiksaanwijzing en houd je warm. Verhit in een koekenpan de olie. Op hoog vuur bak je het gehakt, de Chinese kool, knoflook en gember een minuut of 8, tot het gehakt lichtbruin is.

Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel. Laat een paar minuten opstaan en proef. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Verdeel de rijst over de kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op iedere porties een ei(dooier). Garneer met lente ui, sesamzaad en chili olie en serveer meteen. Yum!

Gepubliceerd op 30 maart 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.