Rijstbowl met gyoza



Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!

Uit Bowls & Bento van Tim Anderson komt dit simpelweg briljante recept. Je bent in nog geen kwartier klaar (afhankelijk van de rijst die je kiest). Want je maakt in feite de vulling van een gyoza, zonder dat je die in een velletje hoeft te vouwen. Dus alle smaken van gyoza waar ik zo dol op ben, met minimale inspanning. Dit is zo’n Japans recept dat je keer op keer maakt en waarmee je met de vulling kunt spelen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Ik gebruikte overigens half om half gehakt in het recept en in plaats van alleen een eidooier bakte ik een spiegeleitje en deed er nog wat crispy chili olie op. Heerlijk!

Het recept is voor 2 – 4 personen, maar wij aten het met z’n drietjes makkelijk op. Gelukkig kun je het recept vrij eenvoudig verdubbelen. Restjes zijn de dag erna namelijk ook gewoon heerlijk!

Rijstbowl met gyoza

1 el olie
200 gram varkensgehakt
1 Chinese kool, in dunne reepjes
4 tenen knoflook, geperst
15 gram verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
2 el sake
1 el maïzena
1 tl rijstazijn of citroensap
zout en witte peper naar smaak
2 porties warme rijst
2 eidooiers
2 lente uitjes, in dunne ringen
1 tl sesamzaad
1 tl crispy chili olie, of meer naar smaak

rijstbowl gyoza

Makkelijke Japanse maaltijd met rijst en gyoza

De rijst kook je volgens gebruiksaanwijzing en houd je warm. Verhit in een koekenpan de olie. Op hoog vuur bak je het gehakt, de Chinese kool, knoflook en gember een minuut of 8, tot het gehakt lichtbruin is.

Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel. Laat een paar minuten opstaan en proef. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Verdeel de rijst over de kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op iedere porties een ei(dooier). Garneer met lente ui, sesamzaad en chili olie en serveer meteen. Yum!

Gepubliceerd op 30 maart 2023


1 reactie

  1. Sabine schreef:

    Dit is echt een makkelijk en super lekker gerecht.
    Komt hier met regelmaat op verzoek op tafel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.