Rijstbowl met gyoza



Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!

Uit Bowls & Bento van Tim Anderson komt dit simpelweg briljante recept. Je bent in nog geen kwartier klaar (afhankelijk van de rijst die je kiest). Want je maakt in feite de vulling van een gyoza, zonder dat je die in een velletje hoeft te vouwen. Dus alle smaken van gyoza waar ik zo dol op ben, met minimale inspanning. Dit is zo’n Japans recept dat je keer op keer maakt en waarmee je met de vulling kunt spelen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Ik gebruikte overigens half om half gehakt in het recept en in plaats van alleen een eidooier bakte ik een spiegeleitje en deed er nog wat crispy chili olie op. Heerlijk!

Het recept is voor 2 – 4 personen, maar wij aten het met z’n drietjes makkelijk op. Gelukkig kun je het recept vrij eenvoudig verdubbelen. Restjes zijn de dag erna namelijk ook gewoon heerlijk!

Rijstbowl met gyoza

1 el olie
200 gram varkensgehakt
1 Chinese kool, in dunne reepjes
4 tenen knoflook, geperst
15 gram verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
2 el sake
1 el maïzena
1 tl rijstazijn of citroensap
zout en witte peper naar smaak
2 porties warme rijst
2 eidooiers
2 lente uitjes, in dunne ringen
1 tl sesamzaad
1 tl crispy chili olie, of meer naar smaak

rijstbowl gyoza

Makkelijke Japanse maaltijd met rijst en gyoza

De rijst kook je volgens gebruiksaanwijzing en houd je warm. Verhit in een koekenpan de olie. Op hoog vuur bak je het gehakt, de Chinese kool, knoflook en gember een minuut of 8, tot het gehakt lichtbruin is.

Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel. Laat een paar minuten opstaan en proef. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Verdeel de rijst over de kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op iedere porties een ei(dooier). Garneer met lente ui, sesamzaad en chili olie en serveer meteen. Yum!

Gepubliceerd op 30 maart 2023


1 reactie

  1. Sabine schreef:

    Dit is echt een makkelijk en super lekker gerecht.
    Komt hier met regelmaat op verzoek op tafel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.