Rijstbowl met gyoza



Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!

Uit Bowls & Bento van Tim Anderson komt dit simpelweg briljante recept. Je bent in nog geen kwartier klaar (afhankelijk van de rijst die je kiest). Want je maakt in feite de vulling van een gyoza, zonder dat je die in een velletje hoeft te vouwen. Dus alle smaken van gyoza waar ik zo dol op ben, met minimale inspanning. Dit is zo’n Japans recept dat je keer op keer maakt en waarmee je met de vulling kunt spelen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Ik gebruikte overigens half om half gehakt in het recept en in plaats van alleen een eidooier bakte ik een spiegeleitje en deed er nog wat crispy chili olie op. Heerlijk!

Het recept is voor 2 – 4 personen, maar wij aten het met z’n drietjes makkelijk op. Gelukkig kun je het recept vrij eenvoudig verdubbelen. Restjes zijn de dag erna namelijk ook gewoon heerlijk!

Rijstbowl met gyoza

1 el olie
200 gram varkensgehakt
1 Chinese kool, in dunne reepjes
4 tenen knoflook, geperst
15 gram verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
2 el sake
1 el maïzena
1 tl rijstazijn of citroensap
zout en witte peper naar smaak
2 porties warme rijst
2 eidooiers
2 lente uitjes, in dunne ringen
1 tl sesamzaad
1 tl crispy chili olie, of meer naar smaak

rijstbowl gyoza

Makkelijke Japanse maaltijd met rijst en gyoza

De rijst kook je volgens gebruiksaanwijzing en houd je warm. Verhit in een koekenpan de olie. Op hoog vuur bak je het gehakt, de Chinese kool, knoflook en gember een minuut of 8, tot het gehakt lichtbruin is.

Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel. Laat een paar minuten opstaan en proef. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Verdeel de rijst over de kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op iedere porties een ei(dooier). Garneer met lente ui, sesamzaad en chili olie en serveer meteen. Yum!

Gepubliceerd op 30 maart 2023


1 reactie

  1. Sabine schreef:

    Dit is echt een makkelijk en super lekker gerecht.
    Komt hier met regelmaat op verzoek op tafel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.