Jamie Oliver’s Foodrevolution day 2016



Honger versus overgewicht

Als je kijkt naar de cijfers, dan is het bijna niet voor te stellen dat er méér mensen met overgewicht zijn dan er mensen honger lijden*). Hoe is dat mogelijk?

Maar anders gezegd, hoe gaan we dat tegen? Wetende dat bijna een derde van al het eten dat wereldwijd geproduceerd wordt nooit op een bord komt, maar wordt verspild.*)

FoodRevolution-WorldHunger.jpg

Goed eten kun je leren!

Net als Jamie Oliver is Smulpaapje er ook van overtuigd dat kinderen de sleutel zijn. Als we kinderen van kleins af aan leren om goed te eten resoneert dat nog jarenlang daarna. Eigenlijk begint goed eten dus bij de ouders. Jij dus!

Ouders zouden meer en meer het goede voorbeeld moeten geven. Vers koken, lekker veel groente, fruit en af en toe vlees en/of vis. Eigenlijk is het best makkelijk.

Wat eten we vandaag?

Omdat gedrag niet altijd even makkelijk te veranderen is – eetpatronen sluipen er door de jaren heen makkelijker in, dan er weer uit – probeer ik op Smulpaapje zoveel mogelijk te laten zien dat goed eten met en voor kinderen niet heel ingewikkeld of duur hoeft te zijn.

Meer dan 500 recepten, voor klein én groot vind je online. In mijn boek – Wat eten we vandaag? – staan er ook nog eens meer dan 100.

En regelmatig probeer ik, alleen of samen met anderen, te laten zien dat eten met kinderen leuk is. Zoals de keer dat ik een hele kleuterklas met uit eten nam, of samen met Francesca Kookt, de sterrenkidslunch organiseerde.

Het is aan jou!

Maar het is wat mij betreft dus vooral aan jou als ouder, om de beste keuze mogelijk te maken. Lees etiketten, koop (betaalbare!) seizoensgroente, kook zo veel mogelijk vers en met het seizoen mee. En ben het goede voorbeeld voor je kind(eren) door lekker aan tafel samen, hetzelfde, te eten.

Jamie Oliver Foodrevolution day

Eén keer per jaar dus vraagt Jamie Oliver via Foodrevolutionday extra aandacht voor dit onderwerp. Ik blijf dit, ook in de toekomst, dagelijks doen via Smulpaapje. Want alle beetjes helpen.

Wil jij ook je eigen Foodrevolution day actie opzetten, kijk dan vooral op de site van Jamie Oliver  Want samen maken we de wereld gewoon nét een beetje mooier en lekkerder!

*) cijfers door Foodrevolutionday.org

Meer lezen over Smulpaapje en Jamie Oliver?

Klik dan hier en hier

Gepubliceerd op 18 mei 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.