Hartige Dutch baby



Wist je dat je van een Dutch baby ook een hartige versie kunt maken. Kijk vooral ook hoe makkelijk dit Dutch baby recept is en duik gauw de keuken in.

Want je kunt deze hartige Dutch baby maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Varieer er vooral ook rustig op los, want als je de basis eenmaal door hebt is de rest van je recept een eitje (!).

Wat is een Dutch Baby?

Een Dutch baby is een ovenpannenkoek op basis van ei, bloem en melk. Net als de Engelse Yorkshire pudding rijst een Dutch baby in de oven door de hitte. Het resultaat is een heerlijke luchtige pannenkoek die je op allerlei manieren kunt vullen. Zoals vandaag in deze hartige versie met ham en kruidenkaas.

Ben je toch meer team zoete Dutch baby, dan hartige Dutch baby dan staan er op de site nog maar lekkere Dutch Baby recepten voor je. Zoals deze met kiwi of deze met vers fruit. Net wat je lekker vindt. Tijd om de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan.

hartige dutch baby

Ingrediënten voor 2 grote eters (als lunch)

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
snuf zout en versgemalen peper
10g fijn geraspte Parmezaanse kaas
10 g fijn gesneden verse bieslook
25 g roomboter, in blokjes

Toppings
plakjes dun gesneden ham, naar keuze
roomkaas, naar smaak
verse bieslook & geraspte kaas, naar smaak

Hartige Dutch Baby

De basis van je hartige Dutch baby is bloem losgeklopt met melk en eieren. Dat breng je daarna op smaak met fijn geraspte kaas en bieslook, maar andere kruiden is natuurlijk ook prima. In de tijd dat je dit klaarmaakt verwarm je je oven voor op 200 C (hetelucht).

Deze pan gebruik je voor een Dutch baby

Terwijl de oven voorverwarmt warmt ook de pan voor je Dutch baby in de oven mee. Gebruik een pan die geschikt is voor de oven, dus niks met plastic. Ik maak mijn Dutch baby altijd in drie kleine gietijzeren pannetjes. Maar in één grote pan kan natuurlijk ook. Gebruik ook absoluut ovenhandschoenen, want je handvat wordt gloeiend heet!

dutch baby met ham

Dutch baby met ham & kruidenkaas

Als je oven is voorverwarmd smelt je de boter in de pan/pannetjes. Laat  de boter niet bruin worden. Verdeel het beslag voor je Dutch baby nu over de hete pan/pannetjes en sluit de ovendeur. In 15-20 minuten rijst je Dutch baby letterlijk de pan uit. Als ‘ie mooi goudbruin is haal je ‘m uit de oven (met handschoenen dus!).

Vul de ontstane holte met de ham en een schepje kruidenkaas. Bestrooi met extra bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Romin schreef:

    Kan je dit ook in een ovenschaal of iets dergelijks maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.