Hartige Dutch baby

Wist je dat je van een Dutch baby ook een hartige versie kunt maken. Kijk vooral ook hoe makkelijk dit Dutch baby recept is en duik gauw de keuken in.
Want je kunt deze hartige Dutch baby maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Varieer er vooral ook rustig op los, want als je de basis eenmaal door hebt is de rest van je recept een eitje (!).
Wat is een Dutch Baby?
Een Dutch baby is een ovenpannenkoek op basis van ei, bloem en melk. Net als de Engelse Yorkshire pudding rijst een Dutch baby in de oven door de hitte. Het resultaat is een heerlijke luchtige pannenkoek die je op allerlei manieren kunt vullen. Zoals vandaag in deze hartige versie met ham en kruidenkaas.
Ben je toch meer team zoete Dutch baby, dan hartige Dutch baby dan staan er op de site nog maar lekkere Dutch Baby recepten voor je. Zoals deze met kiwi of deze met vers fruit. Net wat je lekker vindt. Tijd om de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan.
Ingrediënten voor 2 grote eters (als lunch)
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
snuf zout en versgemalen peper
10g fijn geraspte Parmezaanse kaas
10 g fijn gesneden verse bieslook
25 g roomboter, in blokjes
Toppings
plakjes dun gesneden ham, naar keuze
roomkaas, naar smaak
verse bieslook & geraspte kaas, naar smaak
Hartige Dutch Baby
De basis van je hartige Dutch baby is bloem losgeklopt met melk en eieren. Dat breng je daarna op smaak met fijn geraspte kaas en bieslook, maar andere kruiden is natuurlijk ook prima. In de tijd dat je dit klaarmaakt verwarm je je oven voor op 200 C (hetelucht).
Deze pan gebruik je voor een Dutch baby
Terwijl de oven voorverwarmt warmt ook de pan voor je Dutch baby in de oven mee. Gebruik een pan die geschikt is voor de oven, dus niks met plastic. Ik maak mijn Dutch baby altijd in drie kleine gietijzeren pannetjes. Maar in één grote pan kan natuurlijk ook. Gebruik ook absoluut ovenhandschoenen, want je handvat wordt gloeiend heet!
Dutch baby met ham & kruidenkaas
Als je oven is voorverwarmd smelt je de boter in de pan/pannetjes. Laat de boter niet bruin worden. Verdeel het beslag voor je Dutch baby nu over de hete pan/pannetjes en sluit de ovendeur. In 15-20 minuten rijst je Dutch baby letterlijk de pan uit. Als ‘ie mooi goudbruin is haal je ‘m uit de oven (met handschoenen dus!).
Vul de ontstane holte met de ham en een schepje kruidenkaas. Bestrooi met extra bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.
Gepubliceerd op 4 oktober 2020
2 reacties
Kan je dit ook in een ovenschaal of iets dergelijks maken?
nee, dat lukt niet denk ik. Je hebt een lage pan nodig, zodat het beslag de hoogte in kan. Hoe groter de vorm waar je het in giet, hoe lastiger dat wordt