Hartige Dutch baby



Wist je dat je van een Dutch baby ook een hartige versie kunt maken. Kijk vooral ook hoe makkelijk dit Dutch baby recept is en duik gauw de keuken in.

Want je kunt deze hartige Dutch baby maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Varieer er vooral ook rustig op los, want als je de basis eenmaal door hebt is de rest van je recept een eitje (!).

Wat is een Dutch Baby?

Een Dutch baby is een ovenpannenkoek op basis van ei, bloem en melk. Net als de Engelse Yorkshire pudding rijst een Dutch baby in de oven door de hitte. Het resultaat is een heerlijke luchtige pannenkoek die je op allerlei manieren kunt vullen. Zoals vandaag in deze hartige versie met ham en kruidenkaas.

Ben je toch meer team zoete Dutch baby, dan hartige Dutch baby dan staan er op de site nog maar lekkere Dutch Baby recepten voor je. Zoals deze met kiwi of deze met vers fruit. Net wat je lekker vindt. Tijd om de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan.

hartige dutch baby

Ingrediënten voor 2 grote eters (als lunch)

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
snuf zout en versgemalen peper
10g fijn geraspte Parmezaanse kaas
10 g fijn gesneden verse bieslook
25 g roomboter, in blokjes

Toppings
plakjes dun gesneden ham, naar keuze
roomkaas, naar smaak
verse bieslook & geraspte kaas, naar smaak

Hartige Dutch Baby

De basis van je hartige Dutch baby is bloem losgeklopt met melk en eieren. Dat breng je daarna op smaak met fijn geraspte kaas en bieslook, maar andere kruiden is natuurlijk ook prima. In de tijd dat je dit klaarmaakt verwarm je je oven voor op 200 C (hetelucht).

Deze pan gebruik je voor een Dutch baby

Terwijl de oven voorverwarmt warmt ook de pan voor je Dutch baby in de oven mee. Gebruik een pan die geschikt is voor de oven, dus niks met plastic. Ik maak mijn Dutch baby altijd in drie kleine gietijzeren pannetjes. Maar in één grote pan kan natuurlijk ook. Gebruik ook absoluut ovenhandschoenen, want je handvat wordt gloeiend heet!

dutch baby met ham

Dutch baby met ham & kruidenkaas

Als je oven is voorverwarmd smelt je de boter in de pan/pannetjes. Laat  de boter niet bruin worden. Verdeel het beslag voor je Dutch baby nu over de hete pan/pannetjes en sluit de ovendeur. In 15-20 minuten rijst je Dutch baby letterlijk de pan uit. Als ‘ie mooi goudbruin is haal je ‘m uit de oven (met handschoenen dus!).

Vul de ontstane holte met de ham en een schepje kruidenkaas. Bestrooi met extra bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Romin schreef:

    Kan je dit ook in een ovenschaal of iets dergelijks maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!