Hartige Dutch baby



Wist je dat je van een Dutch baby ook een hartige versie kunt maken. Kijk vooral ook hoe makkelijk dit Dutch baby recept is en duik gauw de keuken in.

Want je kunt deze hartige Dutch baby maken met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Varieer er vooral ook rustig op los, want als je de basis eenmaal door hebt is de rest van je recept een eitje (!).

Wat is een Dutch Baby?

Een Dutch baby is een ovenpannenkoek op basis van ei, bloem en melk. Net als de Engelse Yorkshire pudding rijst een Dutch baby in de oven door de hitte. Het resultaat is een heerlijke luchtige pannenkoek die je op allerlei manieren kunt vullen. Zoals vandaag in deze hartige versie met ham en kruidenkaas.

Ben je toch meer team zoete Dutch baby, dan hartige Dutch baby dan staan er op de site nog maar lekkere Dutch Baby recepten voor je. Zoals deze met kiwi of deze met vers fruit. Net wat je lekker vindt. Tijd om de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan.

hartige dutch baby

Ingrediënten voor 2 grote eters (als lunch)

3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
snuf zout en versgemalen peper
10g fijn geraspte Parmezaanse kaas
10 g fijn gesneden verse bieslook
25 g roomboter, in blokjes

Toppings
plakjes dun gesneden ham, naar keuze
roomkaas, naar smaak
verse bieslook & geraspte kaas, naar smaak

Hartige Dutch Baby

De basis van je hartige Dutch baby is bloem losgeklopt met melk en eieren. Dat breng je daarna op smaak met fijn geraspte kaas en bieslook, maar andere kruiden is natuurlijk ook prima. In de tijd dat je dit klaarmaakt verwarm je je oven voor op 200 C (hetelucht).

Deze pan gebruik je voor een Dutch baby

Terwijl de oven voorverwarmt warmt ook de pan voor je Dutch baby in de oven mee. Gebruik een pan die geschikt is voor de oven, dus niks met plastic. Ik maak mijn Dutch baby altijd in drie kleine gietijzeren pannetjes. Maar in één grote pan kan natuurlijk ook. Gebruik ook absoluut ovenhandschoenen, want je handvat wordt gloeiend heet!

dutch baby met ham

Dutch baby met ham & kruidenkaas

Als je oven is voorverwarmd smelt je de boter in de pan/pannetjes. Laat  de boter niet bruin worden. Verdeel het beslag voor je Dutch baby nu over de hete pan/pannetjes en sluit de ovendeur. In 15-20 minuten rijst je Dutch baby letterlijk de pan uit. Als ‘ie mooi goudbruin is haal je ‘m uit de oven (met handschoenen dus!).

Vul de ontstane holte met de ham en een schepje kruidenkaas. Bestrooi met extra bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Romin schreef:

    Kan je dit ook in een ovenschaal of iets dergelijks maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!