5x favoriete tosti variaties



Is de tosti teruggekeerd door het feit dat we nu meer thuiswerken en dus ook thuis lunchen? Wat mij betreft is de tosti nooit weggeweest!

Maar het is hoe dan ook een prima aanleiding om een aantal lekkerste tosti variaties voor je op een rijtje te zetten. Want tosti’s zijn eigenlijk altijd een goed idee.

Als lunch, op de woensdagmiddag na school of in het weekend. Of serveer ze bij een lekkere soep en je hebt een lekkere snelle maaltijd. Welke wordt jouw favoriet?

croque monsieur wordt croque madame

5x favoriete tosti’s

Naast de croque monsieur , die je hierboven ziet, en de tuna melt zijn er nog véél meer lekkere tosti’s. Ik maak tosti’s over het algemeen in een horizontaal tosti apparaat (van Tefal, no spon). Dat voorkomt dat de kaas naar beneden eruit loopt als je ze bakt. Heb je geen tosti apparaat dan kun je de tosti’s ook prima in een pan bakken. Zorg dan wel dat die goed heet is en smeer de buitenkant van het brood in met wat boter.

Kies jouw favoriete tosti en varieer ook eens met wat je bij de tosti geeft, dat kan gewoon ketchup zijn maar ook picalilly is heel erg lekker, zeker bij de tosti met kipfilet. Eet smakelijk!

Voor alle tosti’s (m.u.v. die met geitenkaas) geldt dat je het brood met de genoemde ingrediënten belegt en daarna in het tosti apparaat bakt tot het brood goudbruin is en de kaas volledig is gesmolten

Tosti met appel & bacon

  • plakjes appel, ik gebruikte Elstar
  • 3 plakjes bacon, je kunt ze eerst nog krokant bakken maar dat hoeft niet
  • 2 plakjes kaas naar keuze
  • brood naar keuze, ik gebruikte bruin brood

Tosti met kipfilet

  • 2 plakjes kipfilet
  • 2 plakjes achterham
  • 2 plakjes kaas, naar keuze
  • plakjes appel, ik gebruikte Elstar
  • brood naar keuze, ik gebruikte ciabatta

Tosti met kaas & rode ui

  • handje geraspte kaas, naar keuze
  • halve fijngesnipperde rode ui
  • brood naar keuze, ik gebruikte stokbrood

Tosti met appel, honing & mosterd

  • 2 plakjes ham
  • 2 plakjes kaas
  • 1 tl honing
  • 1tl mosterd
  • plakjes appel, naar keuze
  • brood naar keuze

Tosti geitenkaas & aardbei

  • Twee sneetjes brood
  • Dunne plakjes zachte geitenkaas
  • Bieslook, fijngesneden
  • Aardbeien, zonder kroontje in plakken gesneden

Beleg de boterhammen met de geitenkaas en strooi daar de bieslook over heen. Dit geeft lekker wat pit en contrast op het zoete van de aardbei en het hartige van de geitenkaas. Daar boven op de plakjes aardbei. Snijd de aardbei niet té dun, dan proef je het straks beter. Tosti-ijzer voorverwarmen en de boterham erin leggen. Niet té lang erin doen, zoals je met een normale tosti doet. Je wilt wel dat de kaas iets smelt, maar de aardbeien moeten geen moes worden. Warm serveren.

Gepubliceerd op 28 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!