5x favoriete tosti variaties
Is de tosti teruggekeerd door het feit dat we nu meer thuiswerken en dus ook thuis lunchen? Wat mij betreft is de tosti nooit weggeweest!
Maar het is hoe dan ook een prima aanleiding om een aantal lekkerste tosti variaties voor je op een rijtje te zetten. Want tosti’s zijn eigenlijk altijd een goed idee.
Als lunch, op de woensdagmiddag na school of in het weekend. Of serveer ze bij een lekkere soep en je hebt een lekkere snelle maaltijd. Welke wordt jouw favoriet?
5x favoriete tosti’s
Naast de croque monsieur , die je hierboven ziet, en de tuna melt zijn er nog véél meer lekkere tosti’s. Ik maak tosti’s over het algemeen in een horizontaal tosti apparaat (van Tefal, no spon). Dat voorkomt dat de kaas naar beneden eruit loopt als je ze bakt. Heb je geen tosti apparaat dan kun je de tosti’s ook prima in een pan bakken. Zorg dan wel dat die goed heet is en smeer de buitenkant van het brood in met wat boter.
Kies jouw favoriete tosti en varieer ook eens met wat je bij de tosti geeft, dat kan gewoon ketchup zijn maar ook picalilly is heel erg lekker, zeker bij de tosti met kipfilet. Eet smakelijk!
Voor alle tosti’s (m.u.v. die met geitenkaas) geldt dat je het brood met de genoemde ingrediënten belegt en daarna in het tosti apparaat bakt tot het brood goudbruin is en de kaas volledig is gesmolten
Tosti met appel & bacon
- plakjes appel, ik gebruikte Elstar
- 3 plakjes bacon, je kunt ze eerst nog krokant bakken maar dat hoeft niet
- 2 plakjes kaas naar keuze
- brood naar keuze, ik gebruikte bruin brood
Tosti met kipfilet
- 2 plakjes kipfilet
- 2 plakjes achterham
- 2 plakjes kaas, naar keuze
- plakjes appel, ik gebruikte Elstar
- brood naar keuze, ik gebruikte ciabatta
Tosti met kaas & rode ui
- handje geraspte kaas, naar keuze
- halve fijngesnipperde rode ui
- brood naar keuze, ik gebruikte stokbrood
Tosti met appel, honing & mosterd
- 2 plakjes ham
- 2 plakjes kaas
- 1 tl honing
- 1tl mosterd
- plakjes appel, naar keuze
- brood naar keuze
Tosti geitenkaas & aardbei
- Twee sneetjes brood
- Dunne plakjes zachte geitenkaas
- Bieslook, fijngesneden
- Aardbeien, zonder kroontje in plakken gesneden
Beleg de boterhammen met de geitenkaas en strooi daar de bieslook over heen. Dit geeft lekker wat pit en contrast op het zoete van de aardbei en het hartige van de geitenkaas. Daar boven op de plakjes aardbei. Snijd de aardbei niet té dun, dan proef je het straks beter. Tosti-ijzer voorverwarmen en de boterham erin leggen. Niet té lang erin doen, zoals je met een normale tosti doet. Je wilt wel dat de kaas iets smelt, maar de aardbeien moeten geen moes worden. Warm serveren.
Gepubliceerd op 28 januari 2021