Dagboek van een relaxte zomerDeze zomer was magisch. Zo eentje die de boeken in mag als onvergetelijk. Dus met veel plezier blik ik terug op een zomer van niks doen en genieten.

Als je nu denkt ‘niks doen? Jij?!’ dan snap ik je reactie. Hahaha. Pogingen uit het verleden bieden tenslotte geen zekerheid voor de toekomst. Zeker niet als je Susan – stilzitten doen we later wel – Aretz heet. Toch was dat precies wat ik deze zomer heb gedaan. Heel.veel.niks!

En het was héérlijk! Na een krankzinnig druk eerste half jaar stonden er twee grote kruizen door de maanden juli en augustus. Hoog tijd om de versnelling terug te brengen en mezelf aan de oplader te leggen. Nu heb ik die plannen wel vaker… maar ik kan je vertellen dat de missie dit jaar meer dan 100% geslaagd is.

Relaxte vakantie

Dat begon al met een hele relaxte vakantie op Corsica. Meteen de eerste dag van de schoolvakantie reden we in twee dagen via Duitsland, Zwitserland en Italië richting Corsica. Een eiland waar we nog nooit eerder waren geweest en waar ik eigenlijk amper wat vanaf wist, omdat er simpelweg geen tijd was om me vooraf in te lezen. Dat niet weten waar je aan begint is eigenlijk geweldig. Daardoor waren er nul verwachtingen, geen lijstje met ‘must visits’ maar gewoon een blanco canvas met uitsluitend opties.

Corsica vakantie

Zó relaxt om op deze manier een keer vakantie te vieren. Heel veel dagen chillen op het strand, zwemmen in dat práchtig blauwe water, genieten van de zon. Het voelde als een maand vakantie in plaats van twee weken. Niet werken op vakantie was ook voor het eerst. De afgelopen jaren was er voortdurend een boek dat af moest, nu liep de planning voor het nieuwe boek precies om de vakantie heen. Heerlijk!

Rust in mijn hoofd

Dat ik mezelf had beloofd de zomer vrij te nemen zorgde ook voor rust in mijn hoofd. Alle projecten waar ik mee bezig was waren voor de vakantie afgerond. Doordat ik mezelf geen druk had opgelegd om nieuwe content voor de site te bedenken was er ook op dat vlak rust. Het grappige is dan wel altijd dat op het moment dat ik niet persé hoef, de creativiteit vrijkomt en ik toch artikelen of recepten maak. Eigenlijk is dat ook de leukste manier, want op dat moment voelt het dus niet als werk.

Na de vakantie op Corsica moest Altijd Borreltijd nog wel afgerond worden. Maar onze planning was zo ruim, dat ook daar nul stress bij kwam kijken. De enige spanning die er nu is, maar dat is er met ieder boek, is hoe het boek ontvangen gaat worden.

Altijd Borreltijd Susan Aretz

Vanaf begin augustus zijn wel ook de voorbereidingen gestart voor de lancering, aangezien we die vrij spectaculair gaan aanpakken. Maar ook hier, (nog) geen stress van.

Wat deed je dan wel?

Wat ik na die heerlijke vakantie dan wel deed, behalve toch stiekem wat werk? We gingen een dag naar het strand met onze tiener en een vriendinnetje. Zó heerlijk, een hele dag alleen maar lezen en genieten van het mooie weer terwijl die twee zich vermaakte (ondanks de kwallen). Grappig genoeg kan ik bij mooi weer en nul afleiding dus prima een dag niks doen 😉

Leiden

We gingen ook varen, met mijn schoonouders. Leiden en omgeving is práchtig vanaf het water. En met de warme zomer die we hebben gehad is op het water zijn een prima manier om af te koelen.

Met z’n tweetjes gingen we ook lekker lunchen bij Central Park Voorburg. Nu onze tiener wat ouder is en alleen thuis kan blijven komt ook hier ruimte voor. Wat een heerlijkheid!

Central Park amuses

Maar ook met z’n drietjes zijn we op pad geweest, tijdens Pride Amsterdam. Mocht je het gemist hebben heb ik daar een vrij persoonlijk artikel over geschreven.

Susan Aretz

Bijzondere en nieuwe restaurants in Amsterdam

En er was ook eindelijk tijd met mensen bij te praten. Liefst tijdens een etentje. Zoals met Niels bij a Beautiful Mess in Amsterdam. Een te gekke pop up in het Manor hotel in Amsterdam, waar je kunt genieten van de lekkerste Midden-Oosten en Afrikaanse gerechten. Wij deelden een plateau met verschillende mezze. Zo lekker!  Oh ja, en ze hebben een Arak cocktail. Heerlijk!

a beautiful mess a beautiful mess mezze

Nela Amsterdam

Tijdens een perslunch bij Nela Amsterdam maakten we kennis met dit prachtig nieuwe restaurant in Amsterdam Zuid. In een spectaculair gebouw met een minstens zo spectaculair interieur.

Er wordt op open vuur gekookt en de keuken is een te gekke mix van heel veel toffe groentegerechten, maar ook volop vis en vlees. Alles dus op of in vuur bereid.

Nela Amsterdam  Nela Amsterdam

Dit waren twee van mijn absoluut favoriete gerechten. Wilde zeebaars met yuzu (links) en het knapperige flatbread met de lekkerste boter erbij. Ook hier was het wederom super fijn om mensen te spreken die ik al zo lang niet meer had gezien. Wat een genot dat je dan business met pleasure kunt combineren. Dat voelt toch never als werk!

Favoriete spelletjes

Oh en naast heel veel lekker eten werden er deze zomer ook héél veel spelletjes gespeeld. Ik denk dat we nog niet eerder zo fanatiek zijn geweest.

Onze favorieten? Dat is toch wel deze top 3 aan favoriete spelletjes;

  • Beverbende, een spelletje dat al tijden in de kast lag maar nu oneindig vaak is gespeeld.
  • Good old Uno. Altijd een winnaar. Hoe vaak we het ook spelen
  • En ook dit jaar weer heel veel potjes Qwixx.

makkelijke spelletjes om mee te nemen

Boekentips

En als ultiem bewijs dat ik écht een hele relaxte zomer heb gehad heb ik meerdere boeken gelezen. Geen grap! Het is echt het ultieme bewijs dat ik ontspannen ben. Zo fijn! Mijn boekentips deel ik graag met je, want stuk voor stuk waren ze in mum van tijd uit:

Violeta van Isabelle Allende, een van mijn all time favoriete auteurs. Een prachtig boek waarin Violeta terugkijkt op haar zeer turbulente leven.

Midnight Library van Matt Haig. Dit boek kan ik niet vaak genoeg aanraden. Zo’n prachtig verhaal en het doet je echt denken over de keuzes in je eigen leven.

New York, de gedroomde stad van Erik Mouthaan. Leest heerlijk makkelijk weg en geeft een inkijkje in het leven van de RTL correspondent.

Dag zomer, hallo herfst

Nog even en dan zit de zomer er écht op. Vanaf september is het voor mij weer alle hens aan dek. Ik start met een nieuwe opdracht, Altijd Borreltijd wordt (spectaculair!) gelanceerd en ik word ook nog eens 50, wat we al vroeg in september gaan vieren. Kortom, genoeg om naar uit te kijken met een heerlijke zomer om op terug te kijken!

disclaimer; in dit artikel staan een aantal affiliatie links. Die kosten jou niks, maar leveren mij mogelijk commissie op mocht je een aankoop doen via deze site.

Gepubliceerd op 28 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.