Budda bowl



Een Budda bowl is wat mij betreft vooral een kommetje met heel veel lekkers én kleurrijks te eten. Zoals mijn versie van de budda bowl van Paco Ciao.

Deze budda bowl is namelijk volledig geïnspireerd door de bowl die ik onlangs at bij Paco Ciao in Leiden. Maak er maar meteen gewoon twee, dan heb je de dag erna een heerlijk gezonde lunch voor thuis of op kantoor. Dit is wat ik er in deed.

Voor 2 personen

½ avocado in reepjes + wat sesamzaadjes
75g gekookte bulgur gemengd met 4 el gekookte (geraspte) bietjes
2-3 el gekookte edemame (Bonduelle vriezer)
200g courgetti, kort gebakken
150g rode kool (rauw) geraspt
½ stronk broccoli, roosjes gestoomd
3 stukjes falafel
1 el extra vierge olijfolie
1 el (granaatappel) azijn
vers gemalen peper & Maldon zout
zonnebloempitten

Budda bowl

Bereid alle onderdelen voor en verdeel over twee diepe bord. Besprenkel met olie & azijn. Ik deed in het bord ook nog een lepel bieten/fetaspread (AH) maar dat is op zich niet nodig. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 7 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.