The making of a… wereldrecord langste borrelplankEen wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Heel veel hulp. Dit is hoe het wereldrecord langste borrelplank tot stand kwam.

Laten we voorop stellen dat onderschatting een kerncompetentie van me is. Het is ook de reden dat ik een gin uit heb gebracht. Twee boeken in een jaar heb geschreven en nog heel veel meer projecten die iedereen met gezond verstand zou hebben geweigerd 😉

Toen ik wist dat Altijd borreltijd uitgebracht zou worden wilde ik die lanceren met een knal. Het is tenslotte borrelboek #3 en het risico bestaat dat mensen denken “ja joh, een borrelboek dat weten we nu wel. Moving on.” No way, want dit boek verdient echt alle aandacht van de wereld. Ik ben er weer zo trots op. Dus moest er een ludieke boeklancering komen…

Ludieke boeklancering Altijd borreltijd

Oké, een ludieke boeklancering. Iets wat nog nooit iemand gedaan heeft. Challenge accepted! Een wereldrecordpoging dus. Een wereldrecord langste borrelplank. Met alle hapjes, uit ál mijn borrelboeken erop. Top plan. Gaan we doen. Why not?!

wereldrecord borrelplank Susan Aretz

Dus gingen we bellen met het Guinness book of records. Want hoe lang moet die plank dan zijn? Eén probleempje; daar kennen ze het concept borrelen niet. Wel een kaasplank (11 meter). Of een charcuterie plank (ruim 12 meter). Maar geen borrelplank dus. Oh en daarnaast is de fee om een officieel record te mogen voeren niet normaal hoog. Maar goed, de lengtes van de kaas- en charcuterie borrelplank in ons achterhoofd houden werd de lengte voor mijn langste borrelplank wel weer duidelijk; 15 meter zou die moeten worden.

Dát was het moment geweest waarop íemand had moeten zeggen “Susan, is dit verstandig? Moet je dit wel doen?” Terecht merkte iemand vorige week op, “maar je had dan toch niet geluisterd!” Ook waar. Haha. Maar zonder dollen, een 15 meter lange borrelplank is echt tandjeslang.. Maar eenmaal ergens aan begonnen is niet meer terug naar af. Dus werd het vooral een kwestie van praktisch worden.

Hoe maak je de langste borrelplank

Maar hoe maak je die langste borrelplank? Dat werd dus heel veel bellen. Met heel veel bedrijven! Om te kijken of we de ingrediënten gesponsord zouden kunnen krijgen, want er waren 9 (!) A4tjes aan ingrediënten. Maar ook om 15 meter aan borrelplank(en) te regelen. Een locatie vinden waar een 15 meter lange plank zou kunnen staan. Oh ja en een keuken om al die hapjes te maken. Maar ook vragen om hulp om die hapjes ook daadwerkelijk te maken. Inventariseren welke hapjes uit mijn boeken gemaakt zouden worden. Want niet alles is geschikt om lang van tevoren voor te bereiden. Uitrekenen hoeveel hapjes op 15 meter staan. En tussendoor met regelmaat in paniek raken. Heel hard in paniek en je afvragen WTF je bedacht hebt….

wereldrecord borrelplank Susan Aretz

Vallen en opstaan

Niet alles lukte. Het werd vallen en opstaan. Ondanks maanden aan overleg met verschillende partijen lukte sponsoring niet voor alle ingrediënten. Gelukkig waren een heleboel bedrijven wél bereid om te helpen. En oh wat ben ik die dankbaar. Net als iedereen die hulp op een andere manier aanbood. Ik had het niet zonder al deze mensen en bedrijven kunnen doen. Het is een prachtige les in hulp vragen en accepteren geweest.

Wat ligt er een wereldrecord langste borrelplank

Wat er allemaal op die langste borrelplank ter wereld aan hapjes ligt? Heb je even? Meer dan 120 verschillende borrelhapjes!!  Yep, dat lees je goed. Honderdtwintig. 3 volle dagen zijn we met een team aan vrijwilligers non stop bezig geweest om die te maken, want dat is wat dit wereldrecord langste borrelplank zo bijzonder heeft gemaakt. Nagenoeg álle hapjes op die langste borrelplank komen uit mijn borrelboeken.

wereldrecord borrelplank

Ik had dat overigens never kunnen doen zonder de waanzinnige hulp van al die lieve mensen die me, na een oproep op mijn instagram, aanboden om te komen helpen. Zo te gek. Vanuit uit Alphen, Hoorn, Rotterdam tot Zeeuws Vlaanderen aan toe kwamen ze om me te komen helpen. Sommigen had ik nog nooit eerder ontmoet, maar ken ik puur via social media. Iedere keer als ik me dat realiseer word ik er weer even stil van… Niet normaal! Dus lieve Ayelet, Christa, Jiska, Caroline, Anne-Lies, Yumee, Claire, Alewijn,  Bettina, Marcella, Lizzy, Annika,  Dennis en Nicolette, nógmaals dankjewel!

Met dank aan

En zo werd de lancering van Altijd borreltijd daadwerkelijk een wereldrecord langste borrelplank. Een lancering om nooit te vergeten. En zoals ik al aangaf, dat had nooit kunnen gebeuren zonder hulp. Heel veel hulp. En ik wil toch echt wel een aantal bedrijven en mensen met naam en toenaam bedanken.

wereldrecord borrelplank Quinty Trustfull

Als eerste dankjewel Andaz Amsterdam, want op de mooiste plek denkbaar mocht ik deze wereldrecordpoging doen. Vanaf dag één heb ik me thuis gevoeld in dit práchtige 5sterrenhotel. In hun keuken mocht ik dagen achter elkaar staan om met iedereen alles voor te bereiden. In hun prachtige studio 1 werd de wereldrecordpoging langste borrelplank een feit. Het hele team, chef Manu, Jacques, Sanne, Nienke en alle anderen lieve mensen van het Andaz, thank you!

Die langste borrelplank werd trouwens gevormd met planken van Bowls & Dishes. Al vanaf mijn eerste borrelboek zijn zij een van de hofleveranciers van mijn favoriete borrelplanken. Met in totaal 66 borrelplanken werd 15 meter aan borrelplank gecreeërd.

Alle hapjes waarvoor vis en vlees nodig was kon ik maken dankzij Valk Versmarkt uit Voorschoten. Al jaren weet ik uit persoonlijke ervaring dat dit in de wijde regio een van de beste adressen is voor alles wat vers en lekker is. Super blij dus ook dat mijn gasten dat nu ook weten!

Voor alles kaas kon ik terecht bij de lieve mensen van Het Kaasfort. Oh wat is het heerlijk als er meer mensen zijn die snappen dat kaas leven is. Dankjewel voor jullie hulp!

Met dank aan Swapbox kon ik álles wat we maakten in bakjes bewaren die hierna – door hen! – worden afgewassen en hergebruikt worden. Een waanzinnig principe en zó blij dat we er gebruik van konden maken.

Dankjewel ook Euroma voor het leveren van alle droge kruiden. Kruiden dus zonder toegevoegd zout, waardoor alles perfect op smaak was!

Altijd borreltijd lancering

Quinty Trustfull deed de officiële meting van de borrelplank en ontving het eerste exemplaar van Altijd borreltijd. Lieve Quinty, toen ik jou in de zomer hiervoor vroeg was je meteen enthousiast. Ik ben zo blij dat jij dit officiële moment wilde doen, in een maand die voor jou hartstikke druk is met Pink Ribbon. Dikke dankjewel schat!

wereldrecord borrelplank

Goodiebag Altijd borreltijd

Maar voor het realiseren van deze lancering was er nog zó veel meer hulp. Ik ben er iedere keer weer stil van hoeveel van mijn lievelingsmerken meteen ja roepen als ik ze vraag om te helpen. Hoe iedereen wil meedenken over mogelijkheden.
Dankjewel Fever Tree tonic, SPA Nederland, Sir Dam, Holy Unicorn gin, Foodelicious, Lowlander beer, DeltaWines, Bourgondisch lifestyle, Landzicht biologisch, Don Papa, Stonewall Kitchen, Jean Baton, Bertolli, Fish Tales, Brandt & Levie, Butcha, Galipette en Jesje Veling fotografie. Ook met dank aan jullie werd de lancering én de goodiebag onvergetelijk!

Natuurlijk ook dankjewel aan Fontaine Uitgevers. Zonder jullie was er niet eens een boek om te lanceren en had ik nooit zoveel borrelhapjes uit al mijn boeken hoeven maken om dit wereldrecord te doen. Altijd borreltijd heeft zonder twijfel de lancering gekregen die het verdient!

Ik kan niets van wat ik doe doen zonder de steun van thuis. Zij moedigen me iedere keer weer aan om mijn dromen na te jagen, ook als ze in eerste instantie onhaalbaar lijken. Lieve Jasper & Meike, jullie zijn mijn favoriete cheerteam x

En tot slot nog een hele dikke dankjewel voor François-Leon, Erieke en Merel van Dutch Global Media. Ik weet niet wat ik zonder jullie hulp had moeten doen. Maar echt. Ik ga onze meetings nog missen 😉 Dankjewel voor álles!

Lancering Altijd borreltijd

Meer over de daadwerkelijke lancering van Altijd borreltijd en lekker veel foto’s van die magische avond lees je natuurlijk ook op de site. Want dit feestje vier ik heel graag nog even met je door!

Gepubliceerd op 29 september 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]