Scones met bramen



Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze dit keer met verse bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone net dat beetje extra. Zeker als je die verse scone dan nóg meer liefde geeft door er zelfgemaakte bramencompote op te doen. Oh mijn hemel, zó lekker. Kun je niet aan clotted cream komen, dan is een flinke lik gezouten roomboter natuurlijk een prima alternatief.

Tips voor de perfecte scone:

  1. Zeef je ingrediënten
  2. Gebruik liefst een nieuw pak zelfrijzend bakmeel, zodat je zeker weet dat je scone rijst
  3. Niet te lang kneden, dat haalt de luchtigheid eruit. Hoe korter, hoe beter
  4. Laat het deeg, voor je het bakt, even een kwartiertje rusten
  5. Je deeg moet echt minimaal 2 cm dik zijn
  6. Bebloem je steker (of glas) per keer dat je een scone eruit steekt.
  7. Leg de scones lekker dicht tegen elkaar aan op de bakplaat, dan blijven de zijkanten recht en komen ze gelijkmatig omhoog

Ingrediënten voor 6 scones
225 g zelfrijzend bakmeel
50 g roomboter, koud en in blokjes
4 el rietsuiker
snuf zout
½ tl gemalen gemberpoeder
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
125 ml karnemelk
100 g bramen

verder nodig: foodprocessor (maar kan ook zonder) – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

De lekkerste scones

Meng het bakmeel met de suiker, zout, gemberpoeder en citroenrasp. Doe dit in je foodprocessor en voeg dan de boter toe. Pulseer die kort en snel, tot je kruimels hebt. Dan gaat de karnemelk erbij. Ook die gaat kort en snel door de ingrediënten. Je moet voorkomen dat de boter weer warm wordt.

Bramenscones

In de kom waar je bramen in zitten gaat nu het kruimelige deeg. Meng als heel kort en vorm er met je handen een deeg van minimaal twee centimeter van. Dat hoeft niet netjes. Ik gebruik een steker (bebloemd) om er rondjes uit te steken. Met een glas met een dunne rand kan ook. Leg je scones op de bakplaat en bak die nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Scones met bramencompote

Haal de bakplaat uit de oven en laat de scones even afkoelen op een rooster. Serveer daarna met bijvoorbeeld zelfgemaakte bramencompote (recept vind je hier) of lemon curd. Vers het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!