Scones met bramenScones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze dit keer met verse bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone net dat beetje extra. Zeker als je die verse scone dan nóg meer liefde geeft door er zelfgemaakte bramencompote op te doen. Oh mijn hemel, zó lekker. Kun je niet aan clotted cream komen, dan is een flinke lik gezouten roomboter natuurlijk een prima alternatief.

Tips voor de perfecte scone:

  1. Zeef je ingrediënten
  2. Gebruik liefst een nieuw pak zelfrijzend bakmeel, zodat je zeker weet dat je scone rijst
  3. Niet te lang kneden, dat haalt de luchtigheid eruit. Hoe korter, hoe beter
  4. Laat het deeg, voor je het bakt, even een kwartiertje rusten
  5. Je deeg moet echt minimaal 2 cm dik zijn
  6. Bebloem je steker (of glas) per keer dat je een scone eruit steekt.
  7. Leg de scones lekker dicht tegen elkaar aan op de bakplaat, dan blijven de zijkanten recht en komen ze gelijkmatig omhoog

Ingrediënten voor 6 scones
225 g zelfrijzend bakmeel
50 g roomboter, koud en in blokjes
4 el rietsuiker
snuf zout
½ tl gemalen gemberpoeder
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
125 ml karnemelk
100 g bramen

verder nodig: foodprocessor (maar kan ook zonder) – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

De lekkerste scones

Meng het bakmeel met de suiker, zout, gemberpoeder en citroenrasp. Doe dit in je foodprocessor en voeg dan de boter toe. Pulseer die kort en snel, tot je kruimels hebt. Dan gaat de karnemelk erbij. Ook die gaat kort en snel door de ingrediënten. Je moet voorkomen dat de boter weer warm wordt.

Bramenscones

In de kom waar je bramen in zitten gaat nu het kruimelige deeg. Meng als heel kort en vorm er met je handen een deeg van minimaal twee centimeter van. Dat hoeft niet netjes. Ik gebruik een steker (bebloemd) om er rondjes uit te steken. Met een glas met een dunne rand kan ook. Leg je scones op de bakplaat en bak die nu ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

Scones met bramencompote

Haal de bakplaat uit de oven en laat de scones even afkoelen op een rooster. Serveer daarna met bijvoorbeeld zelfgemaakte bramencompote (recept vind je hier) of lemon curd. Vers het állerlekkerst!

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 oktober 2020
pan met stoofschotel
 
Smulpaapje weekmenu – week 45

Geen zin om zelf na te denken wat je moet eten? Ik heb weer 5 heerlijke en verse doordeweekse maaltijden voor je. Voor grote én kleine Smulpaapjes.
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.