Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta



Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.

Met een rol vers bladerdeeg kun je namelijk zo veel lekkers maken. Niet alleen hartige bladerdeegtaartjes, zoals deze. Maar ook dit zoete taartje met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Perfect voor een herfstige dag met een grote mok thee.

Ricotta is een Italiaanse kaas, die meestal wordt gemaakt van koeienmelk en soms van schapenmelk. Maar hij heeft altijd een milde smaak en is dus multi inzetbaar. Ik gebruik ricotta met regelmaat voor pasta’s maar je kunt het dus ook in dit zoete gerecht gebruiken.

Voor één bladerdeegtaartje heb je nodig
1 rol vers bladerdeeg
250g ricotta
2 eieren
50g honing
rasp van 1 citroen
½ tl kaneel
½ tl gemberpoeder
5 verse vijgen, in plakjes
kaneelsuiker

Verder nodig: bakplaat – oven op 180C (hetelucht)

Vijgen & ricotta bladerdeegtaartje

Rol voor je taartje het bladerdeeg, met papier, uit en leg het op de bakplaat. Snijd een centimeter randje rondom, zonder het deeg echt door te snijden. Meng de ricotta met de eieren, honing, citroenrasp en kruiden. Spreid dit gelijkmatig uit in de binnenkant van je deeg. Dat mag best een beetje dik. Ik hield nog wat over, dus lukt het niet om alles erop te krijgen, geen ramp.

Verse vijgen

Verse vijgen zijn altijd een beetje zacht, een teken dat ze goed rijp zijn. Snijd je vijgen in gelijkmatige plakjes en verdeel die over het ricottamengsel. Bestrooi de randjes van je deeg als laatste met een beetje kaneelsuiker. Bak je bladerdeegtaartje met ricotta en vijgen nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes deeg mooi goudbruin zijn.

Haal de bakplaat uit de oven en laat nu goed afkoelen, zodat het ricottamengsel iets kan terugzakken. Serveer daarna meteen, want dit is een taartje dat je zo vers mogelijk wilt eten. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker.

Gepubliceerd op 21 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.