Acht jaar SmulpaapjeHoe Smulpaapje begon ?

Een tweet (zie links), reacties en uiteindelijk een paginagroot artikel in het AD. Dat is hoe in 2012 Smulpaapje begon.

AD2012 foto.jpg

Van hobby naar serieuzer werk

Waar Smulpaapje eerst echt een hobbyprojectje was, werd het al gauw serieuzer en hield ik in 2013 een crowdfunding om een professionelere site te kunnen bouwen. Die er uiteindelijk ook kwam. De hall of taste is nog steeds een dankjewel aan iedereen die daar aan bijdroeg.

crowdfunding Smulpaapje opzet nieuwe site Smulpaapje 2014

Wat eten we vandaag?

Na een ontmoeting met Annabel Langbein kwam ik in gesprek met Unieboek Spectrum. Roep je dromen hardop is altijd één van mijn motto’s geweest. En dat resulteerde in mijn eerste boek Wat eten we vandaag? waar ik in 2014 aan begon en dat in 2015 uitkwam. Ik werkte op dat moment nog steeds als social media adviseur overigens. Van dat boek werden ruim 6.000 exemplaren verkocht.

Susan_AnnabelLangbein.jpg Annabel Langbein_SusanAretz

Mooie ontmoetingen

2014 was ook het jaar dat ik een dag minder ga werken om me meer op Smulpaapje te kunnen focussen én ik een van mijn culinare helden ontmoette, Donna Hay

Susan en Donna Hay 2014.jpg

maar het is ook het jaar dat ik samen met foodie collega’s Francesca, Marjolein en bakkertje zelf Edwin een kookdemo gaf

kookdemo Smulpaapje

en prachtig op de foto mocht voor een artikel in Flair.

het is ook het jaar dat ik start met een wekelijkse column/recept voor Vrouw van Telegraaf

Kidslunch in 2015

Een van de vele hoogtepunten van de afgelopen acht jaar is zeker weten de kidslunch die Francesca Kookt en ik samen bij Niven organiseren.

Van hobby naar full time baan

In 2016 weer een mijlpaal als ik de stap neem om van Smulpaapje mijn full time baan te maken. Ontzéttend spannend. Maar met prachtige projecten zoals een voedingseducatieprogramma op een school in Amsterdam. Alles waarom ik ooit met Smulpaapje ben begonnen.

Samen met collega en inmiddels goede vriend Hidde de Brabander sta ik op het podium als ik de presentatie verzorg in de keuken van De Tasty

De Tasty_Hidde.jpg

Wat lunchen we vandaag?

In 2017 verschijnt dan mijn tweede boek, Wat lunchen we vandaag? en tijdens de boeklancering wordt het eerste exemplaar in ontvangst genomen door Jochem Myjer.

het is ook het jaar dat ik start met mijn interviewreeks ‘In de keuken met…’ waardoor ik nog meer van mijn culinaire helden ontmoet en spreek over wat hen drijft.  

en ik ontmoet een van mijn buitenlandse culinare voorbeelden, Nigella Lawson

Susan Aretz op televisie

Het is ook het jaar dat ik voor het eerst met mijn boek op televisie ben en live in de uitzending mag koken bij Koffietijd, samen met Quinty Trustfull.

Smulpaapje bij Editie NL

Het zal niet de laatste keer televisie zijn, want Editie NL maakt in 2018 met ons een reportage over uit eten met kinderen en we filmen daarvoor bij restaurant Rijks, van Joris Bijdendijk. Zó tof!

Wat gebeurt er nog meer in 2018

2018 is ook het eerste jaar dat ik de Kids kitchen op Taste of Amsterdam verzorg. En het jaar dat ik start als ambassadeur voor Zespri. Omdat ik merk dat er meer in het leven is dat Smulpaapje is dit ook het jaar dat ik, puur hobbymatig nog, start met Carpefckndiem.nl. Maar ja… we weten allemaal hoe mijn hobbies de neiging hebben om uit de hand te lopen…

2019 is het jaar dat alles samen komt

Boek drie wordt aan het begin van 2019 geboren. Tenminste het plan ervoor, want het komt uiteindelijk in september pas uit. Maar 2019 is daarmee ook meteen het meest hectische en hysterische jaar sinds ik gestart ben met Smulpaapje. Alles komt samen dit jaar.

Ik start als ambassadeur van NEFF en ga voor hen gedurende het jaar verschillende filmpjes maken, onder meer samen met Hugo Kennis. Een te gekke samenwerking, die volledig past bij onze nieuwe keuken die dat jaar in onze keuken komt.

Taste of Amsterdam x Smulpaapje

Ook dit jaar verzorg ik, nog groter en beter, de kinderkookworkshops tijdens Taste of Amsterdam.

Borreltijd een groot succes

Mijn derde boek – Borreltijd – is een groot succes. Nog geen 3,5 week na verschijnen kunnen we al gaan bijdrukken voor de tweede druk. De hoeveelheid publiciteit die het boek krijgt is gewéldig en ongekend. Ook nu mag ik weer op televisie koken, bij zowel Tijd voor Max als in de keuken van lieve Hugo, bij 5 Uur Live.

Plannen voor 2020

En dan is het gewoon al weer 2020. Hoe bizar hard is de tijd gegaan en wat is er ongelófelijk veel gebeurd in die acht jaar. Dit jaar staat in het teken van de samensmelting van Smulpaapje en Carpefckndiem op één site. Ik ben momenteel hard bezig om te zorgen dat je straks op SusanAretz.nl alles vindt waar je blij van wordt. Zodra die site helemaal klaar is (nu vind je daar nog mijn portfolio) hoor je dat natuurlijk.

Achter de schermen ben ik volop bezig met een aantal andere projecten waar ik je op dit moment nog niet zo heel veel over kan vertellen. Maar ik zit niet stil, dat moge duidelijk zijn.

Voor nu, dankjewel voor het mee terug kijken op acht te gekke jaren. Dankjewel aan íedereen die daar een rol in heeft gespeeld. En dankjewel aan jou, lezer, voor het blijven volgen en lezen van alles wat ik doe en maak gedurende al die jaren. Mede met dank aan jou heb ik de tofste baan ter wereld!

liefs,

Susan

 

 

Gepubliceerd op 28 januari 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022