Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera



Uit Cucina Povera van Roberta Pagnier komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.

Want kalfsvlees wordt in ons land weinig gegeten en bovendien best aan de prijs. Roberta Pagnier schreef in haar Cucina Povera een alternatief recept voor deze klassieker en gebruikte varkenskoteletten.

Ik maakte daar voor ons ribkarbonades van en gebruikte verder dezelfde ingrediënten als voor de Milanese kalfskoteletten. Het resultaat was heerlijk! Sappig vlees, een lekker korstje, smullen! Ik maakte er gebakken gnocchi en verse spinazie bij.

Het is een simpel recept, maar zorg dat je alles hebt klaar staan en je gnocchi al bijna klaar zijn. Dan is het een kwestie van bakken en zorgen dat iedereen meteen aan tafel komt. Maar met de geur van het bakken van deze Milanese kalfskoteletten (maar dan met varken..) weet ik zeker dat iedereen in no time aan tafel zit!

Voor vier personen

4 grote varkenskoteletten (of ribkarbonades)
100 gram bloem
2 eieren, losgeklopt
300 gram Panko (grof broodkruim)
zonnebloemolie

voor erbij: gebakken gnocchi

Cucina Povera van Roberta Pagnier

Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Verhit ruim olie in een grote koekenpan terwijl je je vlees paneert. Bestrooi je vlees eerst met zout en peper en haal ze dan door een laagje bloem. Wentel daarna in het losgeklopte ei en als laatste haal je het vlees door de Panko. Druk het broodkruim goed aan.

Bak de Milanese kalfskoteletten nu ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Draai dan om en bak de andere kant. Laat het vlees daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer met de gebakken gnocchi.

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!