Rabarber Gin Tonic



Met een zelfgemaakte rabarbersiroop heb je hét geheime ingrediënt te pakken voor deze verrassende Gin Tonic met rabarber en aardbei.

Gin Tonic recepten kun je namelijk niet genoeg hebben. Zo veel gin, zo veel variaties op de klassieke Gin Tonic. Ik maak ieder jaar een flinke hoeveelheid rabarbersiroop en dit keer werd dat de basis voor de rabarber gin tonic.

Ik had online een rabarber gin tonic voorbij zien komen, maar die werd gemaakt met puur suikersiroop. Dat kan natuurlijk lekkerder!

Dus werd mijn rabarber gin tonic gemaakt met een rabarberstroop waar naast rabarber ook wat sinaasappel en gember in zit. Die is trouwens ook fantastisch om voor mocktails te gebruiken. Dan laat je de gin gewoon weg. Onze dochter drinkt die momenteel het liefst het hele weekend!

Maar goed, gin tonic dus. Terwijl ik wacht tot mijn eigen Holy Unicorn Gin klaar is zijn er gelukkig nog meer dan genoeg toffe gins om mee aan de slag te gaan.

Ik kreeg een fles pink gin van 1689 toegestuurd en die gebruikte ik voor deze rabarber gin tonic. Een schot in de roos kan ik je vertellen! Want in deze gin zit al rood fruit, die door de combinatie met de rabersiroop nóg beter naar boven komt.

pink gin 1689

Perfect serve rabarber gin tonic

20 ml rabarbersiroop
40 ml pink gin
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
voldoende ijs
verse aardbei ter garnering

Mix alle ingrediënten in een tumbler en garneer met verse aardbei.

Gepubliceerd op 23 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!