Bananenbrood met tahin en chocola



Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!

Het is ook een kinderlijk eenvoudig recept en je hebt er slechts een klein cakeblik voor nodig. Je snijdt er ongeveer 8 tot 10 plakken van.

Zorg dat je een goede kwaliteit tahin gebruikt. Dat maakt echt het verschil. Ik koop mijn tahin vaak bij de Appie, en dan die van Souq. De rest van de tahin gebruik je dan bijvoorbeeld om hummus van te maken.

Goed, terug naar het bananenbrood nu. Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je bananenbrood. De mijne waren nog niet door en door rijp, toch werd het resultaat behoorlijk zoet. Een volgende keer denk ik dat ik beide suikers halveer.

Dit recept vind je dus in het nieuwe boek van Nigella Lawson, een absolute aanrader. In het boek geeft ze ook een versie voor een pudding. Van mij krijg je het cakerecept!

Voor één bananenbrood

  • 250 gram rijpe bananen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 50 gram tahin
  • 1 groot ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gram tarwebloem
  • 25 gram cacao
  • halve tl bakingsoda
  • mespunt fijn zout
  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 1,5 tl sesamzaad

verder nodig: cakeblik (16×9) – oven voorverwarmen 150 C (hetelucht)

nigella's bananenbrood

Bananenbrood met tahin en chocola

Voor het bananenbrood mix je de bananen met de zonnebloemolie en tahin in een maatbeker. Ik heb een staafmixer gebruikt. Je kunt ook alles in een kom doen en je mixer gebruiken. Net wat je prettig vindt. Klop of mix dan de suikers, ei en vanille er door. In een aparte kom meng je de bloem, bakingsoda, zout en cacao. Voeg de natte ingrediënten hier aan toe en mix alles goed.

Tot slot schep je de chocoladestukjes erdoor en doe je het beslag in het cakeblik, dat je hebt ingevet of hebt voorzien van bakpapier. Bestrooi de bovenkant nu met de sesam.

Bananenbrood uit Koken, Eten, Leven

Bak je bananenbrood met tahin en chocola vervolgens 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik er dan uit en laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen. Haal het bananenbrood dan voorzichtig uit de vorm en laat op het rooster volledig afkoelen Nigella adviseert het pas de dag erna aan te snijden. Ik kon uiteraard niet wachten en deed dat op het moment dat het bananenbrood was afgekoeld. Dat ging prima. En jongens, wat lekker!

 

Gepubliceerd op 25 januari 2021


4 reacties

  1. Lotte schreef:

    Ik heb dit vandaag gemaakt. Het was echt smullen; dank voor het recept. 🙂

  2. Annick schreef:

    Heerlijk smeuïg. De banaan proefde ik niet terug, maar wel een fijne verwen chocoladecake.

  3. Susanne schreef:

    Hij staat nu in de oven! Ben benieuwd 😃

  4. Hetty schreef:

    Wat een aparte combinatie. Ik ben nieuwsgierig en ga hem maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.