Pruimenplaattaart



Met maar 5 ingrediënten zet je in nog geen half uur deze pruimenplaattaart op tafel. Een makkelijk recept met pruimen dus, voor als er iets lekkers, lekker snel op tafel moet.

Het enige dat wat tijd vooraf vraagt en wat je nodig hebt voor deze plaattaart met pruimen is een potje pruimenjam. Dat kun je super makkelijk zelf maken, met dit recept. Maar een potje gekochte jam van een andere fruitsoort is natuurlijk ook prima. Net wat je makkelijk vindt.

Een rol koelvers bladerdeeg is sowieso handig om in huis te hebben. Niet alleen voor deze pruimenplaattaart. Je kunt er ook heerlijke hartige plaattaarten mee maken, zoals deze. Maar nu gaan we eerst aan de slag voor deze zoete plaattaart.

Dit heb je nodig
1 rol koelvers bladerdeeg
rasp van 1 citroen (goed schoongeboend)
200g pruimenjam (maak die zelf met dit recept)
verse pruimen, gehalveerd (ik gebruikte Reine Claudes)
kaneelsuiker

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakplaat

Pruimenplaattaart

Voor je plaattaart met pruimen rol je als eerste het bladerdeeg op een bakplaat uit, Snijd een centimeter uit de kant lichtjes het deeg in. Niet helemaal insnijden! In het midden van je deeg gaat de pruimenjam, gelijkmatig over de bodem. Daarover de citroenrasp.

Verdeel nu de gehalveerde pruimen over de jam. Hoeveel je er precies nodig hebt hangt een beetje af van de grootte van je pruimen. Daarover heen strooi je dunnetjes wat kaneelsuiker, voor nog wat extra smaak. Doe dat ook over de randjes van het deeg die je vrij hebt gehouden.

Plaattaart met pruimen

Bak je plaattaart nu 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘m er dan uit en laat even kort afkoelen. Snijd in stukken en serveer, eventueel bestrooit met nog wat extra kaneelsuiker.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!