Wat lunchen we vandaag? – (terug) naar school special



anti pasti lunchbox_backtoschool

Lunchtrommelinspiratie

Want dagelijks lunchtrommels vullen is voor genoeg ouders een uitdaging! Want wat stop je erin? Hoe varieer je? Wat blijft lekker tot de lunch? Hoe voorkom je dat je een uur eerder uit bed moet als je meer erin wilt stoppen dan de geijkte boterham met kaas? Ik ga je daarbij helpen!

Wat lunchen we vandaag?

Niet alleen met straks een prachtig, goed gevuld, boek (die kun je overigens al reserveren!). Daar vind je meer dan 80 recepten in voor alle dagelijkse (en jaarlijkse) eetrituelen op school; denk tienuurtjes en lunchtrommels. Maar ook traktaties, het schoolkerstdiner en achterbankrecepten. Maar omdat je voor dat boek nog heel even moet wachten (alhoewel, 12 september ligt ‘ie in de winkel!), help ik je vandaag alvast online!

Lunchtrommelvariatie

Er staan natuurlijk al héél veel lunchtrommelrecepten op de site en ook qua voorbeelden van lunchtrommels vind je er al het nodige, maar ook voor mij geldt dat het leuk is om weer eens wat anders in de lunchtrommel van onze dochter te stoppen, dan de vertrouwde favorieten, zoals de bacon & egg muffins (die ik ook nu alvast weer in de vriezer heb gestopt, voor later gemak)

Nieuwe lunchtrommelrecepten op Smulpaapje

Dus heb ik een aantal nieuwe recepten voor je bedacht, die – zoals altijd – makkelijk (vooruit) te maken, goed te bewaren, niet te moeilijk en vooral heel erg lekker zijn!sushi sandwiches_backtoschool
de sushi sandwich, met 3 verschillende vullingen – recept vind je hier

spinazieomelet_backtoschool
De spinazie omelet wrap met zalm – recept vind je hier


De antipasti lunchtrommel – hoe je die samenstelt vind je hier

perenchips_backtoschool
Gedroogde peer chips – het recept vind je hier

mango smoothie_backtoschool
Een amandelmelk smoothie met mango – het recept vind je hier

Wat stop jij in de lunchtrommel?

Net als afgelopen jaar ga ik je het komend schooljaar vaker op weg helpen als het gaat om lekkere en gevarieerde lunchtrommels. Heb jij tips voor lekkers in de lunchtrommel wat bij jullie thuis altijd een succes is, deel je het dan met me?!

Gepubliceerd op 19 augustus 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.