Terug naar school special – Sushi sandwiches



Ik zeg het al vanaf het begin dat ik bezig ben met lunchtrommels, er is niks mis met een boterham in de trommel. Maar soms wil je wél wat variatie, ook in die boterhammen. Speciaal daarvoor zijn deze sushi sandwiches. Opgerolde boterhammen, niks meer en niks minder.

Maar wel met 3 lekkere, anders dan anders, vullingen. Gewoon. Omdat variatie lekker is!

Wat heb je nodig:

Volkoren casinobrood, korstjes eraf gesneden
Deegroller, om het brood is platter te rollen

Vullingen:

pesto & kaas & komkommer (de komkommer snijd je met een kaasschaaf in linten, dat rolt het makkelijkst)
Pindakaas & frambozen (of kies voor banaan, aardbei etc. Ik gebruikte Mister Kitchens kokos & maple pindakaas)
Spinazie & honingmosterd & gerookte kipfilet (verwijder de stengeltjes van de spinazie voor je ze op het brood legt)

Zo maak je ze

Rol het brood iets platter. Besmeer met de ingrediënten naar keuze. Rol dan strak op en verpak de rolletjes in huishoudfolie, die je als een worstje strak draait. Leg in de koelkast, zodat het een beetje kan opstijven. Dit is dus ideaal om de avond ervoor al te doen. Met deze 3 vullingen bleek het in ieder geval prima te kunnen, zonder dat het brood er zompig van werd.

Op de dag zelf snijd je het rolletje in stukjes en leg je het in de trommel, die je aanvult met bijvoorbeeld plakjes komkommer, tomaatjes of andere favoriete groente!

Gepubliceerd op 19 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.