Smulpaapje weekmenu – #13
Het wordt prachtig weer dit weekend. En langzaam komen de paasdagen eraan. Reden genoeg om in het weekmenu een aantal bijzondere gerechten op te nemen. Een mooi, licht aspergesoepje.
Maar ook een dessert/taart, die een gegarandeerd wauw! effect heeft. Maar je hoeft 'm natuurlijk niet alleen met Pasen te maken. Iedere feestelijke gelegenheid is reden genoeg!
Het menu deze week
dag 1 – Groene Aspergesoep
dag 2 – Linguini Vongole
dag 3 – Flapjacks
dag 4 – Quinoa salade met granaatappel
dag 5 – Lemon Meringue pie
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
600g asperges
1kg vongole
Cherrytomaatjes
Gedroogde tomaatjes op olie
platte peterselie
havermout
amandelschaafsel
pompoenpitten
pistachenootjes
sesamzaadjes
cranberries
rozijnen
gedroogde abrikoos
Quinoa
1 granaatappel
1 pakje Halloumikaas (bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt)
verse basilicum
citroenen
Avocado
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
ui
boter
bloem
witte wijn (optioneel)
groentebouillon
paprika
Sjalot
Knoflook
Pasta (Linguine of Spaghetti)
Suiker
Honing
kaneel
Maizena
Poedersuiker
Gepubliceerd op 28 maart 2014