Smulpaapje weekmenu – #5
Heel de maand januari hebben we je voorzien van weekmenu's. Iedere zaterdag verschijnt een nieuwe editie met vijf lekkere gerechten die je gedurende de week makkelijk, snel en lekker op tafel kunt zetten.
En ook in februari zetten we weer een keur aan gerechten voor jullie op een rijtje in het Smulpaapje weekmenu.
Kies je favoriet
We vroegen jullie onder andere op Facebook naar jullie voorkeur voor een van de twee volgende gerechten; Citroen ricottapannenkoekjes of een auberginesalade met komkommer en grantaatappel. En waar die laatste aan kop leek te gaan, wonnen de pannenkoekjes uiteindelijk met grote meerderheid van stemmen *). We zijn benieuwd naar de foto's als jullie ze gaan bakken. Delen jullie die met ons?!
Het menu deze week
Dag 1 – Citroen ricottapannenkoekjes
Dag 2 – Zuid-Afrikaanse Bobotie
Dag 3 – Aziatische vega noodles
Dag 4 – Witlofsoep met appeltjes
Dag 5 – Ouderwetse kaasfondue
*) we beloven dat de auberginesalade volgende week alsnog op het menu komt 😉
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
750g gehakt (rund)
5 stronkjes witlof
Room
1 appel bijvoorbeeld Elstar
Soba noodles
Paksoi
Gele paprika
Sesamzaadjes
Aubergines
Granaatappel
Komkommer
Verse munt
Citroenen
Ricotta
Sesamolie
Kaas, geraspt (bijvoorbeeld Emmenthal, Comté)
Stokbrood
Diverse groente (zoals tomaatjes, komkommer, paprika etc)
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
Uien
Sneetje brood, geweekt
Kerriepoeder
Gemberpoeder
Suiker
Zout & peper
Kurkuma
Azijn (mango-azijn)
Laurierblaadjes
Melk
Eieren
Knoflook
Bouillon (vers of van blokje)
Sojasaus
Oestersaus
Bloem
Vanille extract (geen essence!)
Bakpoeder
Gepubliceerd op 1 februari 2014