GESLOTEN – Win een exemplaar van NOSHGESLOTEN – Maak kans op een exemplaar van NOSH van Esther Erwteman

Dat ik razend enthousiast ben over dit boek las je al in mijn review. Dat er fantástische recepten in staan, zoals deze challa had je waarschijnlijk ook al gezien. Super leuk dus dat ik van Uitgeverij Nieuw Amsterdam een exemplaar van dit te gekke boek mag weggeven.

Zo doe je mee

Wil je dit boek winnen (en als je nu nog niet overtuigd bent weet ik het ook niet..) laat dan onder dit bericht een reactie achter en vertel voor wie jij gaat koken als je dit boek wint. Als je het voor een ander wilt winnen mag dat ook, laat dan weten waarom diegene dit cadeau verdient. Meedoen kan tot en met vrijdag 8 mei aanstaande, 00.00uur.

Zorg dat je met een geldig e-mailadres reageert, want als je hebt gewonnen krijg je van mij een persoonlijk berichtje. (check tzt ook je spam!) Verder wordt er niet gecommuniceerd over wie er gewonnen heeft, anders dan dat ik het via mijn social kanalen natuurlijk ook bekend maak.

Heb je gewonnen dan mag je hierna niet meer aan de volgende winacties deelnemen. Dat is wel zo eerlijk naar de rest. Als de winactie afgelopen is (en dan staat hierboven GESLOTEN) heeft het geen zin meer om te reageren. Maar ook na deze winactie komen er, ja echt waar, nog steeds héél veel gave prijzen die je kunt winnen. We gaan voorlopig gewoon nog even door!

Extra winkansen

Door de winactie te delen maak je extra kans. Dat kan hier, via de site. Door dit artikel te delen via een van de deelknoppen onder dit artikel. Maar mag natuurlijk ook via mijn social media kanalen, zoals mijn Facebook en Instagram Ik ga er even vanuit dat je die al volgt ?

Gepubliceerd op 30 april 2020


27 reacties

 1. Yvonne van Elferen schreef:

  Hoi Susan,
  Wat zou ik graag weer iets voor mijn moeder en voor mijn dochter koken. Mijn mams is in het verpleeghuis bijna om de hoek. Mijn dochter in Zwolle, dat is 70 km verderop. En beiden heb ik 2 maanden niet live gezien en vastgehouden. Nu ik het opschrijf voel ik hoe naar het is. Nog even volhouden. Het is fijn om ondertussen lekker te koken en te genieten van wat er wel is. Groetjes Yvonne

 2. Eline Levering schreef:

  Ik wil hem graag winnen voor mijn man, zodat hij kan koken voor zijn ouders die nu eigenlijk in Israël zouden zijn, wat uiteraard door corona niet doorging. En zodat hij in mijn kraamweek superlekkere en gezonde gerechten kan maken 🙂

 3. Nienke hoeksema schreef:

  Net meegedaan aan de online workshop van Esther’s cookery en snel een portie bloemkoolroosjes naar mijn schoonmoeder gebracht, heerlijk om eten te delen in deze tijd. Als ik het boek zou winnen; zou ik eten maken voor mijn familie & in leuke kartonnen bakjes langs brengen. Zoals we vanavond hebben gedaan, liefde gaat door de maag ?

 4. Claudia de Kok schreef:

  Ik wil voor mijn collega koken die ik heel erg mis momenteel en zodra het weer kan mooie nieuwe gerechten ontdekken in dit prachtige en smaakvolle boek en samen de smaken ontdekken

 5. Joost Imhulsen schreef:

  Ik ga koken voor mijn lieve moedertje
  Al is ze dan 7 jaar geleden overleden, ze is 8 mei nog altijd jarig voor mijn broer en ik.
  Misschien koken de broertjes wel samen.

 6. Wiebke schreef:

  Ja voor mijn lieve man Ton, die elke avond de sterren van de hemel kookt voor mij en onze 3 kinderen ❤️ En wie weet ga ik met dit geweldige kookboek het Koken zelf weer oppakken. Esther is geweldig dus dit kookboek zal een bron van inspiratie en lekkere recepten zijn!

 7. Anita H. schreef:

  Ik ga dan koken voor vriendin Rita. Wordt wel weer eens tijd; ik ben aan de beurt zullen we maar zeggen.

 8. Rein schreef:

  Ohw, hier zou ik graag uit koken voor Sylvie die terug verlangt naar de tijd dat ze au pair in Israel was.

 9. Leo schreef:

  Die challa smaakt naar meer! Goed voor gezondheid en koken is in deze tijden sowieso een manier om de zinnen te verzetten. Lijkt me leuk om samen met vrouw en kind van te genieten.

 10. Lotte schreef:

  Hi Susan, ik zou graag meedoen aan je winactie! Ik ben sinds kort vegetariër geworden. Daarnaast ben ik door de Corona-crisis helaas mijn baan verloren waardoor ik nu veel tijd heb om nieuwe recepten uit te proberen (look on the bright side of life… ;)). Een vegetarisch kookboek is ideaal nu!

 11. Joseph schreef:

  Gezond is mijn nieuwe levensstijl, waar ik happy mee ben. Maar het is lastig om geinspireerd te blijven als liefhebber van lekker eten. Ik zou graag kans maken op dit bijzondere boek, want de uitdaging om te “overleven” met heerlijk Joods vegetarisch voedsel klinkt geweldig!

 12. Anne-Riet Roozen schreef:

  Ik zou heel graag willen koken voor mijn gezin. We eten regelmatig vegetarisch, mijn man is vegetariër. Zo kunnen mijn zoons ook meer proeven van de Joodse keuken. We hebben nu tijdens de Corona een landen thema ingevoerd. Ieder lid van het gezin kiest een specifiek gerecht uit een bepaald land en dat gaan we koken. En dat in een loopje.
  En als we weer met vrienden mogen samenkomen wil ik graag voor mijn beste vriendin koken. Zij heeft een vitaal beroep en zit nu ziek thuis. Heel graag wil ik haar dan een hart onder riem steken en heerlijk koken voor haar.

 13. Nathalie Kisf schreef:

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn collega José. Sinds 15 maart is ons bedrijfsrestaurant gesloten en is zij noodgedwongen thuis. We hadden al plannen om samen eens een work shop te volgen bij Esther’s Cookery. Als José het boek wint hebben we er straks allemaal plezier van. Een win – win situatie 😉

 14. AnnaB schreef:

  Benieuwd naar de recepten in dit boek om heerlijk te koken voor mijn gezin en als het straks weer mag voor mijn ouders en vrienden

 15. Yvonne van Elferen schreef:

  Ik wil zo graag weer koken voor het hele gezin. Dochter woont 70 km weg en ik mis haar zo! Zoon woont op 25km. Hoe fijn zou het zijn als we weer als vanouds om de tafel samen eten, lachen en genieten van de super recepten van Esther, die ik net als dat ik dat met jou doe, met plezier volg!

 16. Jo’s Daughter schreef:

  Eten is liefde en ik kook heel erg graag. Met nieuwe recepten inspirerend voor hart, hoofd, mond en maag. Dat lijkt me geweldig leuk en ook al ben ik zonder man of kinderen. Genietend van elke maaltijd mag dat de pret niet minderen. Vol goede moed en met een open blik heerlijk aan de slag. Oh wat hoop ik dat ik straks met dit boek experimenteren mag. Voor mijn ouders en mijn vriendinnen. Steeds een verrassende vegetarische Joodse maaltijd “verzinnen”. Inspiratie genoeg uit Nosh neem ik aan. Dus stroop de mouwen maar op en er volledig voor gaan… Eerst nog geluk hebben met deze prijsvraag. Ik doe mee want ja heel graag!!! Maak ik kans op een boek vol verrukkelijk eten en plezier. Ga nu weer rondneuzen op je leuke site hier 😀 Veel groetjes en ik hoop wat te horen. Hoop dat mijn gedichtje je heeft kunnen bekoren 😉

 17. Ik zou heel graag uit dit boek koken voor m’n zoon. Ik ben veganist, hij is vegetariër en ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken . En daarbij, kookboeken met persoonlijke verhalen zijn het allerfijnst, daar kan ik echt uren zoet mee zijn en dan heb ik nog niet eens gekookt 😉 Ik ken de Joodse keuken eigenlijk niet, maar wil ‘m heel graag leren kennen, hoor er zo veel goede dingen over!

  Groet, Marca

 18. Ellemijn schreef:

  Voor wie ik ga koken? Voor mijn drie zoons en man, want andere mensen uitnodigen kan op dit moment niet. Maar het koken houdt me bij zinnen in deze absurde tijd. Door de series Unorthodox en Shtisel en de documentaire One of Us ben ik (weer) gegrepen door de Joodse keuken. En kook ik dus iedere dag nog uitgebreider dan ik normaal gesproken al doe. Gisteren nog Jemenitische eieren gemaakt uit het kookboek van Jigal Krant waarvoor je eerst een heleboel uienschillen moet sparen waar je vervolgens (met water erbij natuurlijk) de eieren 3,5 uur in moet koken. Regelmatig checken want het mag niet droogkoken! Maar oh wat waren ze lekker en wat was het fijn om te doen!
  De reden dat ik heel graag dit boek zou willen winnen is omdat ik juist zo’n enorme liefhebber ben van familierecepten. Zo hebben wij zelf in de familie bijvoorbeeld “het rode sausje”. En ik was dus heel erg op zoek naar een Joods kookboek met familierecepten, maar niemand had me dit boek nog getipt terwijl ik denk dat dit helemaal precies is wat ik zoek!!!!!

 19. Charlotte schreef:

  Matzes zijn altijd aanwezig op mijn Paastafel, verder is de Joodse keuken geheel nieuw voor mij. Eet wel graag linzen en nu ook Challa, zag het recept op je site staan en die moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Jammie boterhammie, dat smaakt naar meer!!

 20. Annemieke schreef:

  Ik volg Esther al een poosje en een workshop volgen bij de Cookery staat op mijn wensenlijstje…evenals het kookboek! ????
  Heb me wel vast opgegeven voor de online mini workshop??

 21. Suzanne schreef:

  ? WoW! Klinkt heerlijk én gezond!
  Ik zou graag voor mijn man (en zoon) willen koken omdat hij nu al na paar weken voor mij kookt!
  Als ik beter ben kan ik het gelukkig weer zelf!
  Lijkt me ook een heerlijk boek om te lezen.
  Ik doe graag mee! ?

 22. Marianne schreef:

  Oh wat een prachte prijs om te winnen. Ik heb Joodse familie in Israël. Het zou zo fijn mijn om hun aan tafel te zien met lekkere recepten uit het boek. Met zijn alle om de grote tafel ….. mss eind van dd zomer.

 23. Josien Elzenaar schreef:

  Jaa ik wil het boek graag! Ik ben zelf slager en kan wel wat vegetarische insteken gebruiken!
  Om voor mijn vrienden,als het straks weer mag, te koken!

 24. Nathalie schreef:

  Zoveel positief gelezen over dit boek! En ja ook je dikke aanrader om Unorthodox te zien, zou ik graag dit boek ook willen lezen. Meer weten over kosjer eten en dergelijk.

 25. Kirsten schreef:

  Ik eet al jaren elke week alle dagen zonder vlees. Maar varieëren is iets waar ik als vegetariër niet al te goed in ben. Daarom ben ik zo blij als ik dit lees!! De Joodse keuken is er een waar ik alleen de Galle van ken. Die bakte mijn moeder vroeger altijd zo lekker. Met maanzaad erop, oh wat zou ik die graag nog eens eten, natuurlijk bij mam aan tafel… Maar goed, thuis lekker vegetarisch eten. Met een knipoog naar die goeie oude tijd lijkt me ook ontzettend fijn. Fingers crossed en het klinkt wellicht cliche, maar Susan ik doe heeeel graag mee om dit prachtige boek te winnen!!

 26. Eline schreef:

  Ahhhh wat een topboek ziet dit eruit! Ik zou sowieso koken voor mijn lieve mams die als tiener een hele tijd lang kindermeisje was bij een Joods gezin. Ze is daardoor enorm geïnteresseerd geraakt door de Joodse cultuur & keuken. Lijkt me fijn haar hiermee te kunnen verrassen 🙂 alzeker met moederdag om de hoek. Veel liefs x

  • Ans Suijkerbuijk schreef:

   Wat een leuke actie! Ik ben nog niet zo bekend met vegetarisch koken. Maar wil zeker recepten gaan proberen om ook mijn man te kunnen overtuigen. Groeten van Ans.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]