Weekmenu #36



Op een donderdagmiddag, als je al trek hebt, een weekmenu samenstellen is gegarandeerd water in je mond krijgen bij je eigen keuzes 😉 Maar het is dan ook wel weer – al zeg ik het zelf – een heerlijk gevarieerd weekmenu geworden.

Recepten voor de hele familie, maar wel volop smaak, zelfgemaakt maar ook zó op tafel en voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dat je er weer van geniet!

Maandag           Pasta caprese
De ultieme, snelle maandagmaaltijd is deze pastasalade, geïnspireerd op de salade caprese

Dinsdag             Zweedse gehaktballetjes
Natuurlijk eet je bij deze Ikea look-a-like Zweedse balletjes lekker wat frietjes!

Woensdag         Broccoli stamppotje
Druk met sporten & clubjes vandaag? Dit stamppotje staat zó op tafel!

Donderdag        Roerbak met kip & boontjes
In nog geen half uur zit je aan tafel en met een lekkerdere roerbaksaus dan menig fabrikant in een potje kan stoppen

Vrijdag               Griekse pitta pizza’s
Het ultieme begin van je weekend, deze ‘fast food’ pizza’s maar dan met een Griekse twist

Weekendtip      Pindakaas granola
De geur van zelfgemaakte granola in huis is beste begin van je weekend en daar geniet je de rest van de volgende week van.

Boodschappen voor het Smulpaapje weekmenu, per dag

Maandag

500g kerstomaatjes
1 bosje verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
350g pasta, naar keuze
1 bol buffelmozzarella

Dinsdag

30g boter
30g bloem
250ml runderbouillon
200ml slagroom
peper & zout
15g dille
600g half om half gehakt (biologisch)
1 ui
1ei
50g paneermeel
1 zak ovenfrietjes

Woensdag

1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
melk

Donderdag

1 grote sinaasappel
2el honing
2el sojasaus
2cm gember
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook
500g sperziebonen
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
Optioneel: sesamzaadjes

Vrijdag

6 pittabroodjes
250g lamsgehakt
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
150g feta (Dodoni)
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
½ citroen
verse munt
½ rode ui
kalamata olijven zonder pit (AH)

Weekend

200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries

 

Gepubliceerd op 6 september 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!