Weekmenu #36



Op een donderdagmiddag, als je al trek hebt, een weekmenu samenstellen is gegarandeerd water in je mond krijgen bij je eigen keuzes 😉 Maar het is dan ook wel weer – al zeg ik het zelf – een heerlijk gevarieerd weekmenu geworden.

Recepten voor de hele familie, maar wel volop smaak, zelfgemaakt maar ook zó op tafel en voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dat je er weer van geniet!

Maandag           Pasta caprese
De ultieme, snelle maandagmaaltijd is deze pastasalade, geïnspireerd op de salade caprese

Dinsdag             Zweedse gehaktballetjes
Natuurlijk eet je bij deze Ikea look-a-like Zweedse balletjes lekker wat frietjes!

Woensdag         Broccoli stamppotje
Druk met sporten & clubjes vandaag? Dit stamppotje staat zó op tafel!

Donderdag        Roerbak met kip & boontjes
In nog geen half uur zit je aan tafel en met een lekkerdere roerbaksaus dan menig fabrikant in een potje kan stoppen

Vrijdag               Griekse pitta pizza’s
Het ultieme begin van je weekend, deze ‘fast food’ pizza’s maar dan met een Griekse twist

Weekendtip      Pindakaas granola
De geur van zelfgemaakte granola in huis is beste begin van je weekend en daar geniet je de rest van de volgende week van.

Boodschappen voor het Smulpaapje weekmenu, per dag

Maandag

500g kerstomaatjes
1 bosje verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
350g pasta, naar keuze
1 bol buffelmozzarella

Dinsdag

30g boter
30g bloem
250ml runderbouillon
200ml slagroom
peper & zout
15g dille
600g half om half gehakt (biologisch)
1 ui
1ei
50g paneermeel
1 zak ovenfrietjes

Woensdag

1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
melk

Donderdag

1 grote sinaasappel
2el honing
2el sojasaus
2cm gember
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook
500g sperziebonen
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
Optioneel: sesamzaadjes

Vrijdag

6 pittabroodjes
250g lamsgehakt
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
150g feta (Dodoni)
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
½ citroen
verse munt
½ rode ui
kalamata olijven zonder pit (AH)

Weekend

200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries

 

Gepubliceerd op 6 september 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.