Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien
3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien. Ik maakte ze met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, dat maakt het wel echt nóg lekkerder. Dus hangt het er (nog) maak die dan zeker ook zelf. Onze dochter gaf de ijsjes een 11, meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je… 😉
Voor 6 stuks
250ml vlierbloesemsiroop *
150ml water
8 aardbeien, in stukjes
(snelle) vlierbloesemsiroop recept
100g vlierbloesemschermen
1,5 liter water
500g suiker
1 citroen, in plakjes
Laat de vlierbloesemschermen een ochtend in koud water weken, zodat eventuele beestjes eruit komen. Schud ze dan voorzichtig uit en laat in een vergiet drogen. Dan de schermen (zonder takjes) met het water, suiker en citroen aan de kook brengen en 5-10 minuten laten pruttelen. Laat het dan een aantal uren afgedekt staan, zodat de smaak verder in kan trekken. Hoe langer je het laat staan hoe intensiever de smaak.
Doe een schone theedoek in een vergiet en zet dit boven een schone kom giet hier het vocht in. Verdeel dit over schone flesjes en gebruik naar believen (tips hiervoor vind je hier)
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien
Meng de 250ml vlierbloesemsiroop met het water. Proef even of je het zo intens genoeg vindt. Als je namelijk kant & klare siroop gebruikt (wat ook prima kan) zal die mogelijk wat zoeter zijn en heb je dus minder siroop nodig. Verdeel de aardbeienstukjes over de ijsvormpjes en giet hier de limonade over. Stokjes erin, voorzichtig de vriezer in en een nacht laten staan. Genieten maar!
Gepubliceerd op 1 juni 2020