Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien



Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien. Ik maakte ze met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, dat maakt het wel echt nóg lekkerder. Dus hangt het er (nog) maak die dan zeker ook zelf. Onze dochter gaf de ijsjes een 11, meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je… ?

Voor 6 stuks
250ml vlierbloesemsiroop *
150ml water
8 aardbeien, in stukjes

(snelle) vlierbloesemsiroop recept
100g vlierbloesemschermen
1,5 liter water
500g suiker
1 citroen, in plakjes

Laat de vlierbloesemschermen een ochtend in koud water weken, zodat eventuele beestjes eruit komen. Schud ze dan voorzichtig uit en laat in een vergiet drogen. Dan de schermen (zonder takjes) met het water, suiker en citroen aan de kook brengen en 5-10 minuten laten pruttelen. Laat het dan een aantal uren afgedekt staan, zodat de smaak verder in kan trekken. Hoe langer je het laat staan hoe intensiever de smaak.

Doe een schone theedoek in een vergiet en zet dit boven een schone kom giet hier het vocht in. Verdeel dit over schone flesjes en gebruik naar believen (tips hiervoor vind je hier)

Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

Meng de 250ml vlierbloesemsiroop met het water. Proef even of je het zo intens genoeg vindt. Als je namelijk kant & klare siroop gebruikt (wat ook prima kan) zal die mogelijk wat zoeter zijn en heb je dus minder siroop nodig. Verdeel de aardbeienstukjes over de ijsvormpjes en giet hier de limonade over. Stokjes erin, voorzichtig de vriezer in en een nacht laten staan. Genieten maar!

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.