Vlierbloesem waterijsjes met aardbeienVlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien. Ik maakte ze met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, dat maakt het wel echt nóg lekkerder. Dus hangt het er (nog) maak die dan zeker ook zelf. Onze dochter gaf de ijsjes een 11, meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je… 😉

Voor 6 stuks
250ml vlierbloesemsiroop *
150ml water
8 aardbeien, in stukjes

(snelle) vlierbloesemsiroop recept
100g vlierbloesemschermen
1,5 liter water
500g suiker
1 citroen, in plakjes

Laat de vlierbloesemschermen een ochtend in koud water weken, zodat eventuele beestjes eruit komen. Schud ze dan voorzichtig uit en laat in een vergiet drogen. Dan de schermen (zonder takjes) met het water, suiker en citroen aan de kook brengen en 5-10 minuten laten pruttelen. Laat het dan een aantal uren afgedekt staan, zodat de smaak verder in kan trekken. Hoe langer je het laat staan hoe intensiever de smaak.

Doe een schone theedoek in een vergiet en zet dit boven een schone kom giet hier het vocht in. Verdeel dit over schone flesjes en gebruik naar believen (tips hiervoor vind je hier)

Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

Meng de 250ml vlierbloesemsiroop met het water. Proef even of je het zo intens genoeg vindt. Als je namelijk kant & klare siroop gebruikt (wat ook prima kan) zal die mogelijk wat zoeter zijn en heb je dus minder siroop nodig. Verdeel de aardbeienstukjes over de ijsvormpjes en giet hier de limonade over. Stokjes erin, voorzichtig de vriezer in en een nacht laten staan. Genieten maar!

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!