Vlierbloesem waterijsjes met aardbeienVlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien. Ik maakte ze met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, dat maakt het wel echt nóg lekkerder. Dus hangt het er (nog) maak die dan zeker ook zelf. Onze dochter gaf de ijsjes een 11, meer aanbeveling dan dat heb ik niet voor je… 😉

Voor 6 stuks
250ml vlierbloesemsiroop *
150ml water
8 aardbeien, in stukjes

(snelle) vlierbloesemsiroop recept
100g vlierbloesemschermen
1,5 liter water
500g suiker
1 citroen, in plakjes

Laat de vlierbloesemschermen een ochtend in koud water weken, zodat eventuele beestjes eruit komen. Schud ze dan voorzichtig uit en laat in een vergiet drogen. Dan de schermen (zonder takjes) met het water, suiker en citroen aan de kook brengen en 5-10 minuten laten pruttelen. Laat het dan een aantal uren afgedekt staan, zodat de smaak verder in kan trekken. Hoe langer je het laat staan hoe intensiever de smaak.

Doe een schone theedoek in een vergiet en zet dit boven een schone kom giet hier het vocht in. Verdeel dit over schone flesjes en gebruik naar believen (tips hiervoor vind je hier)

Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

Meng de 250ml vlierbloesemsiroop met het water. Proef even of je het zo intens genoeg vindt. Als je namelijk kant & klare siroop gebruikt (wat ook prima kan) zal die mogelijk wat zoeter zijn en heb je dus minder siroop nodig. Verdeel de aardbeienstukjes over de ijsvormpjes en giet hier de limonade over. Stokjes erin, voorzichtig de vriezer in en een nacht laten staan. Genieten maar!

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.