Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast



Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.

Dit vegetarische groenterecept uit Greenfeast (review) staat in een kwartiertje op tafel. Omdat ik geen halloumi had, zoals het originele recept voorschrijft, gebruikte ik gekruide feta. Die smelt wel, in tegenstelling tot halloumi, maar geeft ook die lekker zoute tegenhanger.

De plakken venkel viel bij mij wel enigszins uit elkaar, maar het doet aan de smaak niks af. Ik gebruikte ook iets meer venkel, gewoon omdat ik het heerlijk vind. Ik denk dat je dit gerecht ook prima met andere knolachtige kunt maken. Ga ik zeker eens proberen.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 venkelknollen (samen ongeveer 300g), in dunne plakken
  • 3 el olijfolie (ik gebruikte de helft)
  • 250g halloumi (ik gebruikte 200g feta)
  • 250g dopererwten (diepvries)
  • 30g basilicum
  • 25g munt
  • zout & peper
  • 150 ml olijfolie (ik gebruikte 125 ml)

snelle vega salade met venkel

Venkel met doperwten en feta

Verhit de grootste pan die je hebt (of gebruik er twee) met de olie. Bak hierin de plakken venkel tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bestrooi met zout en peper. Bak tot de venkel gaar en doorschijnend is.

Doperwtenpuree

In de tussentijd maak je de doperwtenpuree. Hiervoor ontdooi je de diepvrieserwten in een zeef onder de iets warme kraan. Pureer samen met de basilicum, munt, zout, peper en olijfolie. De textuur bepaal je zelf. Ik hield ‘m iets grof. Als je venkel bijna gaar is gaat de feta ertussen. Bak die op hoog vuur kort mee. Schep tot slot de doperwtenpuree over je gerecht en bestrooi met venkelgroen en eventueel nog wat extra feta. Lauwwarm het lekkerst. Ik deed er voor de crunch nog wat verkruimelde croutons over heen.

venkelsalade met feta

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


1 reactie

  1. Joseph schreef:

    Weet nooit zo goed hoe je kookt met venkel. Dit recept klinkt heerlijk, ga hem ook met feta maken. Want mijn dochter kan niet tegen koemelk. Bedankt voor de tip en het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour