Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast



Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.

Dit vegetarische groenterecept uit Greenfeast (review) staat in een kwartiertje op tafel. Omdat ik geen halloumi had, zoals het originele recept voorschrijft, gebruikte ik gekruide feta. Die smelt wel, in tegenstelling tot halloumi, maar geeft ook die lekker zoute tegenhanger.

De plakken venkel viel bij mij wel enigszins uit elkaar, maar het doet aan de smaak niks af. Ik gebruikte ook iets meer venkel, gewoon omdat ik het heerlijk vind. Ik denk dat je dit gerecht ook prima met andere knolachtige kunt maken. Ga ik zeker eens proberen.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 venkelknollen (samen ongeveer 300g), in dunne plakken
  • 3 el olijfolie (ik gebruikte de helft)
  • 250g halloumi (ik gebruikte 200g feta)
  • 250g dopererwten (diepvries)
  • 30g basilicum
  • 25g munt
  • zout & peper
  • 150 ml olijfolie (ik gebruikte 125 ml)

snelle vega salade met venkel

Venkel met doperwten en feta

Verhit de grootste pan die je hebt (of gebruik er twee) met de olie. Bak hierin de plakken venkel tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bestrooi met zout en peper. Bak tot de venkel gaar en doorschijnend is.

Doperwtenpuree

In de tussentijd maak je de doperwtenpuree. Hiervoor ontdooi je de diepvrieserwten in een zeef onder de iets warme kraan. Pureer samen met de basilicum, munt, zout, peper en olijfolie. De textuur bepaal je zelf. Ik hield ‘m iets grof. Als je venkel bijna gaar is gaat de feta ertussen. Bak die op hoog vuur kort mee. Schep tot slot de doperwtenpuree over je gerecht en bestrooi met venkelgroen en eventueel nog wat extra feta. Lauwwarm het lekkerst. Ik deed er voor de crunch nog wat verkruimelde croutons over heen.

venkelsalade met feta

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


3 reacties

  1. Margaret schreef:

    Echt heerlijk!
    Ik had nog een halve venkel liggen. Lekker een beetje gesmoord. Alles in hoeveelheden voor 1 persoon. Dat ging prima

  2. Annick schreef:

    Lekker! Ik had nog een bijna verpieterde venkel liggen, over van een ander gerecht, maar daar proefde je niks van met deze bereiding. De kruiden verving ik door dragon omdat ik dat in huis had.

  3. Joseph schreef:

    Weet nooit zo goed hoe je kookt met venkel. Dit recept klinkt heerlijk, ga hem ook met feta maken. Want mijn dochter kan niet tegen koemelk. Bedankt voor de tip en het recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.