Greenfeast herfst & winter van Nigel SlaterRecepten op basis van groente, speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.

In Greenfeast herfst & winter is de basis nog steeds groente. Het past in zijn inmiddels meer plantaardige lifestyle. Het geeft mij weer een heleboel inspiratie voor wintergroenten waar je normaal wel een beetje op uitgekeken bent.

Net als in het lente & zomer boek is Greenfeast herfst & winter een handzaam boek. Geen poespas. Geen lange intro’s bij de recepten. Wel heerlijke inleidingen per hoofdstuk van het boek. Slater kan als geen ander bijna poëtisch over eten praten. Zijn ode aan de opscheplepel zou niemand anders op die manier kunnen schrijven.

Greenfeast Nigel Slater

De recepten in Greenfeast van Nigel Slater zijn heerlijk gevarieerd en voor Nederlandse lezers ook allemaal nieuw. Hij verdeelt ze in een hoofdstuk basisgerechten – in een pan – op toast – in de oven – op een bord – met een korst – met een opscheplepel – op het fornuis en dessert.

Achterin het boek kun je ook zoeken op ingrediënt, wat ik altijd prettig vind. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het venkelgerecht dat ik maakte uit het boek, omdat ik dat in huis had. Verrassend vond ik ook de recepten voor op toast. Leuk ook om die eens voor de lunch te maken.

snelle vega salade met venkel

Alle recepten in het boek zijn (met uitzondering van de desserts) in principe bedoeld voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. De recepten zijn eenvoudig te volgen, de handeling vaak minimaal en de meeste met ingrediënten uit de supermarkt te maken.

Inspirerend en een must have

Greenfeast is een typisch Nigel Slater boek. Degelijk, inspirerend, de verhaaltjes een genot om te lezen en de fotografie simpel maar doeltreffend. Het is eigenlijk gewoon een boek dat niet in je kookboekenkast mag ontbreken. Greenfeast herfst & winter kost € 27,- en is in de boekhandel en online te koop.

Het recept van de venkel met doperwten en halloumi paste ik iets aan (geen halloumi in huis) maar was even verrukkelijk en lekker snel te maken. Ik deel het dan ook graag met je. Een fijn lunchgerecht!

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


9 reacties

 1. Manuela schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden vegan geworden en ben nu nog steeds heel veel aan het leren over plantaardig eten! Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proberen en te experimenteren en zou dus dit boek heel erg waarderen!

 2. Ine schreef:

  Een geweldig cadeau voor mijn dochter die op zich zelf gaat wonen.

 3. Petra Perfors schreef:

  Dit lijkt me geweldig! Dat besefte ik meteen…instinctief. Groente-Gezondheid-Weerstand-Energie.

  Zou het heel graag wilen winnen..🤩

 4. Miranda schreef:

  Yes, dat past supergoed bij mijn intentie voor deze maand oktober om meer plantaardig te gaan eten! Zie het boek graag tegemoet. Dankje wel voor alle inspiratie Susan!

 5. Daniëlle schreef:

  Wow, dit klinkt verrukkelijk!!! Het is een feestje om groenten om te toveren in een waanzinnig lekker gerecht. Alle inspiratie daarbij is enorm welkom, zeker nu ik eindelijk weer eens volop tijd heb om te koken nu ik veel thuis werk. Heel graag!

 6. Linda Smeets schreef:

  Dat boek zou ontzettend goed van pas komen in ons gezinnetje! Wij laten steeds vaker het vlees staan en kiezen liever voor extra groenten. Alleen de inspiratie ontbreekt nog wel eens.

 7. Karin van den Nieuwendijk schreef:

  Ow die wil ik heel graag winnen. Wij eten thuis vegetarisch en het is soms ern beetje zoeken naar recepten die feestelijk zijn en niet vegetarische mensen ook kunnen overtuigen. Dit boek zoet er heel mooi uit.

 8. Claudette schreef:

  Is mijn reactie snel genoeg?? Ben dol op groente en nieuwe recepten. Gelukkig willen ook mijn man en kids altijd graag nieuwe gerechten proberen, dus het prachtige boek is meer dan welkom hier!

 9. Jannie schreef:

  Ohh deze wil ik graag winnen. 😊😊 We eten steeds minder vlees en daarom is het wel belangrijk dat je de goede vitamines wel binnen krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022