Greenfeast herfst & winter van Nigel SlaterRecepten op basis van groente, speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.

In Greenfeast herfst & winter is de basis nog steeds groente. Het past in zijn inmiddels meer plantaardige lifestyle. Het geeft mij weer een heleboel inspiratie voor wintergroenten waar je normaal wel een beetje op uitgekeken bent.

Net als in het lente & zomer boek is Greenfeast herfst & winter een handzaam boek. Geen poespas. Geen lange intro’s bij de recepten. Wel heerlijke inleidingen per hoofdstuk van het boek. Slater kan als geen ander bijna poëtisch over eten praten. Zijn ode aan de opscheplepel zou niemand anders op die manier kunnen schrijven.

Greenfeast Nigel Slater

De recepten in Greenfeast van Nigel Slater zijn heerlijk gevarieerd en voor Nederlandse lezers ook allemaal nieuw. Hij verdeelt ze in een hoofdstuk basisgerechten – in een pan – op toast – in de oven – op een bord – met een korst – met een opscheplepel – op het fornuis en dessert.

Achterin het boek kun je ook zoeken op ingrediënt, wat ik altijd prettig vind. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het venkelgerecht dat ik maakte uit het boek, omdat ik dat in huis had. Verrassend vond ik ook de recepten voor op toast. Leuk ook om die eens voor de lunch te maken.

snelle vega salade met venkel

Alle recepten in het boek zijn (met uitzondering van de desserts) in principe bedoeld voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. De recepten zijn eenvoudig te volgen, de handeling vaak minimaal en de meeste met ingrediënten uit de supermarkt te maken.

Inspirerend en een must have

Greenfeast is een typisch Nigel Slater boek. Degelijk, inspirerend, de verhaaltjes een genot om te lezen en de fotografie simpel maar doeltreffend. Het is eigenlijk gewoon een boek dat niet in je kookboekenkast mag ontbreken. Greenfeast herfst & winter kost € 27,- en is in de boekhandel en online te koop.

Het recept van de venkel met doperwten en halloumi paste ik iets aan (geen halloumi in huis) maar was even verrukkelijk en lekker snel te maken. Ik deel het dan ook graag met je. Een fijn lunchgerecht!

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


9 reacties

 1. Manuela schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden vegan geworden en ben nu nog steeds heel veel aan het leren over plantaardig eten! Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proberen en te experimenteren en zou dus dit boek heel erg waarderen!

 2. Ine schreef:

  Een geweldig cadeau voor mijn dochter die op zich zelf gaat wonen.

 3. Petra Perfors schreef:

  Dit lijkt me geweldig! Dat besefte ik meteen…instinctief. Groente-Gezondheid-Weerstand-Energie.

  Zou het heel graag wilen winnen..🤩

 4. Miranda schreef:

  Yes, dat past supergoed bij mijn intentie voor deze maand oktober om meer plantaardig te gaan eten! Zie het boek graag tegemoet. Dankje wel voor alle inspiratie Susan!

 5. Daniëlle schreef:

  Wow, dit klinkt verrukkelijk!!! Het is een feestje om groenten om te toveren in een waanzinnig lekker gerecht. Alle inspiratie daarbij is enorm welkom, zeker nu ik eindelijk weer eens volop tijd heb om te koken nu ik veel thuis werk. Heel graag!

 6. Linda Smeets schreef:

  Dat boek zou ontzettend goed van pas komen in ons gezinnetje! Wij laten steeds vaker het vlees staan en kiezen liever voor extra groenten. Alleen de inspiratie ontbreekt nog wel eens.

 7. Karin van den Nieuwendijk schreef:

  Ow die wil ik heel graag winnen. Wij eten thuis vegetarisch en het is soms ern beetje zoeken naar recepten die feestelijk zijn en niet vegetarische mensen ook kunnen overtuigen. Dit boek zoet er heel mooi uit.

 8. Claudette schreef:

  Is mijn reactie snel genoeg?? Ben dol op groente en nieuwe recepten. Gelukkig willen ook mijn man en kids altijd graag nieuwe gerechten proberen, dus het prachtige boek is meer dan welkom hier!

 9. Jannie schreef:

  Ohh deze wil ik graag winnen. 😊😊 We eten steeds minder vlees en daarom is het wel belangrijk dat je de goede vitamines wel binnen krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.