Greenfeast herfst & winter van Nigel SlaterRecepten op basis van groente, speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.

In Greenfeast herfst & winter is de basis nog steeds groente. Het past in zijn inmiddels meer plantaardige lifestyle. Het geeft mij weer een heleboel inspiratie voor wintergroenten waar je normaal wel een beetje op uitgekeken bent.

Net als in het lente & zomer boek is Greenfeast herfst & winter een handzaam boek. Geen poespas. Geen lange intro’s bij de recepten. Wel heerlijke inleidingen per hoofdstuk van het boek. Slater kan als geen ander bijna poëtisch over eten praten. Zijn ode aan de opscheplepel zou niemand anders op die manier kunnen schrijven.

Greenfeast Nigel Slater

De recepten in Greenfeast van Nigel Slater zijn heerlijk gevarieerd en voor Nederlandse lezers ook allemaal nieuw. Hij verdeelt ze in een hoofdstuk basisgerechten – in een pan – op toast – in de oven – op een bord – met een korst – met een opscheplepel – op het fornuis en dessert.

Achterin het boek kun je ook zoeken op ingrediënt, wat ik altijd prettig vind. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het venkelgerecht dat ik maakte uit het boek, omdat ik dat in huis had. Verrassend vond ik ook de recepten voor op toast. Leuk ook om die eens voor de lunch te maken.

snelle vega salade met venkel

Alle recepten in het boek zijn (met uitzondering van de desserts) in principe bedoeld voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. De recepten zijn eenvoudig te volgen, de handeling vaak minimaal en de meeste met ingrediënten uit de supermarkt te maken.

Inspirerend en een must have

Greenfeast is een typisch Nigel Slater boek. Degelijk, inspirerend, de verhaaltjes een genot om te lezen en de fotografie simpel maar doeltreffend. Het is eigenlijk gewoon een boek dat niet in je kookboekenkast mag ontbreken. Greenfeast herfst & winter kost € 27,- en is in de boekhandel en online te koop.

Het recept van de venkel met doperwten en halloumi paste ik iets aan (geen halloumi in huis) maar was even verrukkelijk en lekker snel te maken. Ik deel het dan ook graag met je. Een fijn lunchgerecht!

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


9 reacties

 1. Manuela schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden vegan geworden en ben nu nog steeds heel veel aan het leren over plantaardig eten! Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proberen en te experimenteren en zou dus dit boek heel erg waarderen!

 2. Ine schreef:

  Een geweldig cadeau voor mijn dochter die op zich zelf gaat wonen.

 3. Petra Perfors schreef:

  Dit lijkt me geweldig! Dat besefte ik meteen…instinctief. Groente-Gezondheid-Weerstand-Energie.

  Zou het heel graag wilen winnen..🤩

 4. Miranda schreef:

  Yes, dat past supergoed bij mijn intentie voor deze maand oktober om meer plantaardig te gaan eten! Zie het boek graag tegemoet. Dankje wel voor alle inspiratie Susan!

 5. Daniëlle schreef:

  Wow, dit klinkt verrukkelijk!!! Het is een feestje om groenten om te toveren in een waanzinnig lekker gerecht. Alle inspiratie daarbij is enorm welkom, zeker nu ik eindelijk weer eens volop tijd heb om te koken nu ik veel thuis werk. Heel graag!

 6. Linda Smeets schreef:

  Dat boek zou ontzettend goed van pas komen in ons gezinnetje! Wij laten steeds vaker het vlees staan en kiezen liever voor extra groenten. Alleen de inspiratie ontbreekt nog wel eens.

 7. Karin van den Nieuwendijk schreef:

  Ow die wil ik heel graag winnen. Wij eten thuis vegetarisch en het is soms ern beetje zoeken naar recepten die feestelijk zijn en niet vegetarische mensen ook kunnen overtuigen. Dit boek zoet er heel mooi uit.

 8. Claudette schreef:

  Is mijn reactie snel genoeg?? Ben dol op groente en nieuwe recepten. Gelukkig willen ook mijn man en kids altijd graag nieuwe gerechten proberen, dus het prachtige boek is meer dan welkom hier!

 9. Jannie schreef:

  Ohh deze wil ik graag winnen. 😊😊 We eten steeds minder vlees en daarom is het wel belangrijk dat je de goede vitamines wel binnen krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.
22 september 2022
Susan Aretz
 
Midlife crisis of gewoon terugkijken

Ik vier mijn 50e verjaardag. Je kunt om minder redenen een midlife crisis krijgen 😉 Maar is het niet gewoon tijd om even terug te kijken.
22 september 2022
 
Win een setje Molton Brown

Dat Molton Brown een van mijn lievelings is is geen geheim. Super tof dus dat ik een setje van hun nieuwe geurlijn mag weggeven! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
 
Win Mezcla van Ixta Belfrage

Wil je dolgraag koken uit Mezcla, dan is dit je kans om een exemplaar te winnen van het boek van Ixta Belfrage! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.