Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater



Recepten op basis van groente, speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.

In Greenfeast herfst & winter is de basis nog steeds groente. Het past in zijn inmiddels meer plantaardige lifestyle. Het geeft mij weer een heleboel inspiratie voor wintergroenten waar je normaal wel een beetje op uitgekeken bent.

Net als in het lente & zomer boek is Greenfeast herfst & winter een handzaam boek. Geen poespas. Geen lange intro’s bij de recepten. Wel heerlijke inleidingen per hoofdstuk van het boek. Slater kan als geen ander bijna poëtisch over eten praten. Zijn ode aan de opscheplepel zou niemand anders op die manier kunnen schrijven.

Greenfeast Nigel Slater

De recepten in Greenfeast van Nigel Slater zijn heerlijk gevarieerd en voor Nederlandse lezers ook allemaal nieuw. Hij verdeelt ze in een hoofdstuk basisgerechten – in een pan – op toast – in de oven – op een bord – met een korst – met een opscheplepel – op het fornuis en dessert.

Achterin het boek kun je ook zoeken op ingrediënt, wat ik altijd prettig vind. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het venkelgerecht dat ik maakte uit het boek, omdat ik dat in huis had. Verrassend vond ik ook de recepten voor op toast. Leuk ook om die eens voor de lunch te maken.

snelle vega salade met venkel

Alle recepten in het boek zijn (met uitzondering van de desserts) in principe bedoeld voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. De recepten zijn eenvoudig te volgen, de handeling vaak minimaal en de meeste met ingrediënten uit de supermarkt te maken.

Inspirerend en een must have

Greenfeast is een typisch Nigel Slater boek. Degelijk, inspirerend, de verhaaltjes een genot om te lezen en de fotografie simpel maar doeltreffend. Het is eigenlijk gewoon een boek dat niet in je kookboekenkast mag ontbreken. Greenfeast herfst & winter kost € 27,- en is in de boekhandel en online te koop.

Het recept van de venkel met doperwten en halloumi paste ik iets aan (geen halloumi in huis) maar was even verrukkelijk en lekker snel te maken. Ik deel het dan ook graag met je. Een fijn lunchgerecht!

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


9 reacties

 1. Manuela schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden vegan geworden en ben nu nog steeds heel veel aan het leren over plantaardig eten! Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proberen en te experimenteren en zou dus dit boek heel erg waarderen!

 2. Ine schreef:

  Een geweldig cadeau voor mijn dochter die op zich zelf gaat wonen.

 3. Petra Perfors schreef:

  Dit lijkt me geweldig! Dat besefte ik meteen…instinctief. Groente-Gezondheid-Weerstand-Energie.

  Zou het heel graag wilen winnen..🤩

 4. Miranda schreef:

  Yes, dat past supergoed bij mijn intentie voor deze maand oktober om meer plantaardig te gaan eten! Zie het boek graag tegemoet. Dankje wel voor alle inspiratie Susan!

 5. Daniëlle schreef:

  Wow, dit klinkt verrukkelijk!!! Het is een feestje om groenten om te toveren in een waanzinnig lekker gerecht. Alle inspiratie daarbij is enorm welkom, zeker nu ik eindelijk weer eens volop tijd heb om te koken nu ik veel thuis werk. Heel graag!

 6. Linda Smeets schreef:

  Dat boek zou ontzettend goed van pas komen in ons gezinnetje! Wij laten steeds vaker het vlees staan en kiezen liever voor extra groenten. Alleen de inspiratie ontbreekt nog wel eens.

 7. Karin van den Nieuwendijk schreef:

  Ow die wil ik heel graag winnen. Wij eten thuis vegetarisch en het is soms ern beetje zoeken naar recepten die feestelijk zijn en niet vegetarische mensen ook kunnen overtuigen. Dit boek zoet er heel mooi uit.

 8. Claudette schreef:

  Is mijn reactie snel genoeg?? Ben dol op groente en nieuwe recepten. Gelukkig willen ook mijn man en kids altijd graag nieuwe gerechten proberen, dus het prachtige boek is meer dan welkom hier!

 9. Jannie schreef:

  Ohh deze wil ik graag winnen. 😊😊 We eten steeds minder vlees en daarom is het wel belangrijk dat je de goede vitamines wel binnen krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.
15 februari 2021
 
Susan pakt uit – editie 7

Nieuw jaar, nieuwe editie van Susan Pakt Uit. Met heerlijke nieuwe producten. Voor groot en klein. Van gezond tot snoepen. Welke wordt jouw favoriet?
15 februari 2021
Paramaribo
 
Paramaribo van Judith Cyrus

Een culinaire smeltkroes is de ondertitel van Paramaribo van Judith Kroes. Een boek dat meer is dan een kookboek trouwens. Een absoluut pluspunt!
31 januari 2021
Susan Aretz
 
De maand van Susan – januari

Januari is de enige maand die wel vier keer langer lijkt te duren dan gemiddeld. Wat bracht de eerste maand van dit nieuwe jaar? Een kleine terugblik.