Greenfeast herfst & winter van Nigel SlaterRecepten op basis van groente, speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.

In Greenfeast herfst & winter is de basis nog steeds groente. Het past in zijn inmiddels meer plantaardige lifestyle. Het geeft mij weer een heleboel inspiratie voor wintergroenten waar je normaal wel een beetje op uitgekeken bent.

Net als in het lente & zomer boek is Greenfeast herfst & winter een handzaam boek. Geen poespas. Geen lange intro’s bij de recepten. Wel heerlijke inleidingen per hoofdstuk van het boek. Slater kan als geen ander bijna poëtisch over eten praten. Zijn ode aan de opscheplepel zou niemand anders op die manier kunnen schrijven.

Greenfeast Nigel Slater

De recepten in Greenfeast van Nigel Slater zijn heerlijk gevarieerd en voor Nederlandse lezers ook allemaal nieuw. Hij verdeelt ze in een hoofdstuk basisgerechten – in een pan – op toast – in de oven – op een bord – met een korst – met een opscheplepel – op het fornuis en dessert.

Achterin het boek kun je ook zoeken op ingrediënt, wat ik altijd prettig vind. Zo koos ik bijvoorbeeld voor het venkelgerecht dat ik maakte uit het boek, omdat ik dat in huis had. Verrassend vond ik ook de recepten voor op toast. Leuk ook om die eens voor de lunch te maken.

snelle vega salade met venkel

Alle recepten in het boek zijn (met uitzondering van de desserts) in principe bedoeld voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. De recepten zijn eenvoudig te volgen, de handeling vaak minimaal en de meeste met ingrediënten uit de supermarkt te maken.

Inspirerend en een must have

Greenfeast is een typisch Nigel Slater boek. Degelijk, inspirerend, de verhaaltjes een genot om te lezen en de fotografie simpel maar doeltreffend. Het is eigenlijk gewoon een boek dat niet in je kookboekenkast mag ontbreken. Greenfeast herfst & winter kost € 27,- en is in de boekhandel en online te koop.

Het recept van de venkel met doperwten en halloumi paste ik iets aan (geen halloumi in huis) maar was even verrukkelijk en lekker snel te maken. Ik deel het dan ook graag met je. Een fijn lunchgerecht!

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


9 reacties

 1. Manuela schreef:

  Ik ben een paar maanden geleden vegan geworden en ben nu nog steeds heel veel aan het leren over plantaardig eten! Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proberen en te experimenteren en zou dus dit boek heel erg waarderen!

 2. Ine schreef:

  Een geweldig cadeau voor mijn dochter die op zich zelf gaat wonen.

 3. Petra Perfors schreef:

  Dit lijkt me geweldig! Dat besefte ik meteen…instinctief. Groente-Gezondheid-Weerstand-Energie.

  Zou het heel graag wilen winnen..🤩

 4. Miranda schreef:

  Yes, dat past supergoed bij mijn intentie voor deze maand oktober om meer plantaardig te gaan eten! Zie het boek graag tegemoet. Dankje wel voor alle inspiratie Susan!

 5. Daniëlle schreef:

  Wow, dit klinkt verrukkelijk!!! Het is een feestje om groenten om te toveren in een waanzinnig lekker gerecht. Alle inspiratie daarbij is enorm welkom, zeker nu ik eindelijk weer eens volop tijd heb om te koken nu ik veel thuis werk. Heel graag!

 6. Linda Smeets schreef:

  Dat boek zou ontzettend goed van pas komen in ons gezinnetje! Wij laten steeds vaker het vlees staan en kiezen liever voor extra groenten. Alleen de inspiratie ontbreekt nog wel eens.

 7. Karin van den Nieuwendijk schreef:

  Ow die wil ik heel graag winnen. Wij eten thuis vegetarisch en het is soms ern beetje zoeken naar recepten die feestelijk zijn en niet vegetarische mensen ook kunnen overtuigen. Dit boek zoet er heel mooi uit.

 8. Claudette schreef:

  Is mijn reactie snel genoeg?? Ben dol op groente en nieuwe recepten. Gelukkig willen ook mijn man en kids altijd graag nieuwe gerechten proberen, dus het prachtige boek is meer dan welkom hier!

 9. Jannie schreef:

  Ohh deze wil ik graag winnen. 😊😊 We eten steeds minder vlees en daarom is het wel belangrijk dat je de goede vitamines wel binnen krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]