Terugblik 2019 

Januari

Het jaar begint met een weekend in Rotterdam om de verjaardag van mijn lieve echtgenoot te vieren. We slapen in het prachtige Bilderberghotel en eten bij een van mijn favoriete restaurants in Rotterdam, Antichic. Een top begin van het jaar!

Met vriendinnen verblijf ik een weekend in De Heerlijkheid Vijlen. Het is het begin van heel veel bezoekjes aan dit heerlijke verblijf. Het is ook de maand dat ik start met receptuurontwikkeling voor de campagne Vis van de Maand, van het visbureau en dat ik officieel ambassadeur ben voor NEFF.

Februari

De eerste kookvideo voor NEFF is een feit, en die maken we voor Valentijn. Met allemaal kindjes de keuken in. Zó leuk.
Voor TheFork (voorheen IENS) eet ik me deze maand door Den Haag heen, om hun Insider restaurants te reviewen. Wat een straf. Not!

Het is ook de maand dat ik bekend mag maken dat er een nieuw boek aankomt. Het begin van heel veel Borreltijd!

Maart

Nog zo’n mooie campagne waar ik dit jaar aan mee werk is de Verspillingsvrij campagne. Om iedereen bewuster te maken van het feit dat je echt minder eten hoeft te verspillen. Iets waar ik me (nog steeds!) zeer betrokken bij voel.

We brengen met ons gezin ook nog een paar dagen door in Londen, waarbij het ontbijt bij The Wolsely toch wel magistraal heerlijk en memorabel is.

April

Deze maand staat volledig in het teken van de grootste verbouwing denkbaar, die van onze keuken. Omdat het werktechnisch steeds lastiger was om in onze oude keuken goed te werken hebben we onze droomkeuken laten ontwerpen. Die moet alleen wel op tijd klaar zijn, want volgende maand begint de fotoshoot voor mijn boek en die moet in een keuken gebeuren die af is. Een race tegen de klok…

In de tussentijd schrijf ik in Vijlen, wederom in de Heerlijkheid Vijlen, verder aan mijn boek. Want ook die heeft een zeer strakke deadline. Daarnaast loop ik ook dit jaar nog steeds met een gebroken teen en zit ik te wachten op het moment dat die geopereerd gaat worden. Het laatste redmiddel om van de pijn af te komen..

 

Mei

Hoera! de keuken is op tijd af dus we kunnen in een week tijd alle fotografie voor Borreltijd fotograferen. Lange dagen, want alle 70 recepten moeten op de foto en dat betekent dus ook dat alle recepten nog een keer gemaakt moeten worden. Maar het lukt, met dank aan het gewéldige team dat meewerkt aan het boek.

Mei sluit ik af op Taste of Amsterdam. Ook dit jaar run ik daar de Kinderkeuken, waar drie dagen lang iedere dag tientallen kinderen komen koken en fruitles krijgen. Het zijn altijd lange en pittige dagen (zeker met een gebroken teen) maar de blije gezichten na afloop maken alles meer dan waard!

Juni

Inmiddels weet ik dat ik in juli geopereerd ga worden, dus we gaan voor die tijd met het gezin nog een paar dagen uitwaaien op Texel. Wat is dat toch altijd heerlijk! Het is ook de maand dat ik eíndelijk de cover van Borreltijd bekend mag maken. Ik ben er (nog steeds!) zo trots op.

   

Juli

Twee dagen voor de verjaardag van onze dochter ga ik onder het mes. Maar het echte werk, voor mij dan, komt daarna. Want voor het herstel staat minimaal zes weken. Niet het makkelijkste voor iemand die niet stil kan zitten. Maar ik neem de tijd die nodig is, waarbij het zeker helpt dat het heerlijk weer is.

Augustus

Vlak voordat we op vakantie gaan neem ik met Hugo Kennis nog een aantal videos op voor NEFF. Zó leuk om samen te doen!

Onze zomervakantie brengen we – mede in verband met het herstel van mijn teen – door in Nederland. Een aantal dagen in de Achterhoek, waarna we doorrijden naar Zuid-Limburg voor (ja,ja, alweer) een weekje Vijlen. Dit keer in het Hans & Grietje huis, waar het heerlijk toeven is.

September

Texel culinair is het jaarlijkse feestje op Texel waar ik meer dan graag bij ben. Wat een feest weer om er te zijn. Niet alleen genieten we van wat Texel Culinair te bieden heeft, ik eet ook nog twee keer op eigen gelegenheid bij visrestaurant ‘t Pakhuus. Zó  lekker daar.

De rest van de maand staat volledig in het teken van het verschijnen van Borreltijd. Per flessenpost worden de gasten uitgenodigd voor de boeklancering, die plaatsvindt bij de Union Distillery in Amsterdam. Wat was het een heerlijke middag. Met een uitgebreide vrijdagmiddagborrel wordt het boek ten doop gehouden. Yvette van Boven krijgt het eerste exemplaar, mijn lieve gezin het tweede exemplaar. En dan is het loslaten en wachten hoe de reacties op het boek zijn.

Een tweede druk! De droom van iedere auteur. Al na 3,5 week kunnen we gaan bijdrukken. En die tweede druk is ook nog eens hoger qua aantallen boeken dan de eerste was. Zó gaaf!

Oktober

Na de hectiek van september is het deze maand iets rustiger. Tijd om even volop te werken en na te denken ook over de toekomst. Wat wil ik na het boek? Wat wil ik met Smulpaapje? Het is een maand om daar eens goed mee bezig te zijn.

 

In de herfstvakantie gaan we nog een paar dagen naar Londen, naar onze vrienden. Dat is iedere keer weer zo fijn en ontspannen. Die rust is ook wel even nodig, want november belooft een crazy drukke maand te worden…

November

Stond september in het teken van het verschijnen van Borreltijd, deze maand is de maand van de publiciteit voor het boek. Ik mag zowel bij Tijd voor Max, als bij 5 uur Live in de uitzending koken uit het boek. Echt te gek!

Daarnaast zijn er prachtige publicaties, in Foodies Magazine, in Smulweb magazine. Echt zo tof. En zo dankbaar voor alle aandacht!

Samen met een vriendin trekken we ons aan het eind van de maand een aantal dagen terug op Texel. Om te werken (er moeten nog héél veel feestdagen recepten uitgeschreven worden), om verder na te denken over 2020 en ook om héél erg lekker te eten bij Kook Atelier Texel.

December

En dan zijn we alweer aanbeland bij de laatste maand van het jaar. Als ik zo terugkijk voel ik zoveel dankbaarheid. Voor het werk dat ik mag doen, voor de mensen die ik om me heen heb verzameld, voor de prachtige trips die ik kan ondernemen, voor de geweldige restaurants waar ik mag eten.

Ik weet tegelijkertijd ook dat dit alles het resultaat is van heel veel en heel hard werken. Niet alleen dit jaar, maar in alle afgelopen 8 jaren dat ik al met Smulpaapje bezig ben. Niets komt zomaar aanwaaien.

In december zijn er ook voor Borreltijd weer een aantal geweldige momenten. Ik mag boeken signeren voor kerstpakketten, Trouw noemt het boek in haar top 20 kookboeken om cadeau te geven en als kers op de taart schenkt ook Vrouw Magazine in haar uitgave van 28-12 ook nog eens aandacht aan het boek. Wauw!

En daarboven op komt dan ook nog eens ongelofelijk de vele  lieve berichtjes van mensen die het boek al gekocht of cadeau gekregen hebben en er uit hebben gekookt. Er is oprecht niks mooier dan dat! Iedereen zó ontzettend dankjewel hiervoor! 

Kerstborrelen op Smulpaapje

Op Smulpaapje draaien de feestdagen dit jaar ook om borrelen. Het is hoe wij de Kerstdagen het liefst vieren. Ik hoop je er, naast het boek, genoeg inspiratie mee te geven voor een hele fijne Kerstborrel. Of voor welk moment je dan ook maar lekker & smakelijk wilt borrelen! Alle recepten vind je hier

Kerstvakantie

Wij starten onze kerstvakantie vrijdag de 21e met een geweldig diner bij restaurant Hemingway in Bergen op Zoom, waar we ook mogen blijven slapen. Het is het begin van twee weken volop tijd met elkaar en genieten van heel veel relax momentjes. 

Terugblik CFD

Ook op Carpefckndiem.nl blikte ik terug, maar dan nét even anders. Ik keek naar de 5 lessen die ik dit jaar leerde. Maar ook hoe de doelen die ik voor 2019 wel of geen werkelijkheid zijn geworden. Als je het leuk vindt kun je die hier lezen

Plannen voor 2020

En dan gaan we hopelijk lekker ontspannen het nieuwe jaar in. Het jaar dat Smulpaapje verhuist. Het jaar dat alle sites die ik run samenkomen in ééntje; SusanAretz.nl is de plek waar je vanaf medio februari alle content vindt die nu op de twee aparte sites staat. Zodat ik jullie nog meer en uitgebreider kan blij maken met fijne artikelen, recepten en verhalen.

Het betekent wel dat héél veel artikelen overgezet moeten gaan worden, een flinke kluif als je bedenkt dat er alleen aan receptuur op Smulpaapje al meer dan 1000 recepten staan…Maar het resultaat gaat een nog mooiere, nog snellere, nog toffere site worden. Zodra ik meer kan laten zien hoor je dat natuurlijk!

Susan bubbels klein Susan confetti 2019

Maak er een mooi jaar van

Ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid, mooie momenten, steun op de mindere en heel veel lekker en ontspannen genieten. Met degene die je liefhebt, in gedachte bij degene die je mist. Maak er een prachtig mooi nieuw jaar van, er liggen 365 lege bladzijde voor je.

Liefs Susan

Gepubliceerd op 20 december 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!