Boeklancering Borreltijd door Susan AretzBoekpresentatie Borreltijd.Dishtales

Boeklancering Borreltijd van Susan Aretz

Er is níks gaver dan je ideeën op papier terug te zien. Maar echt niet. Maanden van voorbereiding, dagen van kneiterhard koken en fotograferen. Vervolgens het op papier zetten van alle recepten en informatie. En dan is het ‘out of your hands’ en gaat ‘ie naar de drukker. Je denkt dat je na twee boeken wel weet hoe het gaat, maar toch is het iedere keer weer ongelofelijk spannend.

En dan is het moment er dat je ‘m voor het eerst in handen hebt. Zó gaaf! Maar dan begint eigenlijk het spannendste deel pas. Hij komt te liggen in boekwinkels, is online te koop, mensen gaan ‘m kopen en er mee aan de slag, pers gaat er in recensies iets van vinden. Zó spannend!

Maar voordat dat allemaal gebeurt is er een moment om te vieren. Want godsallemachtig wat ben ik trots op dit boek. Bedacht door mijn dochter toen ze zeven was en nu 2 jaar later is ‘ie er gewoon. Meer reden dan dat is er niet voor een geweldig feestje. En dat was het!

Boekpresentatie Borreltijd Union55.jpg

Je doet het niet alleen

Maar een feestje geef je nooit alleen. En dit feestje zeker niet, want wat zijn er veel mensen en bedrijven die daar een bijdrage aan hebben geleverd.

Als eerste was er alleen al de uitnodiging. Ik wilde dolgraag op een bijzondere manier de uitnodiging voor dit feestje versturen. En dat kon, met dank aan Rueda wijnen en TOTpr werd de uitnodiging – letterlijk – per flessenpost verstuurd. Zo gaaf!

En toen was er de dag van het feestje zelf. Met dank aan de Spirited Union Distillery, de mannen die mijn favoriete Union55 rum maken, konden we op deze te gekke locatie in Amsterdam (waar je ook tastings kunt doen trouwens!) ons feestje vieren. Zo uniek. Zó tof!

Boekpresentatie Borreltijd Hermit.jpg

Maar een feestje is níks zonder lekker eten & drinken. Dus reed Hermit Gin een mobiele bar naar Amsterdam om mijn gasten te voorzien van een van mijn favoriete Gin Tonics. En Willems Wermoed dat Willy een kick ass Dutch Martini kon maken, samen met zijn gin.

Iedereen weet natuurlijk ook dat het niet verstandig is om op een lege maag al dit lekkers te drinken. Dus daar kwam Crisp to the rescue. Veel mensen weten al hoe dol ik ben op deze online vers supermarkt, dus dat ik met  hun kneiterverse ingrediënten de hapjes voor mijn boeklancering kon maken was echt te gek. Bovendien kregen alle gasten ook nog eens een kadootje van ze mee en zie je mij vanaf zondag terug in hun app met een recept uit het boek én kun je via hun mijn boek winnen. Hoe tof is dat?!

Boekpresentatie Borreltijd Crisp.jpg

Maar ook BitesWeLove zorgde voor iets lekkers bij de borrel, in de vorm van hun nieuwste nootjesmixen. Dezelfde zakken die naast mijn laptop stonden ten tijde van het schrijven van mijn boek. Er waren biertjes van Lowlander en Fever Tree zorgde voor de juiste tonic en ginger beers. Echt te gek.

Feest!

Zonder al deze hulp was het nooit zo’n te gek feest geworden als het werd. Dubbel feest, want niet alleen was mijn moeder gister jarig, ik ben dat zelf morgen. Het is de leukste pre-verjaardagsborrel geworden die ik ooit heb gehad. En hoe gaaf is het dan als je je eerste boek kunt overhandigen aan een van je eigen grote culinaire voorbeelden; Yvette van Boven. Ik had bewust niks tegen haar gezegd, dus de verrassing was extra groot.

Boekpresentatie Borreltijd Yvette.jpg

Ook mijn eigen gezin kreeg een eerste exemplaar uitgereikt. Zonder hen ben ik niks en zou ik niet staan waar ik nu sta. Dankjewel aan iedereen die er gisteren bij was om het te vieren. Dankjewel voor alle te gekke reacties die al heb gehad. En dankjewel voor jullie support de afgelopen maanden. Ik ben zó blij!

Boekpresentatie Borreltijd gezin.jpg

En dan is het nu aan jullie

Het werk is gedaan. Het feest is gevierd. Mijn kindje heeft de beste lancering ever gehad. Het is nu aan jullie. Aan mijn volgers, lezers, borrelliefhebbers, aan een ieder die het leven wil vieren met te gekke hapjes en anders dan anders borrelplanken. Dit boek is er voor jullie. Ik hoop dat jullie ‘m massaal gaan kopen. Ik hoop vooral dat jullie er mee aan de slag gaan en van het resultaat gaan genieten. Ik vond het een feestje om ‘m te maken!

liefs Susan

foto’s door mijn partner in foodcrime Dishtales 

Gepubliceerd op 21 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!