Boeklancering Borreltijd door Susan AretzBoekpresentatie Borreltijd.Dishtales

Boeklancering Borreltijd van Susan Aretz

Er is níks gaver dan je ideeën op papier terug te zien. Maar echt niet. Maanden van voorbereiding, dagen van kneiterhard koken en fotograferen. Vervolgens het op papier zetten van alle recepten en informatie. En dan is het ‘out of your hands’ en gaat ‘ie naar de drukker. Je denkt dat je na twee boeken wel weet hoe het gaat, maar toch is het iedere keer weer ongelofelijk spannend.

En dan is het moment er dat je ‘m voor het eerst in handen hebt. Zó gaaf! Maar dan begint eigenlijk het spannendste deel pas. Hij komt te liggen in boekwinkels, is online te koop, mensen gaan ‘m kopen en er mee aan de slag, pers gaat er in recensies iets van vinden. Zó spannend!

Maar voordat dat allemaal gebeurt is er een moment om te vieren. Want godsallemachtig wat ben ik trots op dit boek. Bedacht door mijn dochter toen ze zeven was en nu 2 jaar later is ‘ie er gewoon. Meer reden dan dat is er niet voor een geweldig feestje. En dat was het!

Boekpresentatie Borreltijd Union55.jpg

Je doet het niet alleen

Maar een feestje geef je nooit alleen. En dit feestje zeker niet, want wat zijn er veel mensen en bedrijven die daar een bijdrage aan hebben geleverd.

Als eerste was er alleen al de uitnodiging. Ik wilde dolgraag op een bijzondere manier de uitnodiging voor dit feestje versturen. En dat kon, met dank aan Rueda wijnen en TOTpr werd de uitnodiging – letterlijk – per flessenpost verstuurd. Zo gaaf!

En toen was er de dag van het feestje zelf. Met dank aan de Spirited Union Distillery, de mannen die mijn favoriete Union55 rum maken, konden we op deze te gekke locatie in Amsterdam (waar je ook tastings kunt doen trouwens!) ons feestje vieren. Zo uniek. Zó tof!

Boekpresentatie Borreltijd Hermit.jpg

Maar een feestje is níks zonder lekker eten & drinken. Dus reed Hermit Gin een mobiele bar naar Amsterdam om mijn gasten te voorzien van een van mijn favoriete Gin Tonics. En Willems Wermoed dat Willy een kick ass Dutch Martini kon maken, samen met zijn gin.

Iedereen weet natuurlijk ook dat het niet verstandig is om op een lege maag al dit lekkers te drinken. Dus daar kwam Crisp to the rescue. Veel mensen weten al hoe dol ik ben op deze online vers supermarkt, dus dat ik met  hun kneiterverse ingrediënten de hapjes voor mijn boeklancering kon maken was echt te gek. Bovendien kregen alle gasten ook nog eens een kadootje van ze mee en zie je mij vanaf zondag terug in hun app met een recept uit het boek én kun je via hun mijn boek winnen. Hoe tof is dat?!

Boekpresentatie Borreltijd Crisp.jpg

Maar ook BitesWeLove zorgde voor iets lekkers bij de borrel, in de vorm van hun nieuwste nootjesmixen. Dezelfde zakken die naast mijn laptop stonden ten tijde van het schrijven van mijn boek. Er waren biertjes van Lowlander en Fever Tree zorgde voor de juiste tonic en ginger beers. Echt te gek.

Feest!

Zonder al deze hulp was het nooit zo’n te gek feest geworden als het werd. Dubbel feest, want niet alleen was mijn moeder gister jarig, ik ben dat zelf morgen. Het is de leukste pre-verjaardagsborrel geworden die ik ooit heb gehad. En hoe gaaf is het dan als je je eerste boek kunt overhandigen aan een van je eigen grote culinaire voorbeelden; Yvette van Boven. Ik had bewust niks tegen haar gezegd, dus de verrassing was extra groot.

Boekpresentatie Borreltijd Yvette.jpg

Ook mijn eigen gezin kreeg een eerste exemplaar uitgereikt. Zonder hen ben ik niks en zou ik niet staan waar ik nu sta. Dankjewel aan iedereen die er gisteren bij was om het te vieren. Dankjewel voor alle te gekke reacties die al heb gehad. En dankjewel voor jullie support de afgelopen maanden. Ik ben zó blij!

Boekpresentatie Borreltijd gezin.jpg

En dan is het nu aan jullie

Het werk is gedaan. Het feest is gevierd. Mijn kindje heeft de beste lancering ever gehad. Het is nu aan jullie. Aan mijn volgers, lezers, borrelliefhebbers, aan een ieder die het leven wil vieren met te gekke hapjes en anders dan anders borrelplanken. Dit boek is er voor jullie. Ik hoop dat jullie ‘m massaal gaan kopen. Ik hoop vooral dat jullie er mee aan de slag gaan en van het resultaat gaan genieten. Ik vond het een feestje om ‘m te maken!

liefs Susan

foto’s door mijn partner in foodcrime Dishtales 

Gepubliceerd op 21 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.