Susan schenkt inEen speciale editie van Susan Pakt Uit, met uitsluitend tips voor nieuwe en toffe drankjes. Met en zonder alcohol. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?

Ik vind het overigens vrij lastig kiezen, omdat het aanbod zo ongelofelijk divers is. Er is nieuwe tequila, maar ook toffe port. Verschillende biertjes en nog veel meer. Laten we maar eens een glas pakken en gaan inschenken. En dan starten we met een alcoholvrije limoncello.

Pallini Limonzero

Een alcoholvrije en vegan limoncello uit Italië. Pallini Limonzero heeft een heerlijke, frisse en zoete smaak zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen. In tegenstelling tot reguliere limoncello bewaar je deze gewoon in de koelkast. Ook lekker om alcoholvrije cocktails mee te maken!

Pallini Limonzero 0,0% is verkrijgbaar oa. bij Mitra en kost €14,99.

LALA Tequila

Als twee Amsterdamse vrouwen de handen in een slaan om samen tequila te gaan maken in Mexico, dan is mijn nieuwsgierigheid wel aangewakkerd. Het resultaat is een hoogwaardige tequila, die niet bedoeld is om als shotje te drinken maar om écht van te genieten. En hoe mooi is die fles?

LA LA tequila

Als je er margarita’s mee wilt maken – een van mijn favoriete drankjes voor tequila – dan heb ik hier een lekker Margarita recept voor je waar deze tequila te gek in te gebruiken is. Maar ook de LALA Paloma die de dames ontwikkelden met 40 ml tequila 120 ml grapefruitsoda en ijs in een glas met zoutrandje (zie foto hieronder) klinkt echt waanzinnig lekker.

LALA Tequila is direct te koop via haar website en in de winkel // online webshops van gespecialiseerde slijterijen zoals De Drankerij. Daarnaast wordt de tequila geschonken in restaurants en cafe’s in Amsterdam, Den-Haag, Utrecht, Leiden en Rotterdam.

LALA tequila

Hotel Starlino

Net buiten Turijn, de geboorteplaats van Vermout, werd in Torino Distillati, Hotel Starlino geboren. Er zijn twee aperitivo’s, Rosé & Arancione en één vermout, Rosso. Starlino Rosso (vermout) heeft tonen van vijgen, gedroogde kersen en lichte aroma’s van peperkoek en bittere sinaasappels. Heerlijk in o.a. een Negroni, zoals je ‘m hieronder op de foto ziet.

negroni Starlino

Starlino Aperitivo Rosé is een geweldige basis voor een spritz. De flessen zijn geïnspireerd op een ouderwetse apothekersfles en de twintigste-eeuwse design- en architectuurstijl van Italië. Te koop o.a. bij Mitra en online. Prijzen starten vanaf € 19,99 voor 0,75 cl.

Cockburn’s Port

Een prachtig pakket met verschillende soorten port ontving ik van Cockburn’s. Daar zat ook een witte port bij, wat bijna geen toeval kon zijn. In Wereldwijd Borreltijd staat namelijk een zomerse cocktail met witte port als basis. Leuk dus om eens uit te proberen met dit, voor mij nieuwe, portmerk.

 

De port van Cockburn’s is o.a. te koop bij Albert Heijn. Prijs varieert per type port.

Ukiyo gin

De lancering van Ukiyo gin werd op een wel heel bijzondere manier gedaan. In Amsterdam werden we ontvangen met een avond vol Japanse inspiratie. Van het eten tot en met de thee / gin pairing, van de Japanse dans tot de drums. Het was echt onwijs tof gedaan. Net als de gin trouwens. Wat een prachtige fles. En wat een uniek verhaal.

Ukiyo gin

De gins worden gemaakt met lokaal geteelde rijst. Die wordt gedistilleerd tot Shochu, een traditionele Japanse sterke drank. Die wordt daarna opnieuw gedistilleerd met jeneverbessen, citrus en botanicals. Het resultaat is Ukiyo, een unieke Japanse rijst gin. Te gek hé? Er zijn twee smaken; yuzu en blossom. Met beide gins kunnen geweldige cocktails gemaakt worden. En natuurlijk is er ook de perfect serve voor een gin tonic.

De gin is onder meer online te koop en kost ongeveer € 39,50

G’inger gembersap

Van een hele andere orde is het verse gembersap van G’inger. Dit is 100% puur sap, zonder suiker of toevoegingen. Een krachtig sapje dus dat een perfecte basis is voor koude en warme drankjes. Ik zet er bijvoorbeeld gemberthee mee. In de zomer leng ik het aan met spuitwater. Maar ook door een taartvulling heb ik het gebruikt. Het is echt multi functioneel.

gemberthee met gembersap

Je bestelt g’inger gembersap online via hun eigen webshop Na opening is het sap nog een aantal weken houdbaar in de koelkast.

KEREL bier

Belgisch bier gemaakt zonder monniken, ik moest er om lachen toen ik het persbericht lag. Kerel is oud-vlaams voor vrij man by the way en een oud streekbier uit het Vlaamse Tielrode wat sinds 1867 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. De brouwerij sloot zijn deuren in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Toch was het één oud flesje KEREL, dat nog onder een berg puin verscholen lag, dat dit nieuwe brouwersverhaal vorm gaf toen de familie De Cock in 2015 de oude brouwerij kocht en het gist-DNA liet analyseren.

Onder het motto “untouched by monks” is er inmiddels een reeks eigenzinnige bieren met dit fijne drietal; de KEREL Saison, India Pale Ale en Grapefruit IPA.
De flesjes zijn prachtig en het Grapefruit IPA dat ik proefde smaakt naar meer. Te koop o.a. bij Albert Heijn

 

 

Gepubliceerd op 8 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.