Susan schenkt in

Een speciale editie van Susan Pakt Uit, met uitsluitend tips voor nieuwe en toffe drankjes. Met en zonder alcohol. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?
Ik vind het overigens vrij lastig kiezen, omdat het aanbod zo ongelofelijk divers is. Er is nieuwe tequila, maar ook toffe port. Verschillende biertjes en nog veel meer. Laten we maar eens een glas pakken en gaan inschenken. En dan starten we met een alcoholvrije limoncello.
Pallini Limonzero
Een alcoholvrije en vegan limoncello uit Italië. Pallini Limonzero heeft een heerlijke, frisse en zoete smaak zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen. In tegenstelling tot reguliere limoncello bewaar je deze gewoon in de koelkast. Ook lekker om alcoholvrije cocktails mee te maken!
Pallini Limonzero 0,0% is verkrijgbaar oa. bij Mitra en kost €14,99.
LALA Tequila
Als twee Amsterdamse vrouwen de handen in een slaan om samen tequila te gaan maken in Mexico, dan is mijn nieuwsgierigheid wel aangewakkerd. Het resultaat is een hoogwaardige tequila, die niet bedoeld is om als shotje te drinken maar om écht van te genieten. En hoe mooi is die fles?
Als je er margarita’s mee wilt maken – een van mijn favoriete drankjes voor tequila – dan heb ik hier een lekker Margarita recept voor je waar deze tequila te gek in te gebruiken is. Maar ook de LALA Paloma die de dames ontwikkelden met 40 ml tequila 120 ml grapefruitsoda en ijs in een glas met zoutrandje (zie foto hieronder) klinkt echt waanzinnig lekker.
Hotel Starlino
Net buiten Turijn, de geboorteplaats van Vermout, werd in Torino Distillati, Hotel Starlino geboren. Er zijn twee aperitivo’s, Rosé & Arancione en één vermout, Rosso. Starlino Rosso (vermout) heeft tonen van vijgen, gedroogde kersen en lichte aroma’s van peperkoek en bittere sinaasappels. Heerlijk in o.a. een Negroni, zoals je ‘m hieronder op de foto ziet.
Starlino Aperitivo Rosé is een geweldige basis voor een spritz. De flessen zijn geïnspireerd op een ouderwetse apothekersfles en de twintigste-eeuwse design- en architectuurstijl van Italië. Te koop o.a. bij Mitra en online. Prijzen starten vanaf € 19,99 voor 0,75 cl.
Cockburn’s Port
Een prachtig pakket met verschillende soorten port ontving ik van Cockburn’s. Daar zat ook een witte port bij, wat bijna geen toeval kon zijn. In Wereldwijd Borreltijd staat namelijk een zomerse cocktail met witte port als basis. Leuk dus om eens uit te proberen met dit, voor mij nieuwe, portmerk.
De port van Cockburn’s is o.a. te koop bij Albert Heijn. Prijs varieert per type port.
Ukiyo gin
De lancering van Ukiyo gin werd op een wel heel bijzondere manier gedaan. In Amsterdam werden we ontvangen met een avond vol Japanse inspiratie. Van het eten tot en met de thee / gin pairing, van de Japanse dans tot de drums. Het was echt onwijs tof gedaan. Net als de gin trouwens. Wat een prachtige fles. En wat een uniek verhaal.
De gins worden gemaakt met lokaal geteelde rijst. Die wordt gedistilleerd tot Shochu, een traditionele Japanse sterke drank. Die wordt daarna opnieuw gedistilleerd met jeneverbessen, citrus en botanicals. Het resultaat is Ukiyo, een unieke Japanse rijst gin. Te gek hé? Er zijn twee smaken; yuzu en blossom. Met beide gins kunnen geweldige cocktails gemaakt worden. En natuurlijk is er ook de perfect serve voor een gin tonic.
De gin is onder meer online te koop en kost ongeveer € 39,50
G’inger gembersap
Van een hele andere orde is het verse gembersap van G’inger. Dit is 100% puur sap, zonder suiker of toevoegingen. Een krachtig sapje dus dat een perfecte basis is voor koude en warme drankjes. Ik zet er bijvoorbeeld gemberthee mee. In de zomer leng ik het aan met spuitwater. Maar ook door een taartvulling heb ik het gebruikt. Het is echt multi functioneel.
Je bestelt g’inger gembersap online via hun eigen webshop Na opening is het sap nog een aantal weken houdbaar in de koelkast.
KEREL bier
Belgisch bier gemaakt zonder monniken, ik moest er om lachen toen ik het persbericht lag. Kerel is oud-vlaams voor vrij man by the way en een oud streekbier uit het Vlaamse Tielrode wat sinds 1867 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. De brouwerij sloot zijn deuren in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Toch was het één oud flesje KEREL, dat nog onder een berg puin verscholen lag, dat dit nieuwe brouwersverhaal vorm gaf toen de familie De Cock in 2015 de oude brouwerij kocht en het gist-DNA liet analyseren.
Onder het motto “untouched by monks” is er inmiddels een reeks eigenzinnige bieren met dit fijne drietal; de KEREL Saison, India Pale Ale en Grapefruit IPA.
De flesjes zijn prachtig en het Grapefruit IPA dat ik proefde smaakt naar meer. Te koop o.a. bij Albert Heijn
Gepubliceerd op 8 oktober 2021