Susan schenkt inEen speciale editie van Susan Pakt Uit, met uitsluitend tips voor nieuwe en toffe drankjes. Met en zonder alcohol. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?

Ik vind het overigens vrij lastig kiezen, omdat het aanbod zo ongelofelijk divers is. Er is nieuwe tequila, maar ook toffe port. Verschillende biertjes en nog veel meer. Laten we maar eens een glas pakken en gaan inschenken. En dan starten we met een alcoholvrije limoncello.

Pallini Limonzero

Een alcoholvrije en vegan limoncello uit Italië. Pallini Limonzero heeft een heerlijke, frisse en zoete smaak zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen. In tegenstelling tot reguliere limoncello bewaar je deze gewoon in de koelkast. Ook lekker om alcoholvrije cocktails mee te maken!

Pallini Limonzero 0,0% is verkrijgbaar oa. bij Mitra en kost €14,99.

LALA Tequila

Als twee Amsterdamse vrouwen de handen in een slaan om samen tequila te gaan maken in Mexico, dan is mijn nieuwsgierigheid wel aangewakkerd. Het resultaat is een hoogwaardige tequila, die niet bedoeld is om als shotje te drinken maar om écht van te genieten. En hoe mooi is die fles?

LA LA tequila

Als je er margarita’s mee wilt maken – een van mijn favoriete drankjes voor tequila – dan heb ik hier een lekker Margarita recept voor je waar deze tequila te gek in te gebruiken is. Maar ook de LALA Paloma die de dames ontwikkelden met 40 ml tequila 120 ml grapefruitsoda en ijs in een glas met zoutrandje (zie foto hieronder) klinkt echt waanzinnig lekker.

LALA Tequila is direct te koop via haar website en in de winkel // online webshops van gespecialiseerde slijterijen zoals De Drankerij. Daarnaast wordt de tequila geschonken in restaurants en cafe’s in Amsterdam, Den-Haag, Utrecht, Leiden en Rotterdam.

LALA tequila

Hotel Starlino

Net buiten Turijn, de geboorteplaats van Vermout, werd in Torino Distillati, Hotel Starlino geboren. Er zijn twee aperitivo’s, Rosé & Arancione en één vermout, Rosso. Starlino Rosso (vermout) heeft tonen van vijgen, gedroogde kersen en lichte aroma’s van peperkoek en bittere sinaasappels. Heerlijk in o.a. een Negroni, zoals je ‘m hieronder op de foto ziet.

negroni Starlino

Starlino Aperitivo Rosé is een geweldige basis voor een spritz. De flessen zijn geïnspireerd op een ouderwetse apothekersfles en de twintigste-eeuwse design- en architectuurstijl van Italië. Te koop o.a. bij Mitra en online. Prijzen starten vanaf € 19,99 voor 0,75 cl.

Cockburn’s Port

Een prachtig pakket met verschillende soorten port ontving ik van Cockburn’s. Daar zat ook een witte port bij, wat bijna geen toeval kon zijn. In Wereldwijd Borreltijd staat namelijk een zomerse cocktail met witte port als basis. Leuk dus om eens uit te proberen met dit, voor mij nieuwe, portmerk.

 

De port van Cockburn’s is o.a. te koop bij Albert Heijn. Prijs varieert per type port.

Ukiyo gin

De lancering van Ukiyo gin werd op een wel heel bijzondere manier gedaan. In Amsterdam werden we ontvangen met een avond vol Japanse inspiratie. Van het eten tot en met de thee / gin pairing, van de Japanse dans tot de drums. Het was echt onwijs tof gedaan. Net als de gin trouwens. Wat een prachtige fles. En wat een uniek verhaal.

Ukiyo gin

De gins worden gemaakt met lokaal geteelde rijst. Die wordt gedistilleerd tot Shochu, een traditionele Japanse sterke drank. Die wordt daarna opnieuw gedistilleerd met jeneverbessen, citrus en botanicals. Het resultaat is Ukiyo, een unieke Japanse rijst gin. Te gek hé? Er zijn twee smaken; yuzu en blossom. Met beide gins kunnen geweldige cocktails gemaakt worden. En natuurlijk is er ook de perfect serve voor een gin tonic.

De gin is onder meer online te koop en kost ongeveer € 39,50

G’inger gembersap

Van een hele andere orde is het verse gembersap van G’inger. Dit is 100% puur sap, zonder suiker of toevoegingen. Een krachtig sapje dus dat een perfecte basis is voor koude en warme drankjes. Ik zet er bijvoorbeeld gemberthee mee. In de zomer leng ik het aan met spuitwater. Maar ook door een taartvulling heb ik het gebruikt. Het is echt multi functioneel.

gemberthee met gembersap

Je bestelt g’inger gembersap online via hun eigen webshop Na opening is het sap nog een aantal weken houdbaar in de koelkast.

KEREL bier

Belgisch bier gemaakt zonder monniken, ik moest er om lachen toen ik het persbericht lag. Kerel is oud-vlaams voor vrij man by the way en een oud streekbier uit het Vlaamse Tielrode wat sinds 1867 werd gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. De brouwerij sloot zijn deuren in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Toch was het één oud flesje KEREL, dat nog onder een berg puin verscholen lag, dat dit nieuwe brouwersverhaal vorm gaf toen de familie De Cock in 2015 de oude brouwerij kocht en het gist-DNA liet analyseren.

Onder het motto “untouched by monks” is er inmiddels een reeks eigenzinnige bieren met dit fijne drietal; de KEREL Saison, India Pale Ale en Grapefruit IPA.
De flesjes zijn prachtig en het Grapefruit IPA dat ik proefde smaakt naar meer. Te koop o.a. bij Albert Heijn

 

 

Gepubliceerd op 8 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.