Margarita cocktail receptenWaarom ik tot nu toe niet eerder Margarita’s heb gemaakt is me een raadsel. Met het basisrecept voor deze klassieke cocktail kun je geweldig variëren.

Want een Margarita is met recht een klassieke cocktail te noemen. Ook al worden er meerdere namen genoemd van mensen die als eerste een Margarita maakte, dat deze cocktail al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw wordt gemaakt is zeker.

Geen idee dus waarom ik thuis nog nooit eerder zelf een Margarita heb gemaakt. Van Cointreau kreeg ik echter een pakketje met een aantal ingrediënten hiervoor, dus het enige dat nog nodig bleek was een goede fles tequila.

We maakten in eerste instantie, naar recept van Cointreau, de klassieke Margarita. Die is straf, maar hou je van limoensap dan ga je hier heel blij van worden. Ik snap wel ook waarom sommige Margarita recepten nog wat suikersiroop toevoegen.

Daarna gingen we aan het experimenteren. Met Margarita’s met een zoete touch erin. Daar werd het eigenlijk alleen maar nóg lekkerder van. Dus al die recepten deel ik graag me je. Zeker met de zomer in aantocht kun je deze cocktailrecepten maar beter alvast klaar hebben liggen!

klassieke margaritaKlassieke Margarita
voor één glas

30 ml vers limoensap
30 ml Cointreau
60 ml LaLa tequila (ik maak daar meestal 50 ml van)
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: shaker

Maak je klassieke margarita door alle ingrediënten in een shaker te doen. Shake die tot je drankje goed koud is. Giet dit door een zeefje in je glas. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Serveer meteen.

margarita cocktalStrawberry Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram verse aardbeien
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je strawberry Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan (ik doe dat grappig genoeg op de smoothie stand…) en laat draaien tot je aardbeien volledig met het ijs geblend zijn.. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je strawberry Margarita erin en serveer meteen.

frozen mango margaritaFrozen mango Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram bevroren mangoblokjes
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je frozen mango Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan en laat draaien tot je mango volledig met het ijs geblend is. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je frozen Mango Margarita erin en serveer meteen.

 

 

Gepubliceerd op 26 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.