Margarita cocktail receptenWaarom ik tot nu toe niet eerder Margarita’s heb gemaakt is me een raadsel. Met het basisrecept voor deze klassieke cocktail kun je geweldig variëren.

Want een Margarita is met recht een klassieke cocktail te noemen. Ook al worden er meerdere namen genoemd van mensen die als eerste een Margarita maakte, dat deze cocktail al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw wordt gemaakt is zeker.

Geen idee dus waarom ik thuis nog nooit eerder zelf een Margarita heb gemaakt. Van Cointreau kreeg ik echter een pakketje met een aantal ingrediënten hiervoor, dus het enige dat nog nodig bleek was een goede fles tequila.

We maakten in eerste instantie, naar recept van Cointreau, de klassieke Margarita. Die is straf, maar hou je van limoensap dan ga je hier heel blij van worden. Ik snap wel ook waarom sommige Margarita recepten nog wat suikersiroop toevoegen.

Daarna gingen we aan het experimenteren. Met Margarita’s met een zoete touch erin. Daar werd het eigenlijk alleen maar nóg lekkerder van. Dus al die recepten deel ik graag me je. Zeker met de zomer in aantocht kun je deze cocktailrecepten maar beter alvast klaar hebben liggen!

klassieke margaritaKlassieke Margarita
voor één glas

30 ml vers limoensap
30 ml Cointreau
60 ml LaLa tequila (ik maak daar meestal 50 ml van)
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: shaker

Maak je klassieke margarita door alle ingrediënten in een shaker te doen. Shake die tot je drankje goed koud is. Giet dit door een zeefje in je glas. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Serveer meteen.

margarita cocktalStrawberry Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram verse aardbeien
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je strawberry Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan (ik doe dat grappig genoeg op de smoothie stand…) en laat draaien tot je aardbeien volledig met het ijs geblend zijn.. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je strawberry Margarita erin en serveer meteen.

frozen mango margaritaFrozen mango Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram bevroren mangoblokjes
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je frozen mango Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan en laat draaien tot je mango volledig met het ijs geblend is. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je frozen Mango Margarita erin en serveer meteen.

 

 

Gepubliceerd op 26 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.