Margarita cocktail recepten

Waarom ik tot nu toe niet eerder Margarita’s heb gemaakt is me een raadsel. Met het basisrecept voor deze klassieke cocktail kun je geweldig variëren.
Want een Margarita is met recht een klassieke cocktail te noemen. Ook al worden er meerdere namen genoemd van mensen die als eerste een Margarita maakte, dat deze cocktail al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw wordt gemaakt is zeker.
Geen idee dus waarom ik thuis nog nooit eerder zelf een Margarita heb gemaakt. Van Cointreau kreeg ik echter een pakketje met een aantal ingrediënten hiervoor, dus het enige dat nog nodig bleek was een goede fles tequila.
We maakten in eerste instantie, naar recept van Cointreau, de klassieke Margarita. Die is straf, maar hou je van limoensap dan ga je hier heel blij van worden. Ik snap wel ook waarom sommige Margarita recepten nog wat suikersiroop toevoegen.
Daarna gingen we aan het experimenteren. Met Margarita’s met een zoete touch erin. Daar werd het eigenlijk alleen maar nóg lekkerder van. Dus al die recepten deel ik graag me je. Zeker met de zomer in aantocht kun je deze cocktailrecepten maar beter alvast klaar hebben liggen!
Klassieke Margarita
voor één glas
30 ml vers limoensap
30 ml Cointreau
60 ml LaLa tequila (ik maak daar meestal 50 ml van)
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout
Verder nodig: shaker
Maak je klassieke margarita door alle ingrediënten in een shaker te doen. Shake die tot je drankje goed koud is. Giet dit door een zeefje in je glas. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Serveer meteen.
Strawberry Margarita
voor 2 glazen
50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram verse aardbeien
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout
Verder nodig: blender
Maak je strawberry Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan (ik doe dat grappig genoeg op de smoothie stand…) en laat draaien tot je aardbeien volledig met het ijs geblend zijn.. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je strawberry Margarita erin en serveer meteen.
Frozen mango Margarita
voor 2 glazen
50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram bevroren mangoblokjes
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout
Verder nodig: blender
Maak je frozen mango Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan en laat draaien tot je mango volledig met het ijs geblend is. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je frozen Mango Margarita erin en serveer meteen.
Gepubliceerd op 26 april 2021