Margarita cocktail receptenWaarom ik tot nu toe niet eerder Margarita’s heb gemaakt is me een raadsel. Met het basisrecept voor deze klassieke cocktail kun je geweldig variëren.

Want een Margarita is met recht een klassieke cocktail te noemen. Ook al worden er meerdere namen genoemd van mensen die als eerste een Margarita maakte, dat deze cocktail al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw wordt gemaakt is zeker.

Geen idee dus waarom ik thuis nog nooit eerder zelf een Margarita heb gemaakt. Van Cointreau kreeg ik echter een pakketje met een aantal ingrediënten hiervoor, dus het enige dat nog nodig bleek was een goede fles tequila.

We maakten in eerste instantie, naar recept van Cointreau, de klassieke Margarita. Die is straf, maar hou je van limoensap dan ga je hier heel blij van worden. Ik snap wel ook waarom sommige Margarita recepten nog wat suikersiroop toevoegen.

Daarna gingen we aan het experimenteren. Met Margarita’s met een zoete touch erin. Daar werd het eigenlijk alleen maar nóg lekkerder van. Dus al die recepten deel ik graag me je. Zeker met de zomer in aantocht kun je deze cocktailrecepten maar beter alvast klaar hebben liggen!

klassieke margaritaKlassieke Margarita
voor één glas

30 ml vers limoensap
30 ml Cointreau
60 ml Tequila (ik maak daar meestal 50 ml van)
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: shaker

Maak je klassieke margarita door alle ingrediënten in een shaker te doen. Shake die tot je drankje goed koud is. Giet dit door een zeefje in je glas. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Serveer meteen.

margarita cocktalStrawberry Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram verse aardbeien
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je strawberry Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan (ik doe dat grappig genoeg op de smoothie stand…) en laat draaien tot je aardbeien volledig met het ijs geblend zijn.. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je strawberry Margarita erin en serveer meteen.

frozen mango margaritaFrozen mango Margarita
voor 2 glazen

50 ml vers limoensap
60 ml Cointreau
100 ml Tequila
125 – 150 gram bevroren mangoblokjes
2 grote ijsblokken
fijn keukenzout

Verder nodig: blender

Maak je frozen mango Margarita door alle ingrediënten in een blender te doen. Zet die aan en laat draaien tot je mango volledig met het ijs geblend is. Voor de ultieme Margarita beleving maak je vooraf de rand van je glas vochtig met wat limoensap en doop je die dunnetjes rondom in fijn keukenzout. Giet dan je frozen Mango Margarita erin en serveer meteen.

 

 

Gepubliceerd op 26 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juli 2021
fleur de sel handmatig scheppen
 
De wondere wereld van zout

Zout gebruiken we allemaal, dagelijks wellicht zelfs. Hoe wordt het gewonnen en welke soorten zijn er? Ik zocht het in de Camargue in Frankrijk voor je uit.
7 juli 2021
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
27 juni 2021
favorieten Crisp Susan
 
Crisp bezorgt de lekkerste versproducten thuis

Al vanaf dag 1 ben ik Crisp fan. De online verssupermarkt die thuis bezorgt. Ook tijdens de vakantie zijn zij écht een uitkomst.
25 juni 2021
Roaring Dinners
 
Roaring dinners luiden de nieuwe Twenties in

The roaring 20's zijn terug en foodies die van een feestje houden vieren de start van de moderne jaren ’20 met een avond Roaring Dinners in Amsterdam!
25 juni 2021
 
Top 10 Zomerse drankjes

Er zijn weer volop nieuwe, maar ook vertrouwde drankjes die zo heerlijk zijn op zomerse dagen. Met én zonder alcohol. Ik zette er 10 voor je op een rijtje!
18 juni 2021
pink senorita
 
Pink señorita met tropisch zeezoutrandje

Sommige cocktails worden nóg lekkerder van wat kick op het glas. Een zoutrandje maakt van deze pink señorita je nieuwe favoriete cocktail!