Streek van verrassingenAls je erop uit wilt biedt de Streek van Verrassingen meerdere locaties, waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt. Ik vertel je er meer over!

Want ik werd uitgenodigd om ook dit jaar te ontdekken wat de streek waar ik woon nog meer te bieden heeft. Als je het artikel van vorig jaar leest zie je al dat dat iedere keer weer meer is dan ook ik van te voren bedenk. Ook dit jaar was het geval. Met ook nog eens een hele bijzondere plek om te overnachten.

Kasteel Oud Poelgeest

Want hoe vaak krijg je nou de kans om pal naast Kasteel Oud Poelgeest te verblijven?! Niet vaak, dus dat was een kans die ik (samen met mijn dochter) met beide handen aangreep. Want midden in Oegstgeest vind je dit prachtige kasteel, waar de befaamde professor Boerhaave destijds woonde.

Het kasteel werd in 1668 gebouwd en staat op een enorm landgoed, dat vrij toegankelijk is. Heerlijk om te wandelen of om bij mooi weer te picknicken, zoals wij vorig jaar deden.

oud poelgeest  oud poelgeest

Op hetzelfde landgoed staat ook een hotel, er zit een restaurant en een heerlijk groot terras. Dus als je klaar bent na je wandeling strijk je daar lekker neer om de innerlijke mens te verblijden.

Terug naar Oegstgeest

Wij wandelden vanaf het landgoed richting het centrum van Oegstgeest. Het valt me iedere keer weer op hoe groen Oegstgeest is.

oegstgeest  Danice ijs

Bij IJscafé Danice worden we getrakteerd op een heerlijk ijsje. Da’s nog niet eenvoudig kiezen kan ik je vertellen. Ik zag ook dat ze heerlijke cannoli hadden liggen. Zó lekker!

Culinair Oegstgeest

In de Van Kempenaerstraat kun je heerlijk winkelen bij wat fijne boetiekjes, delicatessenwinkels en ook onze geliefde Dames Dietz hebben daar hun zaak.

Voor ons staat ’s avonds een andere culinaire verrassing uit Oegstgeest op het programma. Er wordt een gewéldig menu van Suzie’s & Van Aken bezorgd. Oh jongens, dat was me toch lekker! Een restaurant ook dat ik zelf nog niet kende en dus extra blij ben als straks de horeca weer open mag en we daar een keer kunnen eten. Aanrader!

Suzie's & Van Aken  pipokeet streek van verrassingen

Ondanks de hoeveelheid regen die wordt voorspeld is dochterlief niet van gedachten te krijgen en slapen we in de Streek van Verrassingen wagen. Gelukkig kunnen we ’s ochtends lekker douchen in het hotel en hebben die ook een heerlijke ontbijtbox voor ons geregeld. Wat een verwennerij!

Veelzijdig Katwijk

Vanuit Oegstgeest rijden we daarna door naar Katwijk. Helaas kan de geplande surfles wegens een onstuimige zee niet doorgaan, maar er is nog veel meer te doen in Katwijk.

Panbos

We beginnen met een lekkere wandeling door het Panbos. We lopen de Tankwalroute. De pantsermuur die door de Duitsers in de 2e Wereldoorlog werd aangelegd doorsnijdt het hele duingebied. Sowieso is het een heerlijk natuurgebied om door heen te lopen. Parkeren is gratis, je betaalt alleen een klein bijdrage voor toegang tot het natuurgebied, waardoor het meteen ook in stand gehouden kan worden.

panbos loopbrug

Na de wandeling een kleine tussenstop bij Festina Lente Tuin. Ben je op zoek naar bijzondere planten, dan is dit jouw plek! Maar in de zomer kun je ook terecht in de pluktuin. Wil je gewoon even lekker hier zitten, dan kan dat in de bezoekerstuinen. Je vindt Festina op slechts een paar minuten van het Panbos!

katwijk duinen

Lunchen op strand van Katwijk

Je kunt echt op héél veel plekken op het strand van Katwijk lekker eten. Aten we de vorige keer ’s avonds op het terras bij KW 106, dit keer strijken we neer voor de lunch bij Surf & Beach (bij strandopgang 1 & 3) Het zonnetje schijnt, en van al dat wandelen krijg je trek. Gelukkig weten ze daar hier wel raad mee. We genieten van een lekkere poké bowl en ik word helemaal blij van de 3 Aziatische hapjes die geserveerd worden. Glas rosé erbij, niks meer aan doen!

surf en beach surf en beach lunch

En dan zit het er al weer op. Ik ben wéér verrast door wat er zo dicht in de buurt allemaal te doen en te zien en te genieten is. Kom je dus richting Leiden en omgeving, weet dan dat dit er ook allemaal te beleven is. Het is met recht een Streek van Verrassingen!

Streek van Verrassingen x Susan Aretz

Deze perstrip werd aangeboden door de Streek van Verrassingen. Voor het schrijven van dit artikel kreeg ik verder niet betaald.

Gepubliceerd op 10 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.