Zelfgemaakte Peshawari Naan (uit The Curry Guy)



Zelf peshawari naan maken doe je vanaf nu met het beste recept van The Curry Guy. Een simpel naan recept die van iedere Indiase maaltijd een feest maakt.

Het is inmiddels traditie, als we naar onze vrienden in Engeland gaan bestellen we Indiaas. Dat was ook waar we voor het eerst Pershawari Naan eten. Later, bij restaurant Veda in Scheveningen, proefden we ze vers gemaakt. Zó lekker.

Met dank aan het boek van The Curry Guy kun je dat nu ook thuis.

En dat is eigenlijk simpeler dan ik dacht. Maak de volledige hoeveelheid en vries eventueel overgebleven Naan in. Maar grote kans dat ze in een mum van tijd op zijn. Nooit meer verpakte droge schoenzolen uit de supermarkt hierna!

Voor 8 tot 10 personen – basisrecept Naan

  • 900g bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 1el zout
  • 2el bakpoeder
  • 300ml volle melk
  • 7g gedroogde gist
  • 2el suiker
  • 3 eieren
  • 270g yoghurt, ik gebruikte halfvolle. Het recept geeft Griekse aan
  • 1tl zonnebloemolie
  • 3el gesmolten Ghee (geklaarde boter, oa bij AH)
  • sesamzaad

Voor de Peshawari vulling

  • 200g amandelschaafsel
  • 2el geraspte kokos
  • 3el slagroom
  • 1el suiker
  • 20 blanke rozijnen

Verder nodig: deegroller – koekenpan – optioneel keukenmachine met deeghaak

zelf naan maken

Basisrecept voor naan

Voor de basis van je naan zeef je bloem, zout, bakpoeder in een grote kom. Verwarm de melk tot ‘ie handwarm is. Giet er dan de suiker en gist bij, deksel erop en 20 minuten laten staan. Je gist is dan actief en de melk is gaan schuimen. Met een garde mix je de eieren bij de yoghurt. In de kom van je keukenmachine gaan de droge ingrediënten, giet hier het melk- en yoghurtmengsel bij. Laat op medium stand de deeghaak zijn werk doen gedurende 10 minuten.

Heb je geen keukenmachine met deeghaak dan wordt het ouderwets je spierballen gebruiken en op een bebloemd aanrecht 10 minuten kneden tot je een zachte, iets kleverige bal deeg hebt. Doe die in een kom die je hebt ingevet met de zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Peshawari Naan recept

Voor de vulling pureer je het amandelschaafsel met de kokos, room, suiker en rozijnen in een foodprocessor tot een dikke pasta. Is het resultaat te kruimelig dan klein scheutje extra room erbij of meer amandel als het juist te nat is. Haal uit de machine en kneed tot een soepele, deegachtige pasta.

Neem een stukje deeg ter grootte van een tennisbal, druk het iets plat en leg een balletje van de pasta – ter grootte van een golfbal – in het midden van het deeg. Vouw het naandeeg om de pasta en rol het met een deegroller, op een bebloemd aanrecht, uit tot een ronde of druppelvormige lap van 5mm dik. Klop de overtollige bloem eraf.

Thuis Naan maken

Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en leg de naan erin. De onderkant gaat nu garen, de bovenkant zal gaan borrelen. Controleer de onderkant regelmatig, zodat ‘ie niet verbrandt. Ze moeten mooi goudkleurig zijn. Draai dan om, zodat de andere kant ook nog kan kleuren. Na 3-5 minuten is je naan gaar en klaar.

Leg de gebakken naan op een rooster, bestrijk dunnetjes met gesmolten ghee en bestrooi met sesamzaad. Houd warm, terwijl je de rest van het deeg verwerkt en bakt.

Curry & Naan

Een match made in heaven, verse naan eten bij je zelfgemaakte curry. Mijn favoriete recepten vind je hier

Gepubliceerd op 15 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!