Zelfgemaakte Peshawari Naan (uit The Curry Guy)



Zelf peshawari naan maken doe je vanaf nu met het beste recept van The Curry Guy. Een simpel naan recept die van iedere Indiase maaltijd een feest maakt.

Het is inmiddels traditie, als we naar onze vrienden in Engeland gaan bestellen we Indiaas. Dat was ook waar we voor het eerst Pershawari Naan eten. Later, bij restaurant Veda in Scheveningen, proefden we ze vers gemaakt. Zó lekker.

Met dank aan het boek van The Curry Guy kun je dat nu ook thuis.

En dat is eigenlijk simpeler dan ik dacht. Maak de volledige hoeveelheid en vries eventueel overgebleven Naan in. Maar grote kans dat ze in een mum van tijd op zijn. Nooit meer verpakte droge schoenzolen uit de supermarkt hierna!

Voor 8 tot 10 personen – basisrecept Naan

  • 900g bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 1el zout
  • 2el bakpoeder
  • 300ml volle melk
  • 7g gedroogde gist
  • 2el suiker
  • 3 eieren
  • 270g yoghurt, ik gebruikte halfvolle. Het recept geeft Griekse aan
  • 1tl zonnebloemolie
  • 3el gesmolten Ghee (geklaarde boter, oa bij AH)
  • sesamzaad

Voor de Peshawari vulling

  • 200g amandelschaafsel
  • 2el geraspte kokos
  • 3el slagroom
  • 1el suiker
  • 20 blanke rozijnen

Verder nodig: deegroller – koekenpan – optioneel keukenmachine met deeghaak

zelf naan maken

Basisrecept voor naan

Voor de basis van je naan zeef je bloem, zout, bakpoeder in een grote kom. Verwarm de melk tot ‘ie handwarm is. Giet er dan de suiker en gist bij, deksel erop en 20 minuten laten staan. Je gist is dan actief en de melk is gaan schuimen. Met een garde mix je de eieren bij de yoghurt. In de kom van je keukenmachine gaan de droge ingrediënten, giet hier het melk- en yoghurtmengsel bij. Laat op medium stand de deeghaak zijn werk doen gedurende 10 minuten.

Heb je geen keukenmachine met deeghaak dan wordt het ouderwets je spierballen gebruiken en op een bebloemd aanrecht 10 minuten kneden tot je een zachte, iets kleverige bal deeg hebt. Doe die in een kom die je hebt ingevet met de zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Peshawari Naan recept

Voor de vulling pureer je het amandelschaafsel met de kokos, room, suiker en rozijnen in een foodprocessor tot een dikke pasta. Is het resultaat te kruimelig dan klein scheutje extra room erbij of meer amandel als het juist te nat is. Haal uit de machine en kneed tot een soepele, deegachtige pasta.

Neem een stukje deeg ter grootte van een tennisbal, druk het iets plat en leg een balletje van de pasta – ter grootte van een golfbal – in het midden van het deeg. Vouw het naandeeg om de pasta en rol het met een deegroller, op een bebloemd aanrecht, uit tot een ronde of druppelvormige lap van 5mm dik. Klop de overtollige bloem eraf.

Thuis Naan maken

Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en leg de naan erin. De onderkant gaat nu garen, de bovenkant zal gaan borrelen. Controleer de onderkant regelmatig, zodat ‘ie niet verbrandt. Ze moeten mooi goudkleurig zijn. Draai dan om, zodat de andere kant ook nog kan kleuren. Na 3-5 minuten is je naan gaar en klaar.

Leg de gebakken naan op een rooster, bestrijk dunnetjes met gesmolten ghee en bestrooi met sesamzaad. Houd warm, terwijl je de rest van het deeg verwerkt en bakt.

Curry & Naan

Een match made in heaven, verse naan eten bij je zelfgemaakte curry. Mijn favoriete recepten vind je hier

Gepubliceerd op 15 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.