Zelfgemaakte Peshawari Naan (uit The Curry Guy)



Zelf peshawari naan maken doe je vanaf nu met het beste recept van The Curry Guy. Een simpel naan recept die van iedere Indiase maaltijd een feest maakt.

Het is inmiddels traditie, als we naar onze vrienden in Engeland gaan bestellen we Indiaas. Dat was ook waar we voor het eerst Pershawari Naan eten. Later, bij restaurant Veda in Scheveningen, proefden we ze vers gemaakt. Zó lekker.

Met dank aan het boek van The Curry Guy kun je dat nu ook thuis.

En dat is eigenlijk simpeler dan ik dacht. Maak de volledige hoeveelheid en vries eventueel overgebleven Naan in. Maar grote kans dat ze in een mum van tijd op zijn. Nooit meer verpakte droge schoenzolen uit de supermarkt hierna!

Voor 8 tot 10 personen – basisrecept Naan

  • 900g bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 1el zout
  • 2el bakpoeder
  • 300ml volle melk
  • 7g gedroogde gist
  • 2el suiker
  • 3 eieren
  • 270g yoghurt, ik gebruikte halfvolle. Het recept geeft Griekse aan
  • 1tl zonnebloemolie
  • 3el gesmolten Ghee (geklaarde boter, oa bij AH)
  • sesamzaad

Voor de Peshawari vulling

  • 200g amandelschaafsel
  • 2el geraspte kokos
  • 3el slagroom
  • 1el suiker
  • 20 blanke rozijnen

Verder nodig: deegroller – koekenpan – optioneel keukenmachine met deeghaak

zelf naan maken

Basisrecept voor naan

Voor de basis van je naan zeef je bloem, zout, bakpoeder in een grote kom. Verwarm de melk tot ‘ie handwarm is. Giet er dan de suiker en gist bij, deksel erop en 20 minuten laten staan. Je gist is dan actief en de melk is gaan schuimen. Met een garde mix je de eieren bij de yoghurt. In de kom van je keukenmachine gaan de droge ingrediënten, giet hier het melk- en yoghurtmengsel bij. Laat op medium stand de deeghaak zijn werk doen gedurende 10 minuten.

Heb je geen keukenmachine met deeghaak dan wordt het ouderwets je spierballen gebruiken en op een bebloemd aanrecht 10 minuten kneden tot je een zachte, iets kleverige bal deeg hebt. Doe die in een kom die je hebt ingevet met de zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Peshawari Naan recept

Voor de vulling pureer je het amandelschaafsel met de kokos, room, suiker en rozijnen in een foodprocessor tot een dikke pasta. Is het resultaat te kruimelig dan klein scheutje extra room erbij of meer amandel als het juist te nat is. Haal uit de machine en kneed tot een soepele, deegachtige pasta.

Neem een stukje deeg ter grootte van een tennisbal, druk het iets plat en leg een balletje van de pasta – ter grootte van een golfbal – in het midden van het deeg. Vouw het naandeeg om de pasta en rol het met een deegroller, op een bebloemd aanrecht, uit tot een ronde of druppelvormige lap van 5mm dik. Klop de overtollige bloem eraf.

Thuis Naan maken

Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en leg de naan erin. De onderkant gaat nu garen, de bovenkant zal gaan borrelen. Controleer de onderkant regelmatig, zodat ‘ie niet verbrandt. Ze moeten mooi goudkleurig zijn. Draai dan om, zodat de andere kant ook nog kan kleuren. Na 3-5 minuten is je naan gaar en klaar.

Leg de gebakken naan op een rooster, bestrijk dunnetjes met gesmolten ghee en bestrooi met sesamzaad. Houd warm, terwijl je de rest van het deeg verwerkt en bakt.

Curry & Naan

Een match made in heaven, verse naan eten bij je zelfgemaakte curry. Mijn favoriete recepten vind je hier

Gepubliceerd op 15 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.