Smulpaapje weekmenu – #43



Ingrediënten die je gewend bent op één manier te gebruiken, maar waar veel meer mee kan dan je denkt. En laten we een Hollandse klassieker als hete bliksem eens in een ander jasje steken, waarom niet?

Een Monstersoep die de favoriet van onze kleuter werd en een gouwe ouwe, die altijd lekker is om te maken. Wat een heerlijk weekmenu weer. Ga je mee de keuken in?

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Brownies met bietjes

Dag 2 – Hete Bliksem met peren

Dag 3 – Zoete aardappelpancakes

Dag 4 – Spinaziesoep

Dag 5 – Varkenshaas met courgette

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

600g spinazie
scheutje slagroom
gerookte zalm
lichte basterdsuiker
200g chocola, 70%
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes
zoete aardappel
banaan
1,5kg aardappelen
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
2 stukken varkenshaas
Platte peterselie
500g Gekookte Krielaardappeltjes
250g Cherrytomaten
1 courgette

Voorraad-/kruiden-/koelkast

ui
knoflook
kippenbouillon
eieren
vanille extract
Roomboter
bloem
eieren
speculaaskruiden
zonnebloemolie
Halfvolle melk
Nootmuskaat
Cajunkruiden
olijfolie
Citroenrasp en sap
gemalen komijn
gemalen koriander
cayennepoeder
 

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.