Smulpaapje weekmenu – #43



Ingrediënten die je gewend bent op één manier te gebruiken, maar waar veel meer mee kan dan je denkt. En laten we een Hollandse klassieker als hete bliksem eens in een ander jasje steken, waarom niet?

Een Monstersoep die de favoriet van onze kleuter werd en een gouwe ouwe, die altijd lekker is om te maken. Wat een heerlijk weekmenu weer. Ga je mee de keuken in?

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Brownies met bietjes

Dag 2 – Hete Bliksem met peren

Dag 3 – Zoete aardappelpancakes

Dag 4 – Spinaziesoep

Dag 5 – Varkenshaas met courgette

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

600g spinazie
scheutje slagroom
gerookte zalm
lichte basterdsuiker
200g chocola, 70%
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes
zoete aardappel
banaan
1,5kg aardappelen
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
2 stukken varkenshaas
Platte peterselie
500g Gekookte Krielaardappeltjes
250g Cherrytomaten
1 courgette

Voorraad-/kruiden-/koelkast

ui
knoflook
kippenbouillon
eieren
vanille extract
Roomboter
bloem
eieren
speculaaskruiden
zonnebloemolie
Halfvolle melk
Nootmuskaat
Cajunkruiden
olijfolie
Citroenrasp en sap
gemalen komijn
gemalen koriander
cayennepoeder
 

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.