Smulpaapje weekmenu – #43



Ingrediënten die je gewend bent op één manier te gebruiken, maar waar veel meer mee kan dan je denkt. En laten we een Hollandse klassieker als hete bliksem eens in een ander jasje steken, waarom niet?

Een Monstersoep die de favoriet van onze kleuter werd en een gouwe ouwe, die altijd lekker is om te maken. Wat een heerlijk weekmenu weer. Ga je mee de keuken in?

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Brownies met bietjes

Dag 2 – Hete Bliksem met peren

Dag 3 – Zoete aardappelpancakes

Dag 4 – Spinaziesoep

Dag 5 – Varkenshaas met courgette

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

600g spinazie
scheutje slagroom
gerookte zalm
lichte basterdsuiker
200g chocola, 70%
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes
zoete aardappel
banaan
1,5kg aardappelen
4 rijpe peren (ongeveer kilo)
4 Speklapjes (liefst van een goede slager!)
2 stukken varkenshaas
Platte peterselie
500g Gekookte Krielaardappeltjes
250g Cherrytomaten
1 courgette

Voorraad-/kruiden-/koelkast

ui
knoflook
kippenbouillon
eieren
vanille extract
Roomboter
bloem
eieren
speculaaskruiden
zonnebloemolie
Halfvolle melk
Nootmuskaat
Cajunkruiden
olijfolie
Citroenrasp en sap
gemalen komijn
gemalen koriander
cayennepoeder
 

Gepubliceerd op 24 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.