Gemarineerde varkenshaas



Dit is een snelle manier van marineren, waardoor je in nog geen half uur een feestelijk gerecht met varkenshaas op tafel hebt staan. Daar wordt zelfs de saaiste maandag gezellig van.

Let er wel op dat je je varkenshaas niet té lang bakt. Van droge schoenzolen wordt geen enkele maaltijd gezellig …

Voor vier personen

2 stukken varkenshaas ( ongeveer 150g per stuk)
2el olijfolie
Citroenrasp en sap
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemalen koriander
¼ tl cayenne
Platte peterselie
500g gekookte krielaardappeltjes, gehalveerd
250g cherrytomaten, gehalveerd
1 courgette, in blokjes

Varkenshaas marineren

Snijd de varkenshaas in de lengte in, maar niet helemaal door. Je wilt ‘kunnen openklappen zonder dat het van elkaar komt. Dit doe je vooral zodat straks het vlees lekker snel gebakken en gaar is. Leg in een schaal en bestrooi met de komijn, koriander, citroenrasp, olijfolie en het sap van een halve citroen. Doe daar de courgette bij en laat even lekker marineren. Minstens een kwartier, langer mag natuurlijk.

Varkenshaas met groente

Haal de varkenshaas uit de marinade en bak, in wat neutrale olie, in een voorverwarmde pan. Afhankelijk van de dikte ongeveer 10-12 minuten. In een aparte pan bak je nu de courgette op hoog vuur, met de rest van de marinade. Doe daar, na 5 minuten, de tomaatjes en aardappel bij en warm nog mee.

Serveren

Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer een centimeter. Hij mag nog een beetje rosé van binnen zijn, liever zelfs dan dat ‘ie te droog is. Leg op een mooie schaal en schep het aardappel/groentemengsel in een kom en bestrooi met dat de peterselie.

 

Gepubliceerd op 8 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.