Gemarineerde varkenshaas



Dit is een snelle manier van marineren, waardoor je in nog geen half uur een feestelijk gerecht met varkenshaas op tafel hebt staan. Daar wordt zelfs de saaiste maandag gezellig van.

Let er wel op dat je je varkenshaas niet té lang bakt. Van droge schoenzolen wordt geen enkele maaltijd gezellig …

Voor vier personen

2 stukken varkenshaas ( ongeveer 150g per stuk)
2el olijfolie
Citroenrasp en sap
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemalen koriander
¼ tl cayenne
Platte peterselie
500g gekookte krielaardappeltjes, gehalveerd
250g cherrytomaten, gehalveerd
1 courgette, in blokjes

Varkenshaas marineren

Snijd de varkenshaas in de lengte in, maar niet helemaal door. Je wilt ‘kunnen openklappen zonder dat het van elkaar komt. Dit doe je vooral zodat straks het vlees lekker snel gebakken en gaar is. Leg in een schaal en bestrooi met de komijn, koriander, citroenrasp, olijfolie en het sap van een halve citroen. Doe daar de courgette bij en laat even lekker marineren. Minstens een kwartier, langer mag natuurlijk.

Varkenshaas met groente

Haal de varkenshaas uit de marinade en bak, in wat neutrale olie, in een voorverwarmde pan. Afhankelijk van de dikte ongeveer 10-12 minuten. In een aparte pan bak je nu de courgette op hoog vuur, met de rest van de marinade. Doe daar, na 5 minuten, de tomaatjes en aardappel bij en warm nog mee.

Serveren

Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer een centimeter. Hij mag nog een beetje rosé van binnen zijn, liever zelfs dan dat ‘ie te droog is. Leg op een mooie schaal en schep het aardappel/groentemengsel in een kom en bestrooi met dat de peterselie.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.