Kinderkookrecept: Spinaziesoep



Met slechts een paar ingrediënten zet je (samen met je kind(eren) een zelf gemaakte soep op tafel met heel veel verse spinazie erin.

Monstersoep, zo noemde onze dochter deze soep toen ik ‘m jaren geleden voor het eerst voor haar maakte. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.

Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het! Kom op, we gaan de keuken in.

Voor grote pan spinaziesoep heb je nodig

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5L warme bouillon (van een blokje is prima)
  • 600g verse spinazie, gewassen (met steeltjes)
  • Optioneel: knapperbolletjes * een scheutje room * zalmsnippers

Bereidingstijd: 15 minuten

Spinaziesoep_WEWV_SimonevandenBerg Smulpaapje
foto Simone van den Berg voor Wat eten we vandaag?

Verse spinaziesoep

Je basis voor de spinaziesoep is bouillon. Die kun je zelf maken, maar bouillonblokjes gebruiken is geen misdrijf,  dus gebruik datgene waar je tijd voor hebt. Wil je een 100% vegetarische soep gebruik dan groentebouillon. Ik kies meestal voor kippenbouillon. Neem vervolgens een grote pan, en ik bedoel echt een grote pan, en verhit daar een goeie scheut neutrale olie in. Fruit je ui en knoflook een minuut of vijf zachtjes aan.

Kinderkookrecept

Dan de spinazie erbij( (je snapt nu waarom je pan zo groot moet zijn) en de warme bouillon. Laat alles goed warm worden, zodat de spinazie helemaal slinkt. Dan gaat de staafmixer erop en pureer je net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Je kunt het ook in delen in een blender mixen. Terug in de pan en dan nog even goed doorwarmen en als je wil een scheutje room erin. Breng op smaak met zout en peper en je soep is klaar.

Als je de soep serveert is het lekker om er wat zalmsnippers in de doen, maar ook uitgebakken spekjes is heerlijk. Wij kiezen vaak voor knapperbolletjes of croutons (die kun je ook heel prima zelf maken, kijk hier maar). In dat geval geen zalm of spek in de soep doen, dat wordt te veel!

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
22 februari 2021
cupcakes met botercreme
 
Cupcakes met lemoncurd en botercrème

Het allereerste cupcakerecept is meteen een topper. Maak van basis cupcakes deze super lekkere cupcakes met lemoncurd en botercrème.
21 februari 2021
Wokbroccoli biefstuk Smulpaapje
 
Snelle roerbak met broccoli en biefstuk

Een snelle, makkelijke roerbakmaaltijd met broccoli en biefstuk, waarbij je zelfs je eigen roerbaksaus maakt.
18 februari 2021
vegan gebakken rijst
 
Gebakken rijst met pikante tofu

Ik vergeet regelmatig hoe makkelijk gebakken rijst is. Hoe snel klaar ook. En al helemaal hoe heerlijk gebakken rijst is. Zeker met tofu en kimchi erdoor.