Smulpaapje weekmenu – #38



Pure ingrediënten die regelmatig terugkomen in oerHollandse gerechten, die gooien we deze week in de make-over. Dus bloemkool, maar dan anders. Geen gewone gehaktbal, maar een gehaktmuffin. Je verwacht het niet!

Natuurlijk ook weer iets lekkers om te bakken, op jullie verzoek zijn dat de herfsttaartjes geworden. En een zelfmaakvariant voor een ontbijt dat nu meestal vooral gekocht wordt. Dat wordt weer genieten!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Bloemkoolpasteitjes

Dag 2 – Gehaktmuffins met kers en blauwe kaas

Dag 3 – Cranberry cruesli

Dag 4 – Taartjes met herfstfruit

Dag 5 – Tomatengroentesoep met ballen

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
Verse peterselie
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Diepvriesbloemkool
Chimay kaas (of gebruik plakjes brie of camembert)
Een rol kant en klaar deeg of losse velletjes roomboter bladerdeeg
6 pruimen
1 appel
150g bosbessen
200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
75g amandelschaafsel
200g cranberries
600g boerensoepgroente
300g gehakt, voor balletjes

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Eieren
Panko broodkruim
Dijon mosterd
zout & peper
kaneel
bruine basterdsuiker
25g rietsuiker
Uien
Knoflook
bouillonblokjes (rund of groente)
tomatenpuree
Blik tomatenblokjes met sap
Bloem
Boter

Gepubliceerd op 19 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.