Smulpaapje weekmenu – #38
Pure ingrediënten die regelmatig terugkomen in oerHollandse gerechten, die gooien we deze week in de make-over. Dus bloemkool, maar dan anders. Geen gewone gehaktbal, maar een gehaktmuffin. Je verwacht het niet!
Natuurlijk ook weer iets lekkers om te bakken, op jullie verzoek zijn dat de herfsttaartjes geworden. En een zelfmaakvariant voor een ontbijt dat nu meestal vooral gekocht wordt. Dat wordt weer genieten!
Dit staat er deze week op het menu
Dag 1 – Bloemkoolpasteitjes
Dag 2 – Gehaktmuffins met kers en blauwe kaas
Dag 3 – Cranberry cruesli
Dag 4 – Taartjes met herfstfruit
Dag 5 – Tomatengroentesoep met ballen
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
Verse peterselie
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Diepvriesbloemkool
Chimay kaas (of gebruik plakjes brie of camembert)
Een rol kant en klaar deeg of losse velletjes roomboter bladerdeeg
6 pruimen
1 appel
150g bosbessen
200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
75g amandelschaafsel
200g cranberries
600g boerensoepgroente
300g gehakt, voor balletjes
Voorraad-/kruiden-/koelkast
Eieren
Panko broodkruim
Dijon mosterd
zout & peper
kaneel
bruine basterdsuiker
25g rietsuiker
Uien
Knoflook
bouillonblokjes (rund of groente)
tomatenpuree
Blik tomatenblokjes met sap
Bloem
Boter
Gepubliceerd op 19 september 2014