Smulpaapje weekmenu – #38



Pure ingrediënten die regelmatig terugkomen in oerHollandse gerechten, die gooien we deze week in de make-over. Dus bloemkool, maar dan anders. Geen gewone gehaktbal, maar een gehaktmuffin. Je verwacht het niet!

Natuurlijk ook weer iets lekkers om te bakken, op jullie verzoek zijn dat de herfsttaartjes geworden. En een zelfmaakvariant voor een ontbijt dat nu meestal vooral gekocht wordt. Dat wordt weer genieten!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Bloemkoolpasteitjes

Dag 2 – Gehaktmuffins met kers en blauwe kaas

Dag 3 – Cranberry cruesli

Dag 4 – Taartjes met herfstfruit

Dag 5 – Tomatengroentesoep met ballen

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
Verse peterselie
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Diepvriesbloemkool
Chimay kaas (of gebruik plakjes brie of camembert)
Een rol kant en klaar deeg of losse velletjes roomboter bladerdeeg
6 pruimen
1 appel
150g bosbessen
200g havermout
50g gemalen kokos
35g lijnzaad
75g kokosolie
50g agavesiroop (of honing)
75g amandelschaafsel
200g cranberries
600g boerensoepgroente
300g gehakt, voor balletjes

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Eieren
Panko broodkruim
Dijon mosterd
zout & peper
kaneel
bruine basterdsuiker
25g rietsuiker
Uien
Knoflook
bouillonblokjes (rund of groente)
tomatenpuree
Blik tomatenblokjes met sap
Bloem
Boter

Gepubliceerd op 19 september 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.