Smulpaapje kookt! – Gehaktpasteitjes met kersen en blauwe kaas



Dat je een muffinblik voor meer kunt gebruiken dan alleen muffins lieten we al zien met de bacon & egg muffins. Maar je kunt het ook super goed gebruiken om gehaktpasteitjes in te maken, zo ontdekte in onlangs.

Ik probeerde een meatloaf te maken, maar in een gewoon bakblik werd het wat droog. Met deze manier van bakken werden ze echter perfect, probeer maar!

Voor 12 pasteitjes heb je nodig

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
1 ei
50g Panko
2tl Dijon mosterd
20g peterselie
zout & peper
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd

Muffinblik, ingevet. Oven voorverwarmd op 200C

Gehaktpasteitjes

Meng het gehakt met de panko, mosterd, peterselie, zout, peper en het ei tot één geheel. Neem een deel gehakt en vorm dat in de bodem van het muffinblik. Daarop gaat twee halve kersen en een stukje blauwe kaas. Het zoete met het hartige van de kaas werkt geweldig. Het overheerst niet, omdat de kaas tijdens het bakken deels smelt. Uiteraard kun je ook een andere kaas gebruiken als je wilt. Dek dit nu af met nog wat gehakt, zodat de kers en kaas goed omhult zijn. Herhaal tot je gehakt op is.

Meatloaf maar dan als muffin

Bak de muffins nu ongeveer 15 minuten, tot het gehakt mooi bruin kleurt. Afhankelijk van je oven kan het iets korter of iets langer duren. Controleer het na 10 minuten even. Haal de pasteitjes uit het blik en laat even op wat keukenpapier uitlekken. Het meeste vet blijft achter in het blik.

Serveren

Wat aten de pasteitjes bij een ouderwetse Hollandse maaltijd met aardappeltjes, groente en wat zelfgemaakte appelmoes. Serveer ze eens met de bloemkoolpasteitjes. Maar ook in een lunchtrommel, afgekoeld, is het een heerlijk hapje.

Invriezen kan super makkelijk door ze helemaal af te laten koelen en dan individueel verpakt in te vriezen. Ideaal voor die drukkere dagen als je minder tijd hebt om te koken.

 

Gepubliceerd op 16 september 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.