Smulpaapje kookt! – Gehaktpasteitjes met kersen en blauwe kaas



Dat je een muffinblik voor meer kunt gebruiken dan alleen muffins lieten we al zien met de bacon & egg muffins. Maar je kunt het ook super goed gebruiken om gehaktpasteitjes in te maken, zo ontdekte in onlangs.

Ik probeerde een meatloaf te maken, maar in een gewoon bakblik werd het wat droog. Met deze manier van bakken werden ze echter perfect, probeer maar!

Voor 12 pasteitjes heb je nodig

400g halfomhalf gehakt
400g rundergehakt
1 ei
50g Panko
2tl Dijon mosterd
20g peterselie
zout & peper
Stukje blauwe kaas naar keuze
Kersen, ontpit en gehalveerd

Muffinblik, ingevet. Oven voorverwarmd op 200C

Gehaktpasteitjes

Meng het gehakt met de panko, mosterd, peterselie, zout, peper en het ei tot één geheel. Neem een deel gehakt en vorm dat in de bodem van het muffinblik. Daarop gaat twee halve kersen en een stukje blauwe kaas. Het zoete met het hartige van de kaas werkt geweldig. Het overheerst niet, omdat de kaas tijdens het bakken deels smelt. Uiteraard kun je ook een andere kaas gebruiken als je wilt. Dek dit nu af met nog wat gehakt, zodat de kers en kaas goed omhult zijn. Herhaal tot je gehakt op is.

Meatloaf maar dan als muffin

Bak de muffins nu ongeveer 15 minuten, tot het gehakt mooi bruin kleurt. Afhankelijk van je oven kan het iets korter of iets langer duren. Controleer het na 10 minuten even. Haal de pasteitjes uit het blik en laat even op wat keukenpapier uitlekken. Het meeste vet blijft achter in het blik.

Serveren

Wat aten de pasteitjes bij een ouderwetse Hollandse maaltijd met aardappeltjes, groente en wat zelfgemaakte appelmoes. Serveer ze eens met de bloemkoolpasteitjes. Maar ook in een lunchtrommel, afgekoeld, is het een heerlijk hapje.

Invriezen kan super makkelijk door ze helemaal af te laten koelen en dan individueel verpakt in te vriezen. Ideaal voor die drukkere dagen als je minder tijd hebt om te koken.

 

Gepubliceerd op 16 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.