Smulpaapje weekmenu – #26
We gaan weer de hele wereldbol over. Azië, Hawaï, Italië, je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het weekmenu. Maar we denken natúúrlijk ook aan de zoetekauwen onder jullie 😉
Met, zoals beloofd, de koffiebroodjes van Annabel Langbein die we maakten de dag dat we haar interviewden. Kortom, voor iedereen wel wat lekkers deze week!
Wat staat er deze week op het menu?
Dag 1 – Koffiebroodjes
Dag 2 – Mango & Muntijs
Dag 3 – Tomatenpaprika pastasaus
Dag 4 – Wonton noodlesoep
Dag 5 – Hawaïaanse kipkebabs
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
500ml melk
droge gist (zakje van 7g)
½ blikje gecondenseerde melk
Grote mango
Verse munt
2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkensgehakt
1tl rijstazijn
wonton velletjes (uit de vriezer bij de toko)
Udon noodles (toko)
karnemelk
1 verse ananas
½ kilo kippendijen
Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
1,5 kg rijpe tomaten
1 pot geroosterde paprika
verse basilicum
In de voorraad-/koel-/kruidenkast
suiker
boter
bloem
kaneel
sojasaus
sesamolie
maïzena
2el mayonaise
Mango azijn (of andere azijn naar keuze)
knoflook
zout & peper
Parmezaan
Gepubliceerd op 27 juni 2014