Smulpaapje kookt! – Hawaiaanse kip & ananaskebabs



Tropische sferen op de BBQ met deze Hawaïiaanse kip/ananaskebabs!

En met de dressing maak je niet alleen een heerlijke salade, maar je gebruikt ‘deels ook om de kip in te marineren. Hoe multifunctioneel wil je het hebben?

Voor +/- 8 kebabs

Dressing/marinade

100ml karnemelk
2el mayonaise
1el mango azijn (of andere azijn naar keuze)
1 teentje knoflook
zout & peper
handje geraspte Parmezaan

1 verse ananas, in blokjes gesneden
½ kilo kippendijen, in grote blokken gesneden
optioneel: iets dikker gesneden ham en rode paprika

Voor de salade

Romaine sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Optioneel: Hamblokjes

Tip: Hoe weet je of je ananas rijp is?

Om te weten of je ananas goed rijp en zoet is trek je een blaadje uit de kroon. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je ananas rijp. Hoe makkelijker het gaat, des te zoeter je ananas. Moet je er hard aan trekken, laat ‘dan nog even liggen om te rijpen.

Start met de dressing

Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, knoflook, zout en peper in een maatbeker en zet er even de staafmixer op, zodat alles goed gemengd is en de knoflook is fijngemalen. Doe 3 eetlepels over de kip, meng en zet afgedekt weg tot gebruik.

Voor de kipkebabs

Gebruik je houten satésprikkers week die dan een uurtje in water, zodat ze straks op de barbecue niet vlam kunnen vatten. Maak de ananas schoon, haal de harde kern eruit en snijd in gelijke blokjes. Gebruik je paprika, snijd die dan ook in blokjes. Spies de satéprikkers om en om met ham, kip, ananas en paprika.

Kip op de BBQ

Zorg dat je BBQ goed heet is en leg de kebabs erop. Goed om en om gaar laten worden. Afhankelijk van de hitte van je BBQ heb je toch zeker 10 minuten nodig. Genoeg tijd om je salade te maken. Meng de in reepjes gesneden Romaine sla met gehalveerde tomaatjes en blokjes komkommer en ham. Bij de resterende dressing doe je nu de Parmazaanse kaas. Giet dit vlak voor het serveren over de salade.

Gepubliceerd op 24 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.