Bacon & Eggs muffins



Spek & eieren, mijn opa at het dagelijks. Dát raad ik je niet helemaal aan (hoewel hij er stokoud mee is geworden) maar als je dan toch lekker uitgebreid wilt ontbijten, is dit écht een aanrader om te maken.

Daarnaast zijn deze bacon & egg muffins fantastisch voor in de lunchtrommel. Het is een van onze dochter’s favorieten. Ik maak dan ook altijd een dubbele hoeveelheid van dit recept en vries ze in.

Op de dag dat je ze dan in de trommel doet (of zelf mee voor de lunch neemt) hoef je deze hartige muffins alleen maar even 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150C op te piepen. Ideaal!

Voor 6 stuks
6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
optioneel: bieslook naar smaak
Verder nodig: ingevet muffinblik – verwarm de oven voor op 200C

muffins ontbijt

Bacon & egg muffins

Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of bestel bij Crisp dan wel de Lindenhoff lange plakken bacon)

Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins

Nu komt voor de ontbijt/lunchmuffins het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Ontbijtinspiratie

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie, er zijn nog talloze andere lekkere ontbijtrecepten voor je! En ook voor de lunch(trommel) vind je op de site nog heel veel meer inspiratie

Gepubliceerd op 12 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.