Bacon & Eggs muffins



Spek & eieren, mijn opa at het dagelijks. Dát raad ik je niet helemaal aan (hoewel hij er stokoud mee is geworden) maar als je dan toch lekker uitgebreid wilt ontbijten, is dit écht een aanrader om te maken.

Daarnaast zijn deze bacon & egg muffins fantastisch voor in de lunchtrommel. Het is een van onze dochter’s favorieten. Ik maak dan ook altijd een dubbele hoeveelheid van dit recept en vries ze in.

Op de dag dat je ze dan in de trommel doet (of zelf mee voor de lunch neemt) hoef je deze hartige muffins alleen maar even 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150C op te piepen. Ideaal!

Voor 6 stuks
6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
optioneel: bieslook naar smaak
Verder nodig: ingevet muffinblik – verwarm de oven voor op 200C

muffins ontbijt

Bacon & egg muffins

Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of bestel bij Crisp dan wel de Lindenhoff lange plakken bacon)

Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins

Nu komt voor de ontbijt/lunchmuffins het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Ontbijtinspiratie

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie, er zijn nog talloze andere lekkere ontbijtrecepten voor je! En ook voor de lunch(trommel) vind je op de site nog heel veel meer inspiratie

Gepubliceerd op 12 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.