Hoe maak je Jonnie Boer’s sterrenpompoensoep? Je leest het in Smulpaapje kookt!



We doen het niet vaak, luisteren naar wat in een recept staat. Burgerlijke ongehoorzaamheid? Nee hoor, maar soms is niet luisteren gewoon spannender dan volgzaam zijn. Soms. Want in het geval van een recept van Jonnie Boer volgen we keurig de letter van het recept.

Uit het kinderkook- en voorleesboek ‘Kookavontuur‘ dat we reviewden maakten we deze pompoensoep, waarvan we niet anders kunnen zeggen dat het ècht smullen is als je precies doet wat hij zegt. Het recept delen we dan ook graag met je. Maar wel goed luisteren hè?

Sterrensoep

Er zijn vele varianten van pompoensoep. Wij maken ‘m graag en vaak in deze periode van het jaar. En zeker voor kinderen is de wat zoete smaak heel toegankelijk. Dit recept van Jonnie Boer is nèt wat spannender door het gebruik van onder meer steranijs. En waar het gek lijkt om de hele steranijs en de kaneel mee te pureren doet het echt wonderen voor de smaak. Dus niet denken, dat hoort niet. Nee, keùrig luisteren naar de sterrenchef. Het resultaat mag er wezen!

Wat heb je nodig

1 middelgrote pompoen, wij gebruikten een flespompoen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1 liter kippenbouillon (voor vegetarische optie groentenbouillon)
250ml room (wij gebruikten 200 ml, ssssht niet verder vertellen hoor!)
1 kaneelstokje
3 stuks steranijs
200ml vers sinaasappelsap
zout & peper

Zo maak je het

Snijd de pompoen door de helft en schil hem met een dunschiller. Schraap de pitten en draadjes eruit en snijd de pompoen in gelijke stukken. Verhit in een grote pan de olie en fruit de ui en knoflook hier langzaam in aan. Doe er daarna de pompoen bij en bak die ook nog even kort mee. Dan mag nu de bouillon en de room erbij. Laat de pompoen op een matig vuur gaar worden. Afhankelijk van de grootte duurt dat een minuut of vijftien tot twintig. Is de pompoen gaar, doe er dan pas de steranijs en kaneel bij

En nu komt het aan op luisteren

Maak de soep fijn met een staafmixer. Dus ja, met steranijs, kaneel en al. Als de soep helemaal glad is zeef je de soep door een fijn vergiet in een schone pan. Hiermee voorkom je dat je eventueel nog een klein hard stukje kaneel of steranijs in je soep hebt. Schenk als laatste het sinaasappelsap erbij en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Heerlijk als voorgerecht, maar ook als maaltijdsoep met lekker boerenbrood erg lekker!

Gepubliceerd op 16 oktober 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.
20 november 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 47

Zoals je gewend bent zit ook dit weekmenu vol met inspiratie voor doordeweekse recepten die makkelijk en snel op tafel staan. Keuze genoeg!
18 november 2021
eenvoudig kerstborrelhapje
 
Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas

Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.